blog
De Tafelberg Zuid Afrika

De Tafelberg Zuid Afrika

Kaapstad is een Zuid-Afrikaanse stad waar je veel diverse dingen kan gaan ondernemen. Het bezoeken van de Tafelberg hoort daar zeker bij. Je kan ervoor kiezen om helemaal naar boven te lopen, maar houdt er dan wel rekening mee dat dit de nodige tijd gaat kosten. Uiteraard is het wel een hele mooie uitdaging en geeft je een fantastisch zicht over de stad. Eenvoudiger is het om de kabelbaan te nemen. Deze brengt je naar een hoogte van 1086 meter.

De Tafelberg in Zuid Afrika

De Tafelberg in Zuid Afrika

De bergt dankt zijn naam aan de vorm. Als je vanaf beneden naar boven kijkt, dan zie je als het ware een platte bovenkant, een soort tafel. In totaal is de berg drie kilometer breed. Ben je een paar dagen in Kaapstad, kies dan de juiste dag uit om naar boven te gaan. Is er geen bewolking, dan is dit het ideale moment om de Tafelberg te beklimmen. Je hebt een mooi uitzicht over de stad en je kan vanaf de achterkant van de berg ook uitkijken op Kaap de Goede Hoop.

In Zuid-Afrika krijgen studenten vaak korting op veel bezienswaardigheden en ook bij de Tafelberg is dit het geval. Vergeet niet je studentenpas mee te nemen. Op vrijdag zijn studenten zelfs helemaal gratis. Kijk van te voren even op de website van de Tafelberg om te zien of deze open is en wat de condities bovenop de berg zijn.

De eerste kabelbaan gaat om 8 uur ’s ochtends en de laatste kans om terug naar beneden te gaan is om half 8 ’s avonds. Per seizoen kunnen de tijden nog wel eens verschillen.

Tijdens de vakantieperiode kunnen er nog wel eens lange wachtrijen staan bij de kassa’s. Koop je tickets dan ook van te voren om direct naar de kabelbaan te kunnen gaan. Bovenop de Tafelberg kan je genieten van het fantastische uitzicht over de stad en zee, maar ook vindt je er veel verschillende bloemen en planten. Met wat geluk kom je er ook enkele dieren tegen. Niet voor niets behoort de berg tot het Tafelberg National Park. Een bezoekje aan Kaapstad is niet compleet als je de Tafelberg Zuid Afrika niet hebt bezocht.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Zuid-Afrika

0