blog
Bezienswaardigheden in Hanoi Vietnam

Bezienswaardigheden in Hanoi Vietnam

Leestijd 2 Minuten

Alhoewel Hanoi de hoofdstad van Vietnam is, is het niet de grootste stad van het land. Dat is namelijk Ho Chi Minh City. Hanoi wordt echter wel gezien als het hoogtepunt van het Aziatische land. Het is hier sfeervol, er zijn verschillende bezienswaardigheden en voor de budgetreiziger is het een paradijs! Er rijdt ontzettend veel verkeer, voornamelijk brommers, dus pas wel op met oversteken!

Klimaat

Het natte seizoen start in mei en eindigt in oktober. In deze natte maanden wordt wel de hoogste temperatuur gemeten. Het is overdag zo’n 31 tot 32 graden Celsius. In de wintermaanden daalt de temperatuur tot ongeveer 20 graden Celsius. Er valt dan wel véél minder regen.

Bezienswaardigheden in Hanoi Vietnam

Hanoi heeft een aantal noemenswaardige bezienswaardigheden die de moeite waard zijn.

West Lake

Iets ten noorden van de stad vind je West Lake. Rondom dit prachtige meer heb je enkele grote hotels en resorts staan. Je kunt er heerlijk wandelen en gewoonweg genieten van het weer.

St. Josef kathedraal

De St. Josef kathedraal is gebouwd in een prachtige neogotische stijl. Het werd in 1886 gebouwd en is jaar in, jaar uit een populaire bestemming voor toeristen.

Water Puppets

Water Puppets is een poppenspel langs de Hoan Kiem Lake. De show vertelt over de geschiedenis van het Aziatische land. Je kunt via je hotel of guesthouse kaartjes hiervoor regelen.

Tempel van de Literatuur

Op zo’n 10 minuten afstand van het centrum vind je het Ho Chi Minh Mausoleum. Het werd gebouwd in 1070 als eerste universiteit van Vietnam. Vlakbij de tempel vind je bovendien een leuk museum.

Parfumpagode

De Parfumpagode is een boeddhistische tempelcomplex ten zuidwesten van Hanoi. Het is wel een stukje rijden, want het ligt niet in Hanoi zelf. Echter is het wel echt de moeite waard. Je vindt er diverse tempels, prachtige grotten en het uitkijkpunt bovenin is prachtig te noemen. Je kunt dit uitkijkpunt zelfs bereiken met de kabelbaan. Je kunt er voor kiezen om met het openbaar vervoer te reizen, maar je kunt ook een georganiseerde tour boeken via een reisbureau. Vraag er eens na bij je guesthouse of hotel.

Vervoer in Hanoi

Het verkeer in Hanoi is ontzettend hectisch. Er rijden werkelijk overal brommers, hier en daar een auto en ook fietsen er mensen overal. Chaos dus. Kijk daarom altijd goed om je heen voordat je oversteekt. Je kunt jezelf vervoeren door middel van een taxi. De volgende taxivervoerbedrijven zijn allemaal relatief betrouwbaar: Hanoi Taxi, Taxi CP en Ma Linh Taxi. Zorg er wel voor dat de taxichauffeur de meter aan doet. Je kunt er ook voor kiezen om met de bus te reizen. Vooral locals doen dit, dus je zit er dan écht tussen. Achterop de brommer stappen is ook een optie, maar houd wel rekening met het drukke verkeer. Dat is niet altijd even veilig. Regelmatig gebeuren er ongelukken.

Treinstations

Alhoewel Hanoi nog geen metro heeft, zijn er wel diverse treinstations. De treinen vertrekken vanaf het Centraal Station naar enkele plekken in Vietnam. Ook kan je naar China reizen met de trein.

Een rondreis Vietnam boeken?

Als je van plan bent een rondreis te maken in Vietnam raden wij je aan om goed te vergelijken bij onze aanbieders. Op onze reisorganisatie pagina of offerte pagina vind je ook organisaties die voor jou een rondreis op maat kunnen samenstellen, zo kan je een rondreis in Vietnam boeken volledig gericht op jouw wensen.Voor meer informatie over Azië > Rondreizen Azië

Vergelijk hier direct alle reizen naar Vietnam

Rate this post
0

Geef een antwoord

Goedkoperondreis.com