Rondreis Macedonië

Rondreis Macedonië

Een rondreis Macedonië is een ware ontdekkingsreis. Doordat er overal in het land verspreidt leuke en interessante plekken of gebouwen zijn, is een rondreis een ideale manier om het land te ontdekken. Verder maken de leuke activiteiten en de fascinerende cultuur het plaatje compleet! Macedonië belooft iedere reiziger dus een tijd vol unieke en bijzondere ervaringen!

Een rondreis door Macedonië is een goede keuze wanneer je niet al te veel geld uit wilt geven tijdens je reis. Dit land heeft een zwakke economische status en het levensonderhoud kost bijzonder weinig. Je kunt er dan zeker met een laag budget goed rondkomen tijdens je vakantie, en daarnaast heeft het land meer dan voldoende te bieden om je agenda goed te vullen tijdens je rondreis door Macedonië. Wij geven je graag wat tips over wat je allemaal kan gaan doen tijdens je trip door dit prachtige Balkanland.

Macedonië heeft een zeer kenmerkende cultuur die onder andere terug te zien is in de prachtige kloosters, kerken en tempels in het land. Daarnaast heeft ook de overheersing van de Romeinen zijn sporen achter gelaten. Verder bieden de vele gezellige authentieke stadjes de ideale gelegenheid om de lokale en traditionele gerechten van het land te ontdekken. Kortom, een rondreis Macedonië is een ontdekkingstocht die iedere toerist een fijne ervaring bezorgt!

Cultuur in Macedonië

De traditionele Oost-Europese cultuur heerst ook in Macedonië. Gelukkig, want deze cultuur straalt een zeer fijne sfeer uit! De inwoners zijn altijd vriendelijk en het eten is heerlijk! Daarnaast bieden de vele musea en monumentale kerken en kloosters de ideale mogelijkheid om de culturele geschiedenis van het land te ontdekken.

Een rondreis Macedonië kan uitgebreid worden met een rondreis Bulgarije of zelfs Roemenië

Ontspannende rondreis in Macedonië

Rondreis Macedonië

Macedonië is een land dat nog niet massaal ontdekt is door toeristen. Dit houdt in dat de traditionele cultuur er nog heerst. Dit leidt tot traditionele gerechten die geserveerd worden in gezellige en kleinschalige restaurants. Verder zorgt dit voor een typisch Macedonische skyline van traditioneel gebouwde huizen met een kenmerkende stijl. De hotels die een overnachting bieden voor reizigers zijn verder ook authentiek gebleven, waardoor er ontbijten geserveerd worden met lokale gerechten en waardoor de inrichting van de hotels nog typisch Macedonisch is.

In het zuid-westen van Macedonië liggen twee grote meren, Lake Ohrid en Lake Prespa, die toeristen de mogelijkheid bieden om lekker te zwemmen en te genieten van het weer. Tijdens een rondreis Macedonië is het dus goed mogelijk om actieve activiteiten af te wisselen met een heerlijk dagje zonnen op het strand.

Het Prespameer

Een rondreis door Macedonië is niet erg geschikt als je een echte kustvakantie wilt beleven, want het land ligt niet aan zee. Dit betekent niet dat je je er niet kunt vermaken aan mooie zandstranden. Eén van deze zandstranden is te vinden aan het Prespameer. Dit meer is te vinden in een prachtig natuurgebied en je kan er dan ook zeker genieten van een mooi uitzicht. Het is er ook zelden druk, waardoor je er echt van de rust kan genieten. Het is wel aan te raden om je eigen drinken en eten mee te nemen, want er zijn vrijwel geen horecagelegenheden te vinden aan dit meer.

Het meer en de stad Ohrid

Rondreis Macedonië

Ohrid is een prachtig meer dat als een soort kom tussen twee imposante bergen ligt. Direct langs dit prachtige meer kan je diverse bezienswaardigheden vinden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, waaronder meerdere kloosters en kerken. Ook in de stad Ohrid zijn diverse mooie kerken en kastelen te vinden. Het klooster van Sint Naum, te vinden langs het meer, is een echte eyecatcher en mag je eigenlijk niet overslaan tijdens je rondreis door Macedonië.

Mavrovo en Galichica

Wil je tijdens je rondreis door Macedonië kennis maken met de mooiste stukjes natuur van het land? Dan zijn Nationaal Park Mavrovo en Nationaal Park Galichica uitstekende opties. Mavrovo is een prachtig park in het noordwesten van Macedonië, direct aan de landsgrenzen met Kosovo en Albanië. Nationaal Park Galichica kan maar via één enkele weg worden bereikt, en deze weg biedt je het mooiste uitzicht dat je ooit hebt gezien. Je kan aan de ene zijde het Prespa meer bewonderen en aan de andere kant ligt het meer van Ohrid.

De plaats Bitola

In verreweg de meeste landen is het zo dat de hoofdstad een echte must-see is, maar in Macedonië is dit niet het geval. De hoofdstad, Skopje, is namelijk behoorlijk vervallen en alles behalve sfeervol. Je kunt beter naar de plaats Bitola gaan. Hier kan je een lange straat vinden waaraan de meest uiteenlopende bars, restaurants en terrassen te vinden zijn. Het mooie is dat je hier de hele dag kan vertoeven zonder veel geld kwijt te zijn.

Natuur in Macedonië

De voornaamste reden dat mensen ervoor kiezen om een rondreis Macedonië te maken, is de prachtige en ongerepte natuur. Het land bestaat voor een groot deel uit bergen en bossen, waardoor toeristen de uitgebreide mogelijkheid hebben om de natuur van het land te ontdekken.

Het land bezit een paar mooie natuurparken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Door de ongereptheid van de natuur, zijn er hier zelfs wilde dieren, zoals wolven en lynxen te vinden. Hierdoor is het verstandig om een gids mee te nemen. Deze gids is niet alleen goed voor de veiligheid, maar ook voor de leuke en interessante informatie over de natuur en de omgeving.

Zeer bekende nationale parken zijn Mavrovo en Pelister. Mavrovo is vooral bekend om haar authentieke en kenmerkende huizen en gebouwen en om haar mooie rivieren. Dit nationale park is de ideale plek om een flinke bergwandeling te maken, of om te skiën. ’s Winters zijn deze hoge bergen namelijk bedekt met een berg sneeuw, waardoor skiën en snowboarden mogelijk is! Een rondreis Macedonië kan in dat geval dus zowel ’s winters als ’s zomers gehouden worden!

Een rondreis door Macedonië is perfect in combinatie met een rondreis Griekenland!

pagina’s over de Balkan:

De meest indrukwekkende Balkanlanden

Goedkope rondreis door de Balkan

De grootste schatten van Albanië

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Macedonië.