blog
Stedentrip Ho Chi Minh City

Stedentrip Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City heeft ruim 4,5 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van Vietnam. Voorheen heette de stad nog Saigon, maar sinds Noord- en Zuid-Vietnam in 1976 weer herenigd zijn is de naam veranderd. Veel locals noemen de stad echter nog steeds Saigon. Tijdens de Vietnamoorlog zijn hier veel verschillende bars opgezet ten behoeve van de militairen. Nog altijd zijn deze bars aanwezig, maar worden de bars nu vooral bezocht door toeristen. De stad staat vol met wolkenkrabbers en grote huizen, maar ook zijn er diverse krottenwijken.

Het klimaat in Ho Chi Minh City

De stad heeft een tropisch klimaat. De regenperiode is vanaf begin augustus tot en met november. In de maanden januari tot en met maart valt er nauwelijks tot geen regen. Het voelt in deze maanden ook extreem warm aan.

Bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City

Eén van de bekendste bezienswaardigheden van de stad is het standbeeld van de man naar wie de stad is vernoemd. Voor de liefhebber, is er een interessant museum over de Vietnamoorlog.

War remembrance museum

Na de val van Zuid-Vietnam werd het War Remnants Museum geopend. Er worden veelal overblijfselen van het Amerikaanse leger getoond. Het is voor de geschiedenisliefhebber een grote attractie.

Chinatown

Net als elke andere grote stad heeft ook Ho Chi Minh City een Chinatown. Er wonen veel Chinezen en je vindt er prachtige tempels en padoges. Voornamelijk in de ochtend is het leuk om hierheen te gaan, omdat de Chinezen vroeg uit de veren zijn om aan het werk te gaan.

Cao Dai tempel

Ten noordwesten van de stad vind je de Cao Dai tempel. Het ziet er indrukwekkend uit en bovendien vind je ook de beroemde Cu Chi tunnels vlakbij. Dat kun je dus mooi met elkaar combineren.

Cu Chi tunnels

De Cu Chi tunnels werden tijdens de Franse bezetting aangelegd door de lokale bevolking. Het tunnelcomplex is zo’n 250 kilometer lang. Het werd ook gebruikt tijdens de oorlog met de Amerikanen. Hier werden de zogenoemde Guerrilla-aanvallen uitgevoerd. De tunneltour kun je het beste van te voren boeken in de stad, omdat er relatief veel animo voor is.

Ben Thanh Markt

De Ben Thanh Markt is één van de populairste markten van Ho Chi Minh City. Je vindt hier een gewone markt, maar je kunt hier ook diverse souvenirs kopen. Vooral in de avond is het sfeervol. Als je overdag heen gaat kun je het eventueel combineren met de Notre-Dame kathedraal, Reunifaction Palace en het centrale postkantoor.

District 1

District 1 is een populaire backpackerswijk. Je vindt hier ongelofelijk veel goedkope guesthouses, barretjes, restaurants en reisbureaus. Dit is daarmee ook dé plek voor de budgetreiziger.

Notre Dame en Central Post Office

De Notre Dame kathedraal en Central Post Office liggen vlak naast elkaar. De Central Post Office is een prachtig postkantoor, gebouwd in Gotische stijl. Vlak daarnaast vind je een prachtige kathedraal die nog uit de Franse tijd stamt.

Reunifaction Palace

Vlakbij District 1 zit het Reunifaction Palace. Dit is het paleis waar vroeger de president in woonde. De Vietnamoorlog werd officieel beëindigd in dit gebouw.

Een rondreis Vietnam boeken?

Als je van plan bent een rondreis te maken in Vietnam raden wij je aan om goed te vergelijken bij onze aanbieders. Op onze reisorganisatie pagina of offerte pagina vind je ook organisaties die voor jou een rondreis op maat kunnen samenstellen, zo kan je een rondreis in Vietnam boeken volledig gericht op jouw wensen.Voor meer informatie over Azië > Rondreizen Azië

Vergelijk hier direct alle reizen naar Vietnam

0