Rondreis Kazachstan-Vakantie Astana
Waardeer dit artikel aub

Boek een rondreis Kazachstan en vier een vakantie in Astana. Astana is sinds 1997 de hoofdstad van Kazachstan. Door de jaren Rondreis Kazachstan-Vakantie Astanaheen is de stad een aantal keren van naam veranderd. Zo stond de stad eerst bekend als Tselinograd en Agmola. Er wonen zo’n 700.000 inwoners en het is daarmee niet de grootste stad van het land. Dat is namelijk Almaty. Alhoewel het de hoofdstad van het land is, is het nog niet zo ontwikkeld als Almaty. Toch is het toerisme de laatste jaren in opkomst en boeken steeds meer toeristen een vakantie naar de stad.

Klimaat

De stad heeft een landklimaat met twee seizoenen. De winter is ontzettend koud. Zo koud, dat het zelfs de op een na koudste hoofdstad ter wereld is. De gemiddelde maximumtemperaturen in de maanden januari en februari is -13 graden Celsius. Vanaf de maand april wordt het warmer in de hoofdstad. De maximumtemperatuur stijgt tot 10 graden Celsius. In de maanden juni, juli en augustus krijgt de stad zelfs tropische temperaturen. De temperaturen lopen gemakkelijk op tot zo’n 25 tot 27 graden Celsius. Vanaf de tweede helft van september dalen de temperaturen weer en kan het snel weer bijzonder koud worden.Rondreis Kazachstan-Vakantie Astana

Bezienswaardigheden in Astana

Tijdens je vakantie naar Astana kun je verschillende leuke bezienswaardigheden bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn Duman, Khan Shatyr en de Atameken Map of Kazachstan.

Duman

Duman is een groot entertainmentcomplex waar je verschillende dingen kunt doen. Je kunt er onder andere een bezoekje brengen aan een oceanium, een 3D-theater, diverse souvenirshops en gezellige cafés. Het oceanium is vooral een aanrader. In het grote aquarium leven meer dan 2.000 zeedieren verdeeld in ongeveer 100 soorten. Regelmatig worden er ook shows gegeven met haaien en zeemeerminnen. Tot slot is de koepel ook een aanrader. Je kunt hier allerlei bezienswaardigheden bekijken uit de hele wereld. Zo staat het Vrijheidsbeeld en de Chinese Muur hier nagebouwd.

Khan Shatyr

Kan Shatyr is een transparante tent waar bijna 10.000 mensen plaats in kunnen nemen. De tent is zo’n 150 meter hoog en is ontzettend groot. In de tent kun je verschillende activiteiten ondernemen, waaronder golven, uitgaan en winkelen. Het Rondreis Kazachstan-Vakantie Astanatransparante materiaal zorgt voor aangename temperaturen in de tent.

Atameken Map of Kazachstan

De Atameken Map of Kazachstan is een openluchtmuseum met meer dan 200 modelstukken van steden uit het land. Het is erg indrukwekkend om te zien. In de zomermaanden kun je een Engelse gids boeken die je van alles kan vertellen over de geschiedenis van de verschillende steden. In totaal is de tentoonstelling maar liefst 1,7 hectare groot.

Vervoer

Als je naar Kazachstan wilt reizen, kun je in principe kiezen uit twee opties: reizen met de auto of met het vliegtuig. De meeste mensen kiezen echter voor het vliegtuig. De stad heeft een eigen luchthaven: Astana Airport. Vanaf Amsterdam kun je een rechtstreekse vlucht boeken naar de stad. Je hebt al tickets vanaf slechts 350 euro. Als je van plan bent om met de auto te reizen, kun je rekenen op een lange reistijd. De stad is namelijk ruim 5.000 kilometer verwijderd vanaf Nederland. Een rechtstreekse vliegreis duurt echter ongeveer 5,5 uur.

Pagina’s voor Kazachstan

Rondreis Kazachstan
Almaty
Astana
Semey

 
Vergelijk hier direct alle reizen naar Kazachstan. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

koningaapdjoser-logo-300x175baobab-300x175sawadeea

 

Rondreis Kazachstan-Vakantie Astana
0 Reviewer
0 Gemiddeld (0 beoordelingen)
Activiteiten
Bevolking
Cultuur
Eten / drinken
Natuur
Steden
Strand / zee
Touroperator
Alle beoordelingen en ervaringen: 0 Plaats beoordeling

Ben jij de eerste die een beoordeling achter laat?

Plaats beoordeling