Een weekend naar Pisa

geplaatst in: blog | 0

Pisa is een Italiaanse stad die voornamelijk bekend staat om de toren van Pisa. Pisa is de hoofdstad van de provincie Pisa en is in vergelijking tot Rome een erg kleine stad. Voor een weekendje weg is Pisa de perfecte bestemming. De stad is niet te groot en een weekend is lang genoeg om alle hoogtepunten van Pisa te zien.

Bezienswaardigheden in Pisa

Naast de toren van Pisa bevat Pisa nog veel meer bezienswaardigheden. De meeste bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar bij de Piazza del Duomo. Om dit plein heen liggen de toren van Pisa, de dom van Pisa, de Camposanto en het Baptisterium. Het plein wordt ook wel het Piazza dei Miracoli genoemd. De toren van Pisa is eigenlijk de klokkentoren die hoort bij de dom: Duomo Santa Maria. Het Baptiserium is een kapel waar mensen gedoopt worden en is de grootste kapel van Italië. De kapel is gevestigd tegenover de dom. Naast de bezienswaardigheden rondom het plein, is de kerk van Zeno ook zeker de moeite waard om te bezoeken. De Chiesa di San Zeno is meer dan duizend jaar oud en ligt dichtbij de stadsmuur van Pisa.

Musea in Pisa

Pisa is ook een geschikte stad om verschillende musea te bezoeken, maar de keuze is niet zo groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Zo beschikt Pisa over het Nationaal Museum San Matteo, dit is het bekendste museum van Pisa. In dit museum wordt veel verschillende kunst tentoongesteld dat is gemaakt tussen het jaar 1100 en 1400. Daarnaast zijn er nog twee interessante musea, namelijk Museo dell Opera del Duomo en Museo delle Sinopie. Het Museo dell Opera del Duomo exposeert oude schatten van de kerk (de dom). Het Museo delle Sinopie laat sinopieën zien. Een sinopie is een schets die wordt gemaakt voor de beschildering van een muur of dak.

Winkelen in Pisa

Tijdens een stedentrip naar Pisa is vaak ook wel ruimte voor een middagje shoppen of in ieder geval om wat souvenirs scoren. Ook in Pisa zijn genoeg mogelijkheden om te winkelen. In Pisa zijn verschillende markten waar veel streekproducten en leuke souvenirs worden verkocht. Wanneer je op de markt loopt, proef je echt de sfeer van Toscane. Ook beschikt Pisa over verschillende winkelgebieden. Bij de Campo dei Miracoli zijn veel toeristische winkeltjes te vinden waar souvenirs verkrijgbaar zijn.

De prijzen liggen hier vaak wat hoger dan in de minder toeristische kleine straatjes. De belangrijkste winkelstraat van Pisa is Borgo Stretto. In deze oude straat zijn chique winkels te vinden zoals Versace. Ook worden hier veel lederen producten verkocht waar Toscane bekend om staat. Een meer betaalbare winkelstraat is de Corso Italia. Hier zitten veel winkelketens die in Nederland ook zijn, zoals de H&M. Alle winkels zijn vaak ’s middags van één tot drie uur dicht, op donderdag is het koopavond en op zondag zijn de winkels gesloten.

Eten en drinken in Pisa

In Pisa kan je erg lekker eten, maar kijk uit waar je gaat zitten. Rondom het Piazza del Campo zijn alle restaurants gericht op toeristen, waardoor de prijzen hoog liggen en de kwaliteit vaak achterblijft. In het historische gedeelte van de stad zijn veel lekkere en betaalbare plekken te vinden waar je heerlijke pizza of pasta kan eten. Ook zijn door de hele stad leuke cafeetjes te vinden voor een lekker broodje, een lekker kopje Italiaanse koffie en natuurlijk Italiaans schepijs in tal verschillende smaken.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Italië. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

tui-logo-2kras-logo-300x175oadnatuurlijkreizendjoser-logo-300x175tururiiliosvoigtsnpdejongintra-logo-300x175stip-logo-300x175sundownerpharos-300x175lidl-logo-300x175

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie