blog
Vakantie Dar es Salaam Tanzania

Vakantie Dar es Salaam Tanzania

Dar es Salaam is gelegen in het oosten van Tanzania. De stad heeft ruim 2,5 miljoen inwoners en het is daarmee ook de grootste stad van het land. De temperaturen zijn het gehele jaar goed en je kunt tijdens je vakantie naar de stad ook verschillende leuke bezienswaardigheden bekijken. Als bonus heeft de stad ook nog prachtige stranden en is het ook een ideale  ideale zon & strand bestemming.

Klimaat

De stad heeft een tropisch savanneklimaat en staat sterk onder invloed van de Indische Oceaan. Het klimaat is duidelijk opgedeeld in twee periodes: het droge en het natte seizoen. Beide periodes komen twee keer voor per jaar. Het eerste regenseizoen is van maart tot en met mei en de tweede regenperiode is van november tot en met december. In de overige maanden valt er nauwelijks regen. De gemiddelde temperaturen liggen in Dar es Salaam iets hoger dan in de meeste steden van het land, maar vanwege de frisse zeewind is dit nauwelijks te merken. De zeewind zorgt namelijk voor de nodige verkoeling.

Vakantie Dar es Salaam Tanzania

Bezienswaardigheden in Dar es Salaam

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die kunt bekijken tijdens een vakantie. De meeste mensen komen er echter voor de stranden. Enkele belangrijke bezienswaardigheden zijn de markt, het nationaal museum en het Village Museum.

Village Museum

Het Village Museum is een prachtig museum die je meer vertelt over de 18 inheemse stammen van het land. In het museum staan 16 nagebouwde hutten waar verschillende voorstellingen worden gegeven. De meeste voorstellingen bestaan uit de traditionele dansen van de stammen die worden uitgevoerd in de traditionele kleding die men toentertijd droeg.

Nationaal Museum

Het Nationaal Museum is een leuk museum die je van alles vertelt over de geschiedenis van het Afrikaanse land. Tevens leer je meer over de dieren en de natuur van het land.

De markt

Vakantie Dar es Salaam Tanzania

De markt van Dar es Salaam is indrukwekkend. Het is namelijk de grootste overdekte markt in heel Afrika. Je kunt hier van alles kopen, van groenten en fruit tot vlees en vis. Ook kun je er traditionele Afrikaanse souvenirs kopen. Het gebouw eromheen is ook prachtig. Het heeft verschillende stijlen: de lokale stijl met westerse invloeden.

Stranden

De stad heeft verschillende stranden: zowel in het zuiden als in het noorden. Het dichtstbijzijnde strand heet Oyster Bay. Oyster Bay is een aantrekkelijk strand dat vroeger werd bewoond door Europeanen. Sinds de onafhankelijkheid hebben Europeanen geholpen met het opbouwen van het strand voor het toerisme. Het strand zelf is prachtig en bovendien is er in de buurt voldoende te beleven. Zo is het nabijgelegen winkelcentrum een aanrader.

Vervoer

De internationale luchthaven van Dar es Salaam heet Julius Nyerere International Airport. Deze luchthaven is vernoemd naar de eerste president van het land. Je kunt naar het centrum van de stad reizen per trein, taxi of bus. Als je aangekomen bent in de stad kun je je verplaatsen met de Bajaj. Dit is een Indiase fiets met drie wielen. Natuurlijk kun je in de stad ook een taxi aanhouden of een auto huren. Bussen zijn over het algemeen niet goed onderhouden en zijn ook erg langzaam.

Bekijk is het filmpje van Sawadee Reizen voor een echte indruk van Tanzania:

Vergelijk hier direct alle reizen naar Tanzania

 

Bekijk is het filmpje van Djoser Reizen voor een geweldige indruk van Tanzania:

 

0