Rondreis Taiwan

Rondreis Taiwan

Een Rondreis Taiwan: wat je zoal moet weten.

Taiwan het vroegere Formosa ( Portugees voor prachtig eiland) is inderdaad een prachtig eiland. Wist u dat In de 17e eeuw delen van Formosa (het huidige Taiwan) geruime tijd in Nederlandse handen waren, of meer precies, in de handen van de V.O.C .? Dat is nog gedeeltelijk zichtbaar want er is een plaats aan de westkust ( ben helaas de naam vergeten) waar je nog mensen kan zien met grotere neuzen en grote ronde ogen. En zoals u weet is dan voor het Chinese volk niet gebruikelijk. Nog een heel klein beetje Nederlands bloed achtergelaten zullen we maar zeggen.

Grand Hotel Taipei

Als u het geld er voor over heeft logeer dan in het Yen Sen Fan Tien ( fonetisch) of wel het Grand Hotel in Taipei ( zie foto’s hieronder)  Dan ruik je, dan proef je de Chinese cultuur die ik althans in China niet ben tegengekomen.

grand hotel taipei

Kijk ook even op onze Rondreis Azië pagina indien u meerdere landen in het verre oosten wilt gaan bezoeken. Voorstel : Vlieg naar Hong Kong, bezoek daar de stad, ga dan naar China, ga terug naar HK en vlieg in een uurtje door naar Taiwan. Dan beleef je ” China” in alle opzichten ! Geloof me ik heb dat al vele malen gedaan en kan er inmiddels een boek over schrijven.

Als je een rondreis Taiwan wilt maken, dan ga je absoluut een onvergetelijke reis tegemoet waarin je veel unieke indrukken zal ontvangen. Echter, er zijn ook wat zaken die je moet weten voordat je aan je reis begint. Weet jij bijvoorbeeld hoe lang het vliegen is voor je in het land van bestemming aankomt? Weet jij hoe je het best kan reizen in Taiwan of hoeveel tijd je nodig hebt om het hele eiland te kunnen zien?

Je vindt de antwoorden terug in onderstaande 7 weetjes Taiwan.

  1. De taal

In Taiwan zal je zeker gastvrij ontvangen worden, maar de kans is wel groot dat je de mensen niet kunt verstaan. Zij spreken namelijk Mandarijn-Chinees. In de meest toeristische gebieden van het eiland wordt redelijk tot goed Engels gesproken. Taxichauffeurs spreken slecht Engels en het daarom raadzaam het adres waar je naar toe gaat van te voren in het Chinees te laten opschrijven . In de lobby van het hotel doen ze dat graag voor je. Neem ook het adres (kaartje) mee van je eigen hotel dan kun je in ieder geval de weg terug weer vinden.

En mocht je dat vergeten zijn zeg dan:飯店 ( Fàndiàn ) en dat betekent Hotel. En slaap je in het Grand Hotel dan zeg je gewoon Yen Sen Fan Tien en de chauffeur zet je af bij een wereldwonder!

  1. Gezondheid

Het is niet verplicht om je te laten inenten voordat je aan je rondreis door Taiwan begint, maar eigenlijk is het wel aan te raden als je geen gezondheidsrisico’s wilt lopen. Zorg ervoor dat je minimaal tien dagen voor aanvang van de reis ingeënt bent. Houd er ook rekening mee dat het niet verstandig is om water uit de kraan te drinken. Je kunt flessen gezond drinkwater kopen. Zo loop je geen enkel risico met de gezondheid en kun je volop van je vakantie genieten. Er zijn in de grote steden zoals Taipei en Kaohsiung veel 7-Eleven supermarkten en je kunt ze vinden op bijna elke hoek van de straat.

  1. Reizen in de herfst

Het is beter om in de herfst naar Taiwan te reizen dan bijvoorbeeld in de zomer. In de maanden oktober, november en december geniet je van de beste weersomstandigheden op het eiland. Er is dan weinig tot geen regen en de temperaturen zijn bijzonder aangenaam. Gelukkig drinken de Taiwanezen veel ( groene) thee. Dat is de beste drank in de hete periode en dit houd je waterhuishouding goed op peil !

  1. Vliegreis

De reis naar Taiwan is behoorlijk lang. Je maakt een overstap in de stad Hongkong, in China, en vliegt vervolgens door naar Taipei in Taiwan. De totale vliegreis duurt ongeveer vijftien uur, gerekend vanaf Schiphol Amsterdam. Je kunt vliegen met de KLM, maar heel bijzonder en een meer dan perfecte service vind je bij Cathay Pacific Airlines. Uit ervaring een zeker weten!

  1. Koraal bewonderen

Als je een rondreis in Taiwan maakt, dan mag je zeker niet vergeten om te gaan snorkelen. De wereld onderwater rondom het eiland is adembenemend. Een snorkelervaring is er dan ook één die je niet meer zal vergeten.

  1. Reisduur

Verreweg de meeste mensen kiezen voor een rondreis door Taiwan om kennis te kunnen maken met de verschillende delen van het eiland. Hier heb je natuurlijk wel voldoende de tijd voor nodig. Als je het hele eiland wilt leren kennen, dan heb je minimaal twee weken nodig. Tainan is zeker aan te raden. Je kunt vliegen vanaf Taipei met een lokale maatschappij en de reisduur is slechts ca. 30 minuten.Tainan staat bekend om zijn marmer. In de straten liggen geen klinkers of asfalt maar zijn bestraat met marmer! Dat hebben ze daar in voldoende mate op voorraad. De wegen zijn smal in Tainan en je rijd langs de afgrond met aan de ene kant een Marmerberg en aan de andere kant een diepte die je niet wilt zien als je hoogtevrees hebt. Gelukkig zijn de taxi chauffeurs in Tainan heel ervaren en brengen je veilig naar de plek van bestemming.

  1. Pak de metro

Het is letterlijk levensgevaarlijk om zelf te gaan rijden op het eiland. Er zijn wel mogelijkheden om een auto of bijvoorbeeld scooter te huren, maar het is absoluut af te raden. Beter kies je ervoor om gebruik te maken van de metro. Het metronetwerk op het eiland is bijzonder goed ontwikkeld. Taxi nemen kan ook, maar of de chauffeur Engels spreekt is even afwachten. Achterop een scooter is leuk en avontuurlijk. Het gaat meestal goed!

Vind jouw ideale rondreis door Taiwan

Heb jij interesse in een rondreis Taiwan? Het wordt gegarandeerd een schitterende reis vol verrassingen. Natuurlijk helpt Goedkoperondreis.com je bij het vinden van de beste rondreis, ook als de voorkeur uitgaat naar dit adembenemende eiland. Vind de mooiste aanbiedingen en ga genieten van jouw betoverende rondreis door Taiwan!

Vergelijk hier direct alle reizen naar Taiwan.