Rondreis Vietnam

Rondreis Vietnam

Rondreis door Vietnam, een divers land met veel rondreis mogelijkheden.

Een rondreis Vietnam is een rondreis door grote drukke steden, geweldige natuur, historische bezienswaardigheden en velen culturele hoogtepunten.  Vietnam is een divers land wat jou de mogelijkheid geeft te genieten van de heerlijke zon in combinatie met echte actieve en avontuurlijke rondreis.

Voor rondreizen naar Vietnam kan je vergelijken bij onze aanbieders hieronder, ook zijn er op onze reisorganisaties pagina’s organisaties te vinden die professionele rondreizen op maat aanbieden naar Vietnam.

Rondreis Vietnam

Vietnam is een divers land waardoor er veel rondreis mogelijkheden zijn. Ten eerste is Vietnam een goed land om een individuele rondreis in te maken  Dit kan vaak gemakkelijk in combinatie met een eigen chauffeur. De aanbevolen reistijd voor Vietnam is 15-23 dagen. Het is een aanrader om een rondreis te boeken waar jij zelf zoveel mogelijk zelf mag indelen. Zo kan je een kennismaking maken met de bergvolkeren tijdens een prachtige natuurwandeling. Zo zijn er veel fietsmogelijkheden en is een boottocht ook een geweldige ervaring. De kleine dingetjes loop je vaak mis als je een ingeroosterde rondreis maakt. Een echte aanrader is een rondreis Vietnam, Laos en Cambodja.

Onderstaand filmpje is een 16 daagse rondreis door Vietnam samen met Fox Vakanties:

Cultuur, ligging en klimaat in Vietnam

Rondreis Vietnam

De cultuur van Vietnam kenmerkt zich door zijn openheid, het is niet ongewoon om tijdens jouw rondreis te worden aangesproken. Respect tonen naar ouderen staat hoog in het vaandel. Ook dient de vrouw respect te hebben naar de man, hier hoef je als vrouwelijk reizigster geen rekening mee te houden.

Het verlangen naar harmonie is in Vietnam belangrijk, dit houdt in dat er zoveel mogelijk conflict vermijdend gewerkt wordt. Wanneer er wordt gezien dat een toerist ruzie maakt, zal deze door niemand meer geholpen worden. Ook is het antwoord “nee” heel ongewoon in Vietnam. Toeristen dienen bij de “heilige” gebouwen dezelfde gebruiken te verrichten als de inwoners. Dat wil zeggen op blote voeten, jurk/broek tot minimaal de knie en zonder hoofddeksel.

Vietnam ligt in het zuidoosten van Azië en grenst zich in het westen aan Laos en Cambodja  In het noorden aan China en het kustgebied ligt aan de Zuid-Chinese zee. Het klimaat van Vietnam is een tropisch savanneklimaat. In het noorden van Vietnam heerst een “normaal” warm klimaat en in de laagvlaktes heerst een moessonklimaat, hier valt van mei tot november veel regen. De beste reistijd in Vietnam is van april tot oktober hier liggen de temperaturen altijd rond de 29 graden. In de overige maanden kenmerken zich met temperaturen van rond de 20 graden. Wel valt er van november tot maart vrijwel geen regen in de Moesson gebieden.

Bezienswaardigheden in Vietnam

Als je in Vietnam bent zijn er tal van bezienswaardigheden die je kan bezoeken. Ten eerste is er natuurlijk de hoofdstad Hanoi, de hoofdstad is niet de drukste of grootste stad van Vietnam en kenmerkt zich door zijn charmante karakter. Overigens zijn er in Hanoi de Temple of Literature en het Ho Chi Minh Mausoleum Complex te vinden. Een stad die je niet mag missen als je een rondreis in Vietnam maakt.

60 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Hanoi vind je tijdens jouw rondreis door Vietnam Perfume Pagoda. Deze pagode is ter boot de bereiken en is het best te beschrijven als een complex van boeddhistische monumenten/schrijnen. Het bevindt zich midden in prachtige kalkstenen kliffen. Alleen de weg erheen is al de moeite waard als je rondtrekt door Vietnam.

Verder zijn de volgende plaatsen/steden van belang. Een gedetailleerde info kunt u vinden door te klikken op de volgende plaatsen: Hoi An , Halong, Hué, Mekong Delta , Sapa bergen,

VietnamVakantie.EU

Een rondreis Vietnam boeken?

Als je van plan bent een rondreis te maken in Vietnam raden wij je aan om goed te vergelijken bij onze aanbieders. Op onze reisorganisatie pagina of offerte pagina vind je ook organisaties die voor jou een rondreis op maat kunnen samenstellen, zo kan je een rondreis in Vietnam boeken volledig gericht op jouw wensen.Voor meer informatie over Azië > Rondreizen Azië

Vergelijk hier direct alle reizen naar Vietnam

 

Onderstaand filmpje is een 16 daagse rondreis door Vietnam samen met Koning Aap: