Goedkope rondreis Polen

Goedkope rondreis Polen

Polen is een land dat een bewogen geschiedenis kent. Ondanks deze gebeurtenissen, blijven de goede herinneringen achter, waardoor reizigers in de vele musea en door middel van de mooie monumenten de geschiedenis van het land kunnen ontdekken. Verder is de rijke historie van het land ook te ontdekken in de vele mooie architectuur in het land. Een goedkope rondreis Polen is dus voor elke cultuurliefhebber een ideale vakantie.

Ook reizigers die van ontspannen en genieten houden, zullen zich vermaken in Polen. Polen heeft namelijk een paar grote, moderne en gezellige steden waar er perfect te shoppen, te eten en te genieten valt. Verder bieden de mooie hoge gebouwen de ideale mogelijkheid tot een prachtig uitzicht. Kortom, voor elke soort reiziger is Polen dé ideale bestemming!

Cultuur in Polen

Polen is een zeer godsdienstig land. Dit uit zich in de vele kerken en vele uitbundige godsdienstige tradities en festivals. Reizigers zullen daarom ook hun ogen uitkijken tijdens één van deze feesten. Daarnaast bieden de kerken en de kerkdiensten de ideale mogelijkheid om de Poolse cultuur en Poolse geschiedenis te ontdekken en te beleven. Een rondreis door Polen word vaak genomen in combinatie met een rondreis door de Baltische Staten.

Ontspannen in Polen

Naast de vele oude gebouwen en prachtige architectuur, biedt Polen ook reizigers die van winkelen en relaxen houden veel leuke activiteiten! Zo kunnen deze reizigers hun tassen vullen met leuke kleding en spullen die te koop zijn in de vele moderne winkelcentra verspreid over het land. Verder bieden Krakau en Warschau  toeristen gezellige winkelstraatjes waar lokale producten verkocht worden. Deze steden hebben ook goede restaurants waar lokale gerechten, zoals pierogi en barszcz, te krijgen zijn.

Polen grenst in het noorden aan de zee. Hoewel deze zee niet ideaal is om te zwemmen, door de lage temperatuur, biedt het strand wel de ideale mogelijkheid om een mooie strandwandeling te maken! Verder bieden de bossen in het land ook de gelegenheid tot een flink bos- of bergwandeling. Polen is dus een land dat veel te bieden heeft. Dat is ook de reden waarom Polen zo’n goede bestemming is voor een rondreis.

Bezienswaardigheden in Polen

Twee van de meest bekende steden van Polen zijn Warschau en Krakau. Deze steden bieden reizigers de ideale mogelijkheid om het land te ontdekken, omdat deze twee steden barsten van cultuur, bezienswaardigheden, mooie gebouwen, vele kerken en lekkere restaurants.

Krakau is vooral bekend om haar gezellige sfeer. Doordat Krakau een echte studentenstad is, heeft een jonge generatie de stad ‘over genomen’. Dit leidt tot luxe winkelcentra, mooie kantoorgebouwen en heerlijke restaurants. Verder is er ook een deel van de stad authentiek gebleven, waardoor er nog veel kerken en kloosters te bezichtigen zijn. Een paar mooie bezienswaardigheden in Krakau zijn: de grote markt, de Mariakerk, het nationaal museum en de Wawel kathedraal.

Warschau staat vooral bekend om haar gerestaureerde gebouwen. Tijdens de tweede wereldoorlog zijn er veel oude gebouwen verloren gegaan. Gelukkig zijn veel van deze gebouwen weer opnieuw gemaakt, waardoor de stad alsnog veel prachtige architectuur heeft. Mooie gebouwen in Warschau die een bezoekje waar zijn, zijn: de Sacramentsklooster, de Johannes kathedraal en de vele paleizen.

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Polen.