blog
Stedentrip Rome en het Vaticaan: La Dolce Vita !

Stedentrip Rome en het Vaticaan: La Dolce Vita !

Bezienswaardigheden in Rome en het Vaticaan

Door de rijke geschiedenis en de intieme sfeer is Rome op zich al een grote bezienswaardigheid. Dit zal je ook direct merken tijdens je bezoek aan Rome en het Vaticaan. Het is een stad waar je op elke hoek van de straat een bezienswaardigheid hebt. Maar naast de rijke geschiedenis is Rome ook heel erg levendig en hip. Tijdens je stedentrip Rome ervaar je La Dolce Vita (het goede leven).

La Dolce Vita:Rome en het Vaticaan

Het Colosseum is een van de bezienswaardigheden welke niet gemist mag worden tijdens een stedentrip Rome of een rondreis Italië.

La Dolce Vita:Rome en het Vaticaan

Daarnaast is de Trevifontein ook een hele bekende bezienswaardigheid welke midden in het centrum van de prachtige stad ligt.

La Dolce Vita:Rome en het Vaticaan

Op loopafstand kun je dan naar het Sint-Pietersplein. Het Sint-Pietersplein (Italiaans: Piazza San Pietro) is een plein in Vaticaanstad. De Sint-Pietersbasiliek bevindt zich aan het plein. Het is ontworpen in opdracht van Paus Alexander VII door Gian Lorenzo Bernini. Bernini was een Italiaanse architect en beeldhouwer uit de barokperiode en door de hele stad zul je beelden van hem kunnen bewonderen. Misschien handig om voordat je afreist naar Rome, eerst even het boek van Dan Brown te lezen: ” Het Bernini Mysterie“. Na het lezen van dit boek  zul je nog meer genieten van al dat moois wat hij heeft achtergelaten.

Door al deze bijzondere bezienswaardigheden, de oude uitstraling maar ook het trendy gevoel is Rome een hele bijzondere stad. De stad heeft flair maar is daarnaast ook heel erg sexy. Dit zijn ook elementen die zeker opvallen tijdens een stedentrip Rome.

Winkelen in Rome

La Dolce Vita:Rome en het Vaticaan

Ook het winkelen in Rome is een bezienswaardigheid op zich. Het centrum heeft alle winkeltjes die je nodig hebt tijdens je stedentrip Rome. Het is een klein en een compact centrum dus alles zit op loopafstand wat ideaal is tijdens je stedentrip Rome. Alle grote internationale modemerken hebben hier een eigen winkel maar daarnaast vind je hier ook veel schattige boetiekjes met handgemaakte spulletjes. Ook heeft Rome haar eigen modeboulevard: Via Condotti. Hier vind je alle grote en belangrijke merken onder een dak. Het gaat hier van Gorgio Armani tot Laura Biagotti.

Uitgaan in Rome

Ondanks de rijke geschiedenis is Rome qua uitgaan een hele bruisende stad. Tijdens je stedentrip Rome kun je hier eigenlijk van alles doen. Er zijn hier theaters maar daarnaast ook concerten en grote nachtclubs. De wijk Trastevere is een van de belangrijkste wijken in Rome als het gaat om uitgaan tijdens je stedentrip Rome. Deze wijk is de laatste jaren steeds bekender geworden en groeit dan ook nog steeds. Daarnaast is het Piazza Navona een trekpleister voor het uitgaande publiek. Dit is een plein met veel verschillende barretjes en kroegen waar men zich ’s avonds verzameld. De Piazza Navona ligt in een van de oudste buurten van Rome, de Campus Martius. Het Pantheon, dat gebouwd is in de eerste eeuw v.Chr., staat er vlakbij.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Rome. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

0