blog
Vakantie Arusha Tanzania

Vakantie Arusha Tanzania

Arusha is een stad in het noordoosten van Tanzania. De hoofdstad van de gelijknamige regio heeft ruim 270.000 inwoners. Het wordt veelvuldig bezocht door toeristen vanwege de prachtige natuur. Zo kun je er onder andere verschillende parken bezoeken en ook is het gebergte erg mooi. Houd tijdens het boeken van je vakantie wel rekening met het droogseizoen en het regenseizoen.

Klimaat

De stad heeft een tropisch savanneklimaat. Er zijn twee droge periodes en twee regenperiodes. De eerste regenperiode is van maart tot en met mei en de tweede periode duurt van november tot en met december. In de overige maanden valt er vrijwel geen regen. Die overige maanden worden dan ook gezien als de beste reismaanden.

Bezienswaardigheden in Arusha

Vakantie Arusha Tanzania

De stad heeft een weerzinwekkende natuur en wordt daardoor ook veelvuldig bezocht door toeristen. Er zijn daarmee voldoende bezienswaardigheden, waaronder de Ngorongoro-krater en het Serengeti National Park.

Ngorongoro krater

De Ngorongoro krater is een overblijfsel van een vulkaan dat twee tot drie miljoen jaar geleden is ingestort. De krater heeft een enorme doorsnede van maar liefst 17 tot 21 kilometer. De krater en het natuurgebied staan geregistreerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Naar schatting wonen er zo’n 25.000 dieren in de krater, maar op het hoogtepunt trekken er zo’n 500.000 dieren naar toe. Daarmee wordt het direct één van de dichtstbevolkte dierengebieden ter wereld.

Serengeti National Park

Het Serengeti National Park is een beroemd wildreservaat met veel verschillende diersoorten. Er leven onder andere zebra’s, kafferbuffels, gnoes en andere wilde dieren. In totaal leven er zo’n 1,6 miljoen dieren en dat is echt ontzettend veel. De totale oppervlakte is dan ook ruim 30.000 km² en is verdeeld over Tanzania en Kenia.

Lake Manyara National Park

Vakantie Arusha Tanzania

Tussen de regio’s Arusha en Manyara ligt nog een groot nationaal park: Lake Manyara National Park. Er wonen hier ontzettend veel roze flamingo’s. Tijdens het natte seizoen gaan de dieren massaal naar het Lake Manyara. Het beschermde meer is ook de thuisbasis van leeuwen en luipaarden. Er wonen verder nog gazellen, apen, nijlpaarden en ander levend wild. Als je goed oplet zie je de leeuwen in de bomen liggen: de dieren kunnen namelijk ontzettend goed klimmen.

Natuurhistorisch museum

Het natuurhistorisch museum van Tanzania is ook in deze stad gevestigd. Je leert er meer over de evolutie van de mens. Daarnaast kun je verschillende onderzoeken inzien over de ontdekking van verschillende fossielen. Ook de koloniale geschiedenis van van het land wordt hier breed uitgelicht. Je kunt het museum dagelijks bezoeken.

Vervoer

Vakantie Arusha Tanzania

De luchthaven van de stad zelf heet Arusha Airport. Deze luchthaven is echter alleen voor binnenlandse bestemmingen. Als je vanuit Nederland naar Arusha wilt vliegen, land je op het Kilimanjaro International Airport. Vanaf dit vliegveld kun je gemakkelijk in een busje stappen die je naar het centrum van de stad brengt.

Als je eenmaal aangekomen bent in de stad kun je ook gebruikmaken van het openbaar vervoer. Er rijden veel minibusjes, treinen, boten en touringcars. De touringcars kunnen geboekt worden met een gids, die je langs de belangrijke bezienswaardigheden van de stad brengt.

Bekijk is het filmpje van Sawadee Reizen voor een echte indruk van Tanzania:

Vergelijk hier direct alle reizen naar Tanzania

 

Bekijk is het filmpje van Djoser Reizen voor een geweldige indruk van Tanzania:

 

0