blog
Vakantie Sofia

Vakantie Sofia

Tijdens een vakantie Sofia is het leuk om een totaal nieuwe stad te ontdekken, misschien is dan Sofia dan wel de juiste keuze. Een stedentrip of vakantie naar Sofia is een bijzondere en een enerverende ervaring. De stad ligt in Bulgarije en staat bekend als één van de populairste van het land. Elk jaar komen er duizenden toeristen naar het land voor zowel een korte als een lange vakantie. Sofia is de hoofdstad van Bulgarije en met 1.402.657 inwoners veruit de grootste stad van het land. De stad ligt in het westen van het land aan de rivier de Iskar, aan de voet van het Vitosjagebergte.

Sofia is daarnaast ook een relatief goedkope vakantiebestemming en voor ons Nederlanders zelfs behoorlijk laag geprijsd. Sofia is een stad met een rijke geschiedenis, het beschikt dan ook over een groot aantal bezienswaardigheden en is ook een populaire bestemming onder jongeren. Vanwege de lage prijzen is het ook zeer leuk om te gaan shoppen in de Bulgaarse hoofdstad. Sofia wordt wel de goedkoopste hoofdstad van heel Europa genoemd.

Historisch Sofia

De geschiedenis van Sofia is groots, er is dan ook meer dan genoeg om te leren. Een stedentrip naar Sofia is bij uitstek, de leukste manier om de geschiedenis en de Bulgaarse cultuur te leren kennen. De stad is in der loop der jaren in verschillende handen geweest, wat ervoor heeft gezorgd dat de cultuur een ware mix is geworden.

Laat je verrassen door de prachtige architectuur, breng een bezoek aan één van de indrukwekkende kerken of bekijk één van de moskeeën in de stad.

Goedkope vakantie naar Sofia

Voor een laag bedrag kan jij al een stedentrip maken naar het Bulgaarse Sofia. Vlieg met één de  budgetmaatschappijen naar deze stad. De hotels zijn helemaal niet duur, zeker niet buiten het seizoen. Eten en drinken kan al voor een habbekrats, al helemaal in vergelijking met de prijzen in ons eigen land. Sommige zeggen dat Sofia één van de goedkopere steden in ons continent is, daar sluiten wij ons helemaal bij aan.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Sofia

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Bulgarije

 

 

Meer pagina’s over Bulgarije

Vakantie Bulgarije

Rondreizen in Bulgarije

0