blog
Mui Ne populair onder Backpackers

Mui Ne populair onder Backpackers

Leestijd 2 Minuten

Mui Ne in Vietnam is een relatief rustig plaatsje dat ontzettend populair is onder backpackers. Je kunt er namelijk genieten van heerlijk weer, prachtige duinen, palmbomen en mooie stranden. Het is ook één van de beste surfplekken van het Aziatische land. Er worden momenteel een aantal resorts en hotels gebouwd, dus de toeristenmassa zal op den duur wel komen. Je kunt nu dus nog genieten van de rustige badplaats.

Klimaat

De temperatuurverschillen tussen zomer en winter zijn relatief klein. Het grootste deel van de tijd schijnt de zon hier gewoon. Van half oktober tot en met half december is wel kans op cyclonen. In de maanden mei tot en met augustus kan de temperatuur oplopen tot zo’n 32 graden Celsius.

Mui Ne ontwikkelt!

Zoals gezegd is het badplaatsje nog sterk in ontwikkeling. Er is nog geen echt centrum, zoals je dat wel gewend bent in de grotere steden. Mensen komen hier vooral gewoon voor het mooie weer. Er zijn wel enkele moderne restaurants en winkels. Er komen wel steeds meer vakantieparken. De temperatuur zorgt er namelijk voor dat mensen uit alle delen van de wereld komen. Er komen veelal Russische toeristen naar de badplaats, maar doorgaans heb je hier geen last van zoals vaak wel wordt gesuggereerd.

Stranden

Het draait in de badplaats echt om zon, strand en zee. Een perfecte locatie voor surfers en zeilers. Er is vaak een stevige wind zodat je deze sporten prima kunt beoefenen. Er zijn verschillende lokale reisorganisaties waar je spullen kunt huren. De stad is eigenlijk vooral leuk als tussenstop, waar je gewoon een paar dagen goed kunt relaxen op het strand.

Snorkelen en duiken

De watersportliefhebbers die houden van snorkelen en duiken hebben helaas pech: dat is hier niet mogelijk. Door de ligging staat er veel wind waardoor je onder water vrijwel niets ziet.

Bezienswaardigheden

Naast het strand heb je ook nog een aantal bezienswaardigheden in Mui Ne. Nabij het Little Mui Ne Resort vind je de Fairy Stream. Dit is een mooi riviertje met felgekleurde rotsen. Je kunt er langs wandelen, maar je kunt ook met een bootje op de rivier varen. Je komt onderweg ook een kleine waterval tegen (als het voldoende heeft geregend). Daar kun je ook een heerlijke duik nemen. De locals zwemmen hier ook graag.

Zandduinen

Naast de rotsen heb je ook nog een tweetal prachtige duinen: de zandduinen van Doi Cat Bay en de rode zandduinen. Eerstgenoemde vind je ten noorden van de stad. Ook hier komen vaak locals en voornamelijk kinderen. De rode zandduinen zijn veel kleiner dan de witte, maar het is wel leuk om daar even wat foto’s te maken.

Haven van Mui Ne

Het stadje heeft een kleine haven dat vol ligt met kleine vissersbootjes. In de vroege ochtend kun je hier prachtige foto’s maken. Ook aan het einde van de dag is het aan aanrader: de zonsondergang is ronduit prachtig.

Takou Mountain

Takou Mountain is ongeveer een uurtje rijden vanaf Mui Ne. Hier ligt de grootste liggende Boeddha van het Aziatische land. Dat uurtje rijden is zeker de moeite waard.

Een rondreis Vietnam boeken?

Als je van plan bent een rondreis te maken in Vietnam raden wij je aan om goed te vergelijken bij onze aanbieders. Op onze reisorganisatie pagina of offerte pagina vind je ook organisaties die voor jou een rondreis op maat kunnen samenstellen, zo kan je een rondreis in Vietnam boeken volledig gericht op jouw wensen.Voor meer informatie over Azië > Rondreizen Azië

Vergelijk hier direct alle reizen naar Vietnam

 

0