blog
Stedentrip Hué

Stedentrip Hué

Hué is een belangrijke stad in Vietnam. Vroeger was het de keizerlijk hoofdstad van het Aziatische land. Het bestuur woonde in de citadel, gelegen in het noorden van Hué. Het ligt op de (voormalige) grens van Noord- en Zuid-Vietnam. Tijdens de onafhankelijkheidsoorlog heeft het stadje zware schade opgelopen. Een aantal van de oude gebouwen zijn daardoor flink geruïneerd. De lokale autoriteiten zijn bezig met het herstellen van deze gebouwen, maar vooralsnog is niet alles terug in de originele staat. Of deze originele staat ooit weer terugkeert is vooralsnog onduidelijk.

Klimaat

De stad heeft een tropisch savanneklimaat. Het klimaat kent daarmee twee seizoenen: het regenseizoen en het droge seizoen. In de maanden september tot en met december valt er de meeste regen, terwijl er in februari tot en met april veel minder regen valt. In de maanden augustus en september kan de temperatuur wel oplopen tot 34 graden Celsius. De koudste maanden zijn december en januari met temperaturen tot ongeveer 24 graden Celsius.

Bezienswaardigheden in Hué

Alhoewel sommige bezienswaardigheden verwoest zijn, zijn er nog steeds voldoende leuke dingen om te bekijken in de stad. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden is Tu Cam Thanh (de verboden stad).

Tu Cam Thanh

De verboden stad was ooit een privéterrein van de keizerlijke familie. Het complex werd omring door hoge muren. De bewakers werden gecastreerd zodat ze geen bedreiging vormden voor de keizerlijke harems. Indien burgers naar binnenglipten werden zij per direct veroordeeld tot de doodstraf. De stad werd tijdens de onafhankelijkheidsoorlog flink beschadigd, dus momenteel is men druk bezig met de heropbouw. Toch is het ontzettend leuk om hier te lopen.

Graftombes

In het zuiden van de stad vind je de Keizerlijke graftombes. Het is er zo groot dat je er wel een dag kunt rondkijken. Het grafcomplex van keizer Minh Mang is het grootste. Met maar liefst 475 hectare is het een ontzettend groot complex.

Perfume riviercruise

Je kunt het centrum van de stad vanuit een bootje ervaren door een riviercruise te boeken. Je komt dan onder andere langs de verboden stad en ook vaar je langs de Thien Mu tempel. De boottocht duurt ongeveer 20 minuten. Wel komen er veel verkopers langs die je allerlei producten willen aansmeren. Je hoeft natuurlijk niets te kopen, maar ze zijn wel vrij opdringerig. Ze bieden onder andere souvenirs aan, maar ook gewoon eten en drinken. Het nadelige is dat je ook nergens heen kunt. Je zit immers op die boot en je kunt er niet bij weglopen.

Thien Mu tempel

De Thien Mu tempel ligt ongeveer vier kilometer van de verboden stad. De tempel ziet er vanaf buitenaf al indrukwekkend uit. Je kunt deze tempel het beste bekijken vanuit de hierboven genoemde riviercruise.

Vinh Moc tunnels

Op zo’n twee uur rijden vanaf Hué vind je de Vinh Moc tunnels. Alhoewel de Chu Chi tunnels bij Ho Chi Minh City wel bekender zijn, trekken deze ook veel meer toeristen. De Vinh Moc tunnels zijn beter bewaard gebleven en bovendien is het ook een stuk rustiger. Je kunt een auto huren en erheen rijden, maar er zijn ook diverse reisorganisaties die tours aanbieden naar deze tunnels. De reis duurt circa twee uur vanaf de stad.

Een rondreis Vietnam boeken?

Als je van plan bent een rondreis te maken in Vietnam raden wij je aan om goed te vergelijken bij onze aanbieders. Op onze reisorganisatie pagina of offerte pagina vind je ook organisaties die voor jou een rondreis op maat kunnen samenstellen, zo kan je een rondreis in Vietnam boeken volledig gericht op jouw wensen.Voor meer informatie over Azië > Rondreizen Azië

Vergelijk hier direct alle reizen naar Vietnam

 

0