Rondreis Emiraten

Rondreis Emiraten

V.A.E. of wel de Verenigde Arabische Emiraten in het Midden-Oosten, vaak kortweg aangeduid Emiraten, vormen gezamenlijk een land op het Arabische Schiereiland. De Verenigde Arabische Emiraten bestaan uit een zevental emiraten, waarvan Dubai en Abu Dhabi veruit de bekendste zijn. De andere vijf emiraten zijn Sharjah, Ajman, Umm Al-Qaiwain, Fujairah en Ras al-Khaimah.

Op 2 december 1971 stonden de Emiraten niet meer onder Brits bewind en zijn toen een zelfstandige staat geworden.Ras al-Khaimah sloot zich als laatste in 1972 aan als zevende sjeikdom aan bij de emiraten.

Een vakantie Dubai is vooral bij Nederlanders erg favoriet aan het worden.

Eindeloos shoppen in de moderne centra van Dubai

De Emiraten zijn zeer de moeite waard om eens van dichtbij mee te maken. Dit beschreven wij ook al in onze blog Rijkdommen van de Emiraten. Van alle emiraten is Dubai toch wel de meest populaire. Het is niet alleen een moderne stad met indrukwekkende architectuur, maar het is ook een echt walhalla voor de shopaholics. Wil jij je tijdens je rondreis Emiraten lekker uitleven in de meest luxe winkelcentra ? Deze vind je in Dubai!

Mall of the Emirates

Dit is een zeer uniek winkelcentrum in Dubai en je mag het zeker niet missen als jij tijdens je zonnige rondreis Emiraten echt iets bijzonders wilt gaan doen. Het is namelijk niet alleen maar een winkelcentrum, maar ook een skiparadijs. Ja, je hoort het goed; hier kan je gaan skiën, terwijl het buiten makkelijk tussen de 35 en 40 graden is, of warmer! Een unieke beleving die je echt niet over wilt slaan als je toch in het winkelcentrum bent. Uiteraard kan je alle wintersportbenodigdheden huren.

Souk Madinat

Een souk is over het algemeen een markt, maar alle regels lijken niet van toepassing te zijn op Dubai. De Souk Madinat is het mooiste winkelcentrum dat je aan zal treffen in Dubai. Geniet van de puur Arabische sfeer en stijl, terwijl je natuurlijk ook lekker kan winkelen. Dit winkelcentrum is een onderdeel van het Madinat complex. Dit complex is wereldwijd beroemd omdat het de uitstraling van een zeilschip heeft. Nergens ter wereld vind je een indrukwekkender bouwwerk. In dit complex is ook het bekende hotel gevestigd, waar je toch wel een dikke portemonnee voor moet hebben om er te kunnen verblijven voor een nacht.

Dubai Mall

Dit is het grootste winkelcentrum van de hele wereld. Daar gaat het hart van een echte shopaholic natuurlijk wel sneller van slaan! Wekelijks komen hier meer dan een miljoen mensen shoppen. Het zal je dan ook niet verbazen dat er maar liefst 14.000 parkeerplaatsen zijn gerealiseerd voor dit winkelcentrum. Niet alleen zijn hier meer dan 1200 winkels te vinden waar je lekker je slag kan slaan, maar je kan er ook gaan schaatsen op de indoor schaatsbaan of een filmpje pakken. De bioscoop is niet voorzien van tien zalen, wat wij in Nederland al als bijzonder groot zouden ervaren. Nee, deze bioscoop is voorzien van meer dan twintig zalen!

Ibn Battuta Mall

Het meest veelzijdige winkelcentrum op het gebied van cultuur is wel de Ibn Battuta Mall. Dit winkelcentrum mag je zeker niet missen als je tijdens je rondreis door de Emiraten veel cultuur wilt vinden op een relatief klein stukje land. In dit winkelcentrum maak je van dichtbij kennis met meerdere culturen. Eigenlijk is dit winkelcentrum bedoeld om op kleinschalige wijze een soort wereldreis te maken, en het is dan ook zeker zo dat je in ieder deel van dit winkelcentrum een uniek stukje wereld kan bezoeken. In het winkelcentrum zijn zes pleinen van zeer groot formaat te vinden. Ieder plein heeft een eigen uitstraling en thema. Breng een bezoek aan Tunesia Court, Persia Court, Andalusia Court, China Court, India Court en Egypt Court. Het wordt een winkelreis om nooit te vergeten!

Mercato Mall

Ben jij iemand die zich helemaal thuis voelt in de mediterrane sferen van bijvoorbeeld Frankrijk, Spanje of Italië? Dan zal jij je ook zeker helemaal thuis voelen in de Mercato Mall. Dit winkelcentrum laat je genieten van een unieke, sfeervolle en onvergetelijke mediterrane stijl. Je waant je volledig in een ander land vanaf het moment dat je deze mall binnenstapt. Natuurlijk kan je ook hier de leukste dingen zien, en kopen, en heb je de mogelijkheid om van een unieke sfeer te proeven die je nergens anders in Dubai zal vinden.

Rondreis Emiraten- Abu Dhabi

rondreis emiraten

Boek nu je rondreis door de Emiraten

De Emiraten zijn modern, uniek en bijzonder de moeite waard. Natuurlijk kan je niet alleen in Dubai uitgebreid shoppen, maar ook op één van de andere emiraten. Zie jij zo’n actieve rondreis door de Emiraten wel zitten? Wij hebben de beste aanbieders van een rondreis door de Emiraten voor je verzameld in een handig overzicht, zodat jij gemakkelijk de rondreis van je dromen kan vinden. Een rondreis door de Emiraten levert je altijd de mooiste herinneringen op!

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Emiraten