blog
Top 10 bezienswaardigheden in Ninh Binh, Vietnam

Top 10 bezienswaardigheden in Ninh Binh, Vietnam

Ninh Binh is een speeltuin voor avonturiers en een oase voor natuurliefhebbers. Hier werd de eerste hoofdstad van Vietnam gevestigd en tegenwoordig is het gebied een beschermd UNESCO-werelderfgoed, vol met bemoste pagodes, opvallende kalkstenen en surrealistische landschappen. Klaar voor een avontuur? Dit zijn de activiteiten die je moet doen in Ninh Binh.

1.    Vaar op een waterfietstocht in Trang An of Tam Coc

Enkele van de beste landschappen van Ninh Binh zijn alleen per boot bereikbaar. Een peddelboottocht in Trang An of Tam Coc is een essentiële Ninh Binh-ervaring. Je eigen schipper of vrouw peddelt je langs de zachte stroming, in de schaduw van enorme, met jungle bedekte karsts. De boten stoppen bij tempels en glijden onderweg onder grotten door.

2.    Ga tempeltochten maken bij de Bich Dong pagode

Top 10 bezienswaardigheden in Ninh Binh, Vietnam

Gelegen aan de voet van een grote berg, is de sierlijke poort van de Bich Dong pagode een van de meest iconische bezienswaardigheden in Ninh Binh. Een stenen brug overspant een grote lotusvijver, die in de zomer met felroze bloesems explodeert. Net voorbij de poort is een rustige binnenplaats en een traditionele boeddhistische tempel. Volg de trappen de berg op en rond voor een prachtig uitzicht en zoek vervolgens naar twee andere tempels die in de berg zijn ingebed, daterend uit de 18e eeuw.

3.    Proef de lokale specialiteiten

Probeer in Ninh Binh de kenmerkende gerechten van de provincie: com chay en de tai chanh. Com chay is een gebakken rijstkorst die wordt gegeten als een heerlijke snack of wordt gedoopt in een warme stoofpot. De tai chanh is gemaakt van geitenvlees – het meest populaire eiwit van Ninh Binh – licht gezouten in citroensap en gemengd met pepers, limoenblaadjes en sesamzaadjes. Bestel voor een echt lokaal ontbijt een bord banh cuon; verse rijstpapierrolletjes gevuld met stukjes varkensvlees en champignons en geserveerd met munt en een milde vissaus.

4.    Maak een wandeling door het oude dorp Hoa Lu

Top 10 bezienswaardigheden in Ninh Binh, Vietnam

Als muren konden praten, zou je willen weten wat Hoa Lu’s met bakstenen en met wijnranken bedekte structuren zouden zeggen. Gelegen op slechts 20 minuten rijden van het Trang An-gebied, is dit de locatie van de allereerste hoofdstad van Vietnam. Hoa Lu bereikte zijn hoogtepunt in de 10e en 11e eeuw, toen het omliggende karstlandschap natuurlijke bescherming bood tegen indringers. Vandaag kun je door twee sfeervolle bouwwerken slenteren die bewaard zijn gebleven van de oude citadel. De scheve bogen, de gelaagde banyanbomen en de glooiende bakstenen binnenplaatsen brengen je terug in de tijd.

5.    Verover de top van Hang Mua

Het Mua uitkijkpunt bevindt zich op de top van een steile berg, maar de uitzichten zijn het 200.000 VND-ticket en de 500 treden omhoog waard. Vanaf de top wordt u beloond met een uitzicht van 360 graden over de Tam Coc-vallei. Het uitzichtpunt is soms bedekt met mist, maar wacht tot het helder is, en je zult je verwonderen over de lappendeken van groene rijstvelden beneden en kronkelende rivieren die in, uit en rond de oude karsts slingeren.

6.    Boek een lokale homestay

Terwijl de stad Ninh Binh geweldig is voor bierhoekjes en lokale restaurants, zullen de homestays in Trang An en Tam Coc je op korte fietsafstand trakteren op uitgestrekte rijstvelden en een weelderig landschap. De vriendelijke lokale bevolking van Ninh Binh geeft je graag inside-tips over de bestemming. Probeer Emeralda Resort, Chez Beo of Nguyen Shack voor een onvergetelijk toevluchtsoord, weg van de actie.

7.    Wandel door de Bai Dinh pagode

Bai Dinh Pagoda is een enorm complex en de grootste boeddhistische tempel van Zuidoost-Azië. Deze bijzondere attractie is een bekende pelgrimsstop voor Vietnamese boeddhisten en loopt vol tijdens boeddhistische feestdagen. Je hebt veel tijd nodig om de hele site te zien. Verwacht onder de indruk te zijn van duizenden Boeddhabeelden, uitbundig gebeeldhouwde klokken en een uitkijktoren van 13 verdiepingen, met een prachtig uitzicht op het platteland.

8.    Ga voor een motortour

Een motortour is altijd een goed idee in Vietnam. In Ninh Binh leer je de zijwegen van Ninh Binh kennen en kijk je van binnen naar hoe de mensen in dit gebied leven. Vanaf de stoel van een motorfiets suizen de torenhoge kalkstenen karsts en uitgestrekte rijstvelden van Ninh Binh voorbij in een flits van levendig groen en donkergrijs, net als de plaatselijke fauna – klimgeiten, kalme waterbuffels en kuddes eenden. Als je niet rijdt, kun je Tommy’s Service boeken voor een op maat gemaakte achterkant van de fietservaring.

9.    Maak een wandeling in Cuc Phuong National Park

Top 10 bezienswaardigheden in Ninh Binh, Vietnam

Cuc Phuong, op slechts een uur rijden van Ninh Binh City, is een van de oudste nationale parken in Vietnam. Een kaartje om het park binnen te gaan kost slechts 20.000 VND. Binnen heb je verschillende stops om uit te kiezen, waaronder revalidatiecentra voor reptielen en primaten, en paden in het nationale park om een groep oude bomen te bezoeken, sommige meer dan 1000 jaar oud. Reserveer een halve dag voor een verkwikkende wandeling door het bos en beloon jezelf vervolgens met een lokale lunch in het park.

10. Verken de Van Long Wetlands

Gelegen in de schaduw van een enorme kalkstenen berg, is de Van Long Wetlands een magisch moerassig reservaat. Het reservaat is enorm populair bij vogelaars en de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan gevederde vrienden. Boek een boottocht om afgelegen landschappen te ontdekken en een speciale blik op deze serene omgeving te werpen.

De Vietnam touroperators:

0