blog
Goedkope vliegtickets naar Dubai?

Goedkope vliegtickets naar Dubai?

Goedkope vliegtickets naar Dubai? Het is mogelijk!

Dubai is natuurlijk een wereldstad van de extremen. Er zijn heel veel wereldrecords die op naam van deze stad staan. Het hoogste gebouw in de wereld, de grootste fonteinen, het grootste winkelcentrum en noem maar op. Ook qua prijzen behoort Dubai natuurlijk tot de duurdere bestemmingen. Toch is het mogelijk om wat geld te besparen als je naar deze stad wilt afreizen. Het is mogelijk om goedkope vliegtickets naar Dubai te scoren, je moet alleen precies weten hoe je dit moet doen. Het is eenvoudig, maar er zijn wel een aantal zaken die je in gedachten moet houden. Lees hieronder een aantal tips die je kunt toepassen om in ieder geval op je reis naar Dubai wat geld over te houden.

Wees flexibel met je vertrek- en terugkomst data

Maar, goedkoop een vliegticket naar Dubai boeken, hoe moet dat? Het is best eenvoudig. 1 van de eerste manieren is door flexibel te zijn. Door je niet vast te houden aan een datum en dus makkelijk kunt schuiven, kun je geld besparen. Er zijn namelijk dagen dat het goedkoper is om te vliegen. Door 1 à 2 dagen eerder of later te vertrekken, kan je zomaar een heel goedkoop vliegticket naar Dubai boeken. Ook als het op de terugvlucht aankomt, is het goed om hier net zo flexibel te zijn. Het geld wat je vervolgens op je vliegtickets naar Dubai bespaart, zou je dan weer in de accommodatie of je dagbudget voor je vakantie kunnen steken.

Maak gebruik van verschillende websites en tools

Er zijn heel veel verschillende websites waar je goedkope vliegtickets kunt boeken. Aangezien er zoveel zijn is het moeilijk te bepalen welke nu de beste is. Er is niet 1 website waar je altijd de goedkoopste tickets kunt boeken. Het is daarom verstandig om de prijzen van meerdere websites met elkaar te vergelijken. Op deze manier vind je de scherpste prijzen voor je vliegtickets naar Dubai. 1 programma wat je wel zou moeten gebruiken is ITA Matrix Tool. Dit wordt ook door reisbureaus gebruikt. Zo kun je tot in detail naar een goedkope vlucht zoeken. Je kunt hier alleen niet een vlucht bij boeken. Het is enkel een manier om de prijzen na te kijken, maar kun je wel boeken bij andere websites of de luchtvaartmaatschappijen.

 

Wijk uit naar een andere luchthaven

Hoe je ook geld kunt besparen op je vliegtickets naar Dubai is door niet alleen flexibel te zijn met data, maar ook met de vertreklocatie. Het is namelijk mogelijk dat een vlucht vanaf bijvoorbeeld Schiphol duurder is dan een vlucht vanuit België of Duitsland. Het is daarom goed om ook de prijzen vanaf andere vliegvelden te checken. Er zijn genoeg grote Duitse of Belgische vliegvelden die relatief dicht bij de Nederlandse grenzen te vinden zijn. Vaak kun je met de trein naar dit soort vliegvelden of kiezen voor lang parkeren en gewoon met je eigen auto er naartoe reizen. Je kunt zelf bekijken welke optie goedkoper is en zo geld besparen op het begin van je reis.

Een vlucht met tussenstop

Wanneer je alle tijd hebt voor je vakantie, zou je ook eens kunnen kijken of je een vlucht met tussenstop kunt vinden. Dit kan namelijk behoorlijk wat schelen in de prijs van je vliegtickets naar Dubai. In sommige gevallen moet je overstappen, maar vaak kun je ook gewoon in het vliegtuig blijven zitten. Het is een manier om geld te besparen waar je niet heel veel last van hebt. Het is ook een manier om een andere stad te ontdekken als de overstap een aantal uren langer duurt. Het kan in sommige gevallen tientallen tot honderden euro’s schelen als je voor dit type vlucht kiest.

Zoek het juiste moment om te boeken

Om een goedkoop vliegticket naar Dubai te scoren, is de tijd wanneer je boekt ook van belang. In sommige gevallen is op tijd boeken goed, maar in andere gevallen een last minute beter. Vliegtickets staan er meestal ongeveer een jaar op en in het begin zijn deze sowieso het duurst. Dit geldt ook voor last-minute tickets. Deze zijn vaak op het laatst het duurst. Zodra er tickets verkocht worden, worden de voorwaarden van de tickets ook aangepast. Zo zijn er tickets waarbij geen annulering mogelijk is waardoor je bespaart op de prijs. Door op tijd te boeken, kun je dit type tickets voor weinig in handen krijgen. Hoe langer je wacht, hoe minder stoelen er beschikbaar zijn en hoe duurder de prijzen weer worden.

Schrijf je in voor loyaliteitsprogramma’s

Als je heel veel vliegt, kan het interessant zijn om mee te doen met loyaliteitsprogramma’s. Je krijg dan namelijk punten voor elke vlucht. Wanneer je lang genoeg gespaard hebt, kun je deze punten inwisselen voor korting op je volgende ticket of kun je ze inruilen voor een upgrade van je stoel. Veel grote luchtvaartmaatschappijen werken samen waardoor je de punten van het ene programma ook kunt inzetten voor het programma van een andere vliegmaatschappij. Wanneer je maar vaak genoeg vliegt, is dit een goede manier om geld te besparen op je vliegtickets naar Dubai.

Dé Emiraten specialisten:

0