Rondreis Seychellen

Rondreis Seychellen

De beste plaatsen om te bezoeken op de Seychellen

De Seychellen is een Afrikaans land en een archipel die je zeker niet wilt missen. Het mooie van de Seychellen is wel dat je er de meest uiteenlopende contrasten vindt. Zo zijn er delen volledig ongerept, terwijl andere delen volgebouwd zijn met moderniteit. Daarnaast kun je op de Seychellen de meest indrukwekkende stukken natuur vinden, maar ook de steden zijn bijzonder de moeite waard. Als jij een rondreis Seychellen gaat maken, dan zijn dit de beste plaatsen om te bezoeken.

Hoofdstadje Victoria

Rondreis Seychellen

Victoria is het commercieel, politiek en economisch centrum van de Seychellen en behoort tot de meest kleine hoofdsteden ter wereld. Je vindt hier een overdosis aan cultuur en leert de mentaliteit van de bevolking goed kennen. Natuurlijk is het zeker aan te raden om hier eens naar een markt te gaan. Er zijn meerdere kleine marktjes te vinden die voornamelijk in de ochtenden plaatsvinden.

Watersporten bij Mahé

Als je groot fan bent van watersporten, dan kan je het best naar Mahé tijdens je rondreis Seychellen. Voor de kust kan je zes kleine eilanden vinden die samen een beschermd natuurgebied vormen. Dit is natuurgebied Sainte Anne Marine Park. Hier mag niet gewaterskied of gevist worden, maar je mag er wel duiken en snorkelen. Dit is zeker meer dan de moeite waard. Blijf je liever aan land? Dan kan je de meest prachtige wandeltochten door de dichte bossen maken.

Rondreis Seychellen

Curieuse en Praslin

Wil je echt het paradijselijke gevoel krijgen tijdens je rondreis door de Seychellen? Dan mag een bezoek aan de eilanden Curieuse en Praslin zeker niet ontbreken. Dit zijn namelijk de enige twee eilanden waar de Coco de Mer palmbomen van nature voorkomen. Deze palmbomen staan bekend om de enorme kokosnoten die zij produceren. Deze kunnen namelijk een diameter van maar liefst vijftig centimeter hebben. Het gaat hier om de zogenaamde zeekokosnoten. De palmbomen zijn te vinden op de eindeloze, spierwitte stranden.

De Anse Source d’Argent van La Digue

La Digue is een prachtig eiland, maar nog niet erg ontwikkeld voor het toerisme. Toch is een uitje naar dit eiland zeer de moeite waard, vooral om er eens een kijkje te gaan nemen op de Anse Source d’Argent. Dit is een prachtig wit strand dat bezaaid ligt met enorme zwerfkeien. Het is aan te raden aan het einde van de middag of begin van de avond een bezoek te brengen aan dit strand. Zo kan je de drukte een beetje ontwijken.

Rondreis Seychellen

Koraaleiland Bird Island

Zoek je juist een mooie omgeving waar het vrijwel nooit druk is? Dan kan je tijdens je rondreis door de Seychellen naar koraaleiland Bird Island gaan. Je vindt hier een prachtige omgeving waar je in alle rust van kunt genieten. Het is een privé resort dat in totaal 24 luxe bungalowwoningen telt. Uiteraard heeft het eiland de naam niet zomaar gekregen. Op Bird Island kan je namelijk bijzonder grote populaties prachtige vogels vinden.

De Aldabra Atol

Deze atol staat op de derde plaats van grootse atollen ter wereld en het is zeker de moeite waard om tijdens je rondreis door de Seychellen eens naar dit natuurreservaat te gaan. Je kunt er diverse mooie dieren tegenkomen, zoals vogels, vissen, schildpadden, krabben en flamingo’s. Het is niet toegestaan om zomaar naar deze atol te gaan. Als je het natuurreservaat wilt bezoeken, dan moet je naar de Seychellen Island Foundation om hiervoor toestemming te vragen.

Rondreis Seychellen

Vallée de Mai in Praslin National Park

Op het eiland Praslin kan je het Praslin National Park vinden. Dit natuurgebied is adembenemend mooi en zal je dan ook lang bijblijven als je het bezocht hebt. In dit nationaal park kan je ook de Vallée de Mai vinden. Deze vallei is op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst, en dat is zeker niet voor niets. Je kunt er niet alleen de zeldzame Coco de Mer Palmbomen vinden, maar je kunt er ook diverse unieke dieren tegenkomen, zoals gekko’s, boomkikkers en zwarte papegaaien.

Ontdek de schoonheden van de Seychellen

De Afrikaanse Seychellen hebben je veel te bieden en een rondreis Seychellen is dan ook bijzonder aan te raden als jij zoekt naar een onvergetelijke vakantie.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Seychellen