Rondreis Bosnië-Herzegovina

Rondreis Bosnië-Herzegovina

Een rondreis Bosnië-Herzegovina,het voormalig Joegoslavië

Bosnië-Herzegovina herbergt verschillende etnische groeperingen. Dat is een van de redenen dat het land niet stabiel genoeg bleek toen de Balkan oorlog uitbrak, die pas halverwege de jaren negentig eindigde. Nog steeds wonen Bosnische moslims, Serviërs en Kroaten bij elkaar in één land.

Rondreis Bosnië-Herzegovina

Dit geeft enigszins onstabiliteit, maar het is er zeker rustig genoeg om er met een goed gevoel naartoe op vakantie te gaan. Daarnaast zijn de inwoners enorm gastvrij en is het een aanrader om de lokale bevolking te leren kennen. Hele dorpen komen buiten op straat bij elkaar om te praten, te feesten, te eten en te drinken. Ga je bij iemand op bezoek, dan wordt je in de watten gelegd.

Overblijfselen van de Balkan oorlog

Rondreis Bosnië-Herzegovina

Bijna iedereen kent nog wel beelden uit de oorlog. Een goede twintig jaar geleden is hier pas een einde aan gekomen. Dit betekent een pijnlijk verleden, maar ook een interessante, waar nog veel van te zien is door het land heen.

Als je in Bosnië-Herzegovina op vakantie bent, is het dan ook de moeite waard om enkele overblijfselen hiervan te gaan bezichtigen. Je komt ze overal tegen, van meer toeristische trekpleisters als de vlucht- en aanvoerroute onder de luchthaven van Sarajevo door, tot kleine zaken als kogelgaten in verkeersborden en gebouwen.

Mooie steden en bezienswaardigheden

De oorlog is natuurlijk niet het enige waarvoor je een land als Bosnië-Herzegovina wilt bezoeken. Dat hoeft ook zeker niet. In dit land zijn namelijk vele bezienswaardigheden die de moeite van het bewonderen waard zijn. Het hele land is eigenlijk een bezienswaardigheid op zich. Zo vind je er kerken en kathedralen pal naast moskeeën en zijn de stadjes nog echt heel erg authentiek en bewonderenswaardig.

Er zijn veel stenen gebouwen en oude, arme huizen te vinden. De dorpen en steden smelten samen met de vele rivieren die in het land te vinden zijn. De mooie bouwwerken die naast het water liggen, geven een prachtig surreëel beeld. Bosnië-Herzegovina kent dan ook vele schitterende fotogenieke locaties.

De bekendste is de brug bij Mostar, die in de oorlog vernield werd, maar in zijn oude staat is teruggebracht. Dan is er nog het oude Turkse klooster, in de buurt van Blagaj. Alleen het gebouw zelf al is prachtig en zeer goed behouden gebleven, maar zie je het in combinatie met de steile rots waarnaast het gebouwd is, dan kijk je je ogen uit. Vergeet ook zeker Sarajevo niet te bezoeken, een oude stad met vele Turkse invloeden.

Natuurschoon en activiteiten

Bosnië-Herzegovina is vooral heel erg geschikt voor mensen die graag actief bezig zijn tijdens hun vakantie en houden van natuurschoon. Naast cultuur en historie, heeft de natuur hier namelijk heel veel moois te bieden. Ten eerste zijn er het bergachtige gebied en de bossen, waar je de tijd vergeet als je er heerlijk doorheen wandelt. De groene vlakten en de stroompjes en beekjes die overal doorheen kletteren, laten je de rust en ruimte ten volste beleven.

Watervallen

Rondreis Bosnië-Herzegovina

Adembenemende gezichten krijg je te zien als je de verschillende watervallen gaat bewonderen. Een beroemde waterval die je niet mag missen ligt bij Jajce. Deze is 20 meter hoog. Ook in Una National Park vind je mooie watervallen en schitterende vergezichten. De stromende rivieren zijn uiterst geschikt voor een aantal sportieve activiteiten, zoals raften. Ook dit kun je in Una National Park doen. Ook de andere nationale parken in dit land mag je niet missen.

Gastronomie

Zoals gezegd is Bosnië-Herzegovina een land dat bevolkt wordt door uiterst gastvrije mensen. Wil je het lokale eten proeven, dan is het ook zeker aan te raden om kennis te maken met de lokale bevolking. Ben je bij hen te gast, dan krijg je namelijk ook zeker wat te eten voorgeschoteld. Ben je niet zo avontuurlijk om contact te maken met de inwoners van dit prachtige land? Geen probleem, er zijn voldoende plaatsen waar je heerlijk kunt eten. Omdat het er nog erg ongerept is en er nog niet veel toeristen zijn die het land hebben ontdekt, zijn de restaurantjes kleine en authentiek. Het eten kenmerkt zich door vele Turkse invloeden. Veel gegrild vlees in combinatie met groenten en rijst of aardappelen. Smullen maar!

Reizen naar Bosnië-Herzegovina

Wil je Bosnië-Herzegovina graag een keer ontdekken? Maak dan eens een rondreis door de Balkan, waarbij je dit land aandoet. Zo kun je de vele gezichten van de Balkan goed leren kennen. Er zijn verschillende reisaanbieders te vinden op deze site die de mooiste vakanties naar dit gebied in Oost-Europa aanbieden. Kijk snel verder!

Vergelijk hier direct alle reizen naar Bosnië-Herzegovina