Rondreis door onbekend Bulgarije

Rondreis door onbekend Bulgarije

Bulgarije is voor veel mensen niet het eerste land wat zij zullen noemen als favoriete vakantieland. Dit komt vooral omdat de meeste mensen gewoonweg weinig over Bulgarije weten. Bulgarije is namelijk een prachtig land boordevol cultuur. Daarnaast is de bevolking zeer vriendelijk en is een rondreis in Bulgarije goed betaalbaar. Een leuke en avontuurlijke manier om het land te leren kennen is het maken van een rondreis Bulgarije.

Weer en klimaat Bulgarije

Over het algemeen zijn de zomers in Bulgarije erg warm en de winters vrij streng. Er zijn echter grote verschillen tussen het weer in het land omdat Bulgarije relatief groot is. Het noorden van het land is daardoor vaak enkele graden kouder dan het zuiden. De beste periode om een rondreis door het land te maken is de periode juni tot augustus en misschien september. Plan goed in welke regio’s je wilt bezoeken tijdens je rondreis en hoe de temperaturen daar zullen zijn tijdens je bezoek.

Perfecte aansluitingen op een rondreis Bulgarije: Baltische staten, Rusland of Roemenië

Sofia

 rondreis Bulgarije

Sofia is de hoofdstad van Bulgarije en een prima uitvalsbasis voor een rondreis door het land. De meeste vluchten van Nederland landen namelijk in de hoofdstad. In Sofia ben je vooral op de goede plek voor cultuur en architectuur. De hoogtepunt van de stad is de Alexander Nevsky kathedraal. Deze kathedraal werd eind 19e eeuw gebouwd en is de trots van het hele land.

Ook de Boyana kerk in Sofia is zeker een bezoek waard. De kerk staat vooral bekend om de prachtige schilderingen van binnen. Ook de indrukwekkende nationale bibliotheek staat in Sofia. In de bibliotheek liggen meer dan 7 miljoen boeken en documenten. Ook zijn er meerdere musea in de stad waar bij elkaar honderdduizenden voorwerpen te bezichtigen zijn.

Naast Sofia is ook de kuststad Varna een aanrader. Varna is redelijk toeristisch ingesteld en biedt alles om even helemaal te ontspannen: zon, zee en strand.

Natuur in Bulgarije

Naast veel cultuur heeft Bulgarije ook een paar stukjes schitterende natuur. Het Rila National Park is een van deze stukjes. Dit natuurgebied ligt in het zuidwesten van Bulgarije en bevat een groot deel van het Rila gebergte dat tot 2500 meter hoog reikt. Je kunt er prachtige wandelingen maken langs een van de vele bergkammen. Tussen de klim door kan je het Rilaklooster bezoeken wat op meer dan 1100 meter boven zeeniveau ligt. In het park zijn daarnaast meerdere meren waar je verkoeling kunt zoeken tijdens je rondreis.

 

rondreis Bulgarije

In het Pirin National park ligt en van de hoogste bergen van Bulgarije. De Vihren is meer dan 2900 meter hoog. Het leuke is dat deze top ook voor minder geoefende wandelaars goed bereikbaar is. Je kan namelijk met de auto naar een hoogte van 2000 meter om vanaf daar naar de top te wandelen. Daarnaast zijn er in het nationale park veel mooie watervallen en grote meren.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Bulgarije