Rondreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika

Een onvergetelijke rondreis Zuid Afrika

Zuid Afrika is het ideale land om van een onvergetelijke rondreis te genieten. Met een rondreis Zuid-Afrika zal je een grote variëteit aan natuur landschappen gaan ontdekken. In dit prachtige land zal je erachter komen dat Zuid-Afrika meer te bieden heeft dan je in eerste instantie denkt, zo zal de  bevolking je met open armen ontvangen en krijg je de kans om unieke ervaringen op te doen!

Cultuur en tradities tijdens een rondreis Zuid-Afrika

Als je gaat rondreizen door Zuid Afrika zal je ook merken dat de bevolking heel erg muzikaal is. Men danst, maakt muziek en zingt er vaak bij. In de stad zal je veel plekken tegen komen waar muziek gemaakt wordt. Ook zijn er veel stammen tijdens een rondreis Zuid-Afrika die je kan leren kennen. Het grootse deel van de zwarte bevolking bestaat uit Zulu’s, hun tradities hebben te maken met kunst in de vorm van aardwerk, hout en ijzer.

Veel van deze stammen leven nog in traditionele hutjes met een stamhoofd en medicijnman. Verder zijn er nog de Xhosa, de Xhosa hebben grote eerbied voor de doden en leven vaak nog zoals ze het 1000 jaar geleden deden. Deze stammen zijn dus de ideale mogelijkheid om de Zuid-Afrikaanse cultuur te proeven. Je leert meer over hun leefwijze en gewoontes en wie weet leer je dan zelfs wel een beetje Afrikaans!

De steden in Zuid-Afrika

Ook kan je naar Kaapstad, de oudste en op een na grootste stad van Zuid Afrika. Dit was de plek waar de eerste Portugese zeevaarders binnen kwamen en daarna de rest van Europa. Kaapstad ligt in het Zuid Westen van Zuid-Afrika aan het wel bekende Tafelberg op een schiereiland.

In en nabij Kaapstad valt er veel te beleven, zo kan je naar het strand gaan, een bezoekje brengen aan een wijngaard, foto’s maken van de pinguïns bij de pinguïn koloniën, leuke vissersdorpjes bezoeken en veel leren over Zuid-Afrika! Je kan bijvoorbeeld een museum bezoeken over Nelson Mandela, hier ontdek je waar zijn naam vandaan komt en wat hij in zijn leven gedaan heeft.

In de vissersdorpjes vindt u veel kenmerken van het vroegere Zuid-Afrika. Zo leven de meeste inwoners van zo’n dorpje nog op traditionele wijze. U maakt dus van dichtbij mee hoe de mensen in Afrika leefden. Je leert ook hoe ze aan hun voedsel komen, want u kunt wellicht een rondje meevaren op een vissersbootje.

Je kan ook de pinguïn koloniën een bezoekje brengen. Deze pinguïns leven met veel bij elkaar, dit geeft een uniek beeld. Een perfect moment voor een foto dus!

Ook als je zin hebt in een ontspannende activiteit kan je in Kaapstad terecht. Kaapstad heeft mooie zandstranden waar je kan genieten van een frisse duik. Je kan ook genieten van de zon met een cocktail in jouw hand!

Wat kan je ontdekken in Zuid-Afrika

Met een rondreis Zuid-Afrika heb je de mogelijkheid vele grote en bekende natuur landschappen te ontdekken. Deze natuurgebieden kan je individueel of in groepen bezoeken.

Goede plekken om te lopen zijn de Kalahari woestijnen in het noordwesten, of de bergachtige omgeving in de provincie Mpumalanga, in dit gebied komt de zon op. Je kan ook genieten van het tropische klimaat in St. Luca en Durban, hier vindt je stranden en kan je genieten van de natuur en het mooie weer. De Wild Coast is ook een aanrader, hier vindt je prachtige natuur. Heb je zin in iets ontspannends? Dan is langs de Zuidkust wandelen een goed idee. Verder kan je natuurlijk altijd lekker een wijntje drinken in Kaapstad.

Alternatieven voor Zuid-Afrika:

Je kan natuurlijk ook op een safari gaan! Zuid-Afrika heeft veel kleine natuurgebieden. In deze gebieden heb je de mogelijkheid om op een safari tocht te gaan. Tijdens zo’n tocht rijdt je in een jeep rond door het gebied, zo zie je alles van dichtbij: bomen, struiken, riviertjes, sporen van dieren en je hebt zelfs de kans om oog in oog te staan met leeuwen, giraffes of neushoorns. Dit zal zeker een uniek ervaring zijn.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Zuid-Afrika

Meer pagina’s over Zuid Afrika

Kruger National Park Zuid Afrika
Durban Zuid Afrika
Johannesburg Zuid Afrika
Pretoria Zuid Afrika
Tafelberg Zuid Afrika
St. Lucia Zuid Afrika
Soweto Zuid Afrika
Mountain Zebra National Park
9 redenen voor een rondreis
Ga rondreizen door Zuid Afrika
Rondreizen op maat Zuid Afrika

1 gedachte over “Rondreis Zuid-Afrika

    • Goed artikel met nuttige informatie. Mijn complimenten. Ik wil jullie graag danken voor de de berg met informatie over alle bestemmingen en handige overzichten. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de reis naar Zuid-Afrika, onwijs veel zin in!!

Reacties zijn gesloten.