De grootste schatten van Albanië
De grootste schatten van Albanië ontdekken

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

De grootste schatten van Albanië

Republiek Albanië heeft veel schatten die door toeristen kunnen worden ontdekt. Deze republiek, te vinden aan de westzijde van het Balkanschiereiland, heeft meerdere toeristische trekpleisters die je zeker niet mag missen wanneer je een rondreis door Albanië maakt. Natuurlijk hebben wij weer de meest indrukwekkende highlights voor je verzameld, zodat jij precies weet wat je mag verwachten van je rondreis door Albanië.

De haven van Vlora

Vlora is een prachtige stad die ook wel als Vlorë bekend staat. Deze stad heeft een haven die ronduit indrukwekkend is om te zien. Het is niet de grootste haven van het land, want deze is te vinden in Dürres, maar deze haven staat wel op de tweede plaats. Een bezoek aan de haven is een absolute must, maar Vlora heeft nog veel meer te bieden. De stad werd opgezet als Griekse plaats en werd later aan het Ottomaanse Rijk toegevoegd. Ook voor iedereen die kennis wil maken met de mooiste stranden van Albanië is Vlora de beste start.

Gjirokastra en Berat

Hou jij van interessante en leuke musea? Dan kom je ook zeker niets te kort tijdens je rondreis door Albanië. Je kunt een bezoek brengen aan Gjirokastra of aan de plaats Berat. Deze twee steden staan bekend als de echte museumsteden van het land. Direct aan de Osum rivier, centraal zuid, kan je de plaats Berat vinden. Gjirokastra ligt op niet al te grote afstand van de grens met Griekenland, een stuk verder zuid. De twee museumsteden zijn te vinden op de USESCO Werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets. Beide plaatsen hebben een indrukwekkende historische binnenstad en zijn opvallend door de Ottomaanse bouwstijl die er de hoofdrol speelt.

Hoofdstad Tirana

De hoofdstad heeft, zoals de meeste hoofdsteden, een centraal plein. Dit grote plein is een ideaal vertrekpunt om de diverse highlights van de stad te gaan bewonderen. Je kunt een bezoek brengen aan diverse musea, waaronder het Nationale Kunstmuseum, het Nationale Wetenschapsmuseum, het Nationaal Historisch Museum en het Nationaal Archeologisch Museum. Je kunt er diverse uitgaans- en horecagelegenheden bezoeken en winkelen is natuurlijk ook volop mogelijk. De imposante Dajt berg, met het bijbehorende nationaal park, is net buiten Tirana te vinden.

Liever op wintersport?

Ook wintersport is mogelijk tijdens je rondreis in Albanië. De grens met Macedonië en Kosovo wordt gevormd door het Korabitgebergte. Dit gebergte, te vinden in het noordoosten van Albanië, heeft de Korab als hoogste berg. Deze heeft een hoogte van 2763 meter. Hier kan worden geskied door zowel beginners als gevorderden. Het zijn geen luxe skiresorts, maar je kunt je er zeker wel prima vermaken.

Jouw ideale rondreis door Albanië

Albanië heeft ontzettend veel te bieden, en er zijn veel aanbieders van rondreizen door dit veelzijdige land. Wij hebben de beste aanbieders van de mooiste reizen voor je verzameld, zodat jij via Goedkoperondreis.com gemakkelijk op zoek kan gaan naar een rondreis door Albanië die perfect bij je past. Heb jij al helemaal zin in zo’n unieke rondreis? Zoek en boek direct en ga er binnenkort al van genieten!

Vergelijk direct rondreis aanbieders naar Albanië!

 
Voor meer inspiratie kan je onze Europa bestemmingen pagina bekijken!

 

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*