Rondreis Namibië

Rondreis Namibië

Of je nou een rondreis Namibië gaat maken met  familie, voor een safari, of voor culturele doeleinden of zelfs alle 3 ? Namibië staat garant voor een levenservaring die je over jaren nog verteld. Laat je niet afschrikken door de grote van het land, Namibië beschikt over een uitstekend wegennetwerk, moderne service en vriendelijke mensen. Alles wat je nodig hebt voor een rondreis naar Namibië is de juiste aanbieders, zoals de aanbieders hieronder. Ook kan je meer leren over rondreizen door Namibië in dit artikel.

Hoe te rondreizen door Namibië

Ten eerste is het belangrijk dat je jouw euro’s omruilt voor de Namibische dollar, deze dollar is ongeveer net zoveel geld waard als de Zuid-Afrikaanse Rand. Geld kan omgewisseld worden bij elke bank in Namibië, maar ook gewoon voordat je op reis gaat. Het is niet overal mogelijk te betalen met creditcard, contact is daarom erg belangrijk altijd bij je te hebben.

Wat mee te nemen op je rondreis?

Namibië is een ruig land, en heeft niet op elke hoek een ziekenhuis staan zoals in Nederland en België. Het is daarom belangrijk een professionele first aid kit mee te nemen. Zonnebrand, lip balsem, vochtinbrengende lotion, zijn spullen die je eigen verplicht moet meenemen. Waar je ook aan moet denken is goede wandelschoenen, zwemkleding, verrekijker, scheermes (als je naar de wat afgelegener plekken gaat is er geen elektriciteit), zaklamp, noodnummers en contacten en een super goede camera!

Transport in Namibië

Als je een georganiseerde rondreis Namibië gaat maken, hoef je vaak niet te denken over hoe je je gaat voortbewegen in het land. Namibië is het best te bezichtigen met een auto, de uitstekende wegen maken het mogelijk Namibië voor een groot deel te bezichtigen in een korte tijd.

Wanneer je een auto gaat huren is het bijna verplicht een 4×4 te huren, houd wel rekening met prijzen die je in Nederland/België ook kan verwachten, want de auto’s zijn vaak gewoon van hoge kwaliteit! Voor mensen die er niet van houden om alleen maar te rijden, beschikt Namibië over een uitstekend treinen netwerk en een gelimiteerd bus netwerk. Natuurlijk kunnen er altijd voor een redelijke prijs, auto’s gehuurd worden met chauffeur! Dit kan vaak geregeld worden met de reisorganisaties.

Een paar feitjes over Namibië:

  • Het land is 823,293 vierkante meter
  • Heeft een populatie van 2,2 miljoen mensen
  • De hoofdstad is Windhoek
  • Namibië is een republiek
  • Cultureel is er veel te vinden uit Engeland, Duitsland, Afrika, Bantu en Khoisan.
  • 90% van de populatie is christelijk en het land beschikt over een freedom of religion wet

Pagina’s die interessant kunnen zijn:

De 7 mooiste plekken in Namibië

Rondreis Zuid-Afrika

Beste reistijd voor een safari

Wil je een rondreis Namibië boeken?

Heb je interesse in een rondreis of excursie reis door Namibië? Bekijk dan eens één van onze reisorganisaties voor een leuke en goedkope rondreis in Namibië .Wij raden je aan om zoveel mogelijk aanbieders te gaan vergelijken voor de beste en de goedkoopste rondreis.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Namibië