Rondreis Mongolië

Rondreis Mongolië

Mongolië heeft zijn ligging in Centraal- en Oost-Azië. Buurlanden van Mongolië zijn republiek Altaj, republiek Toeva en republiek Boerjatië. Alle drie deze buurlanden zijn lid van de Russische Federatie. Vergelijk hieronder direct de beste aanbieders of leer meer over Mongolië in dit artikel!

Weer en klimaat in Mongolië

Mongolië kent veel verschillende klimaten. Deze zijn wel onder te verdelen in vier categorieën; extreme landklimaten, woestijnklimaten, een steppeklimaat en een hooggebergteklimaat. De winters duren redelijk lang in verhouding tot de winters in Nederland. Daar staat wel tegenover dat er bijna geen regen valt, waardoor je jouw tijd in Mongolië optimaal kunt benutten. Ook zijn de zomers er kort, maar zeer aangenaam.

Natuur ontdekken met een rondreis Mongolië

Meer dan de helft van het landschap van Mongolië bestaat uit groene velden. De bevolking maakt dankbaar gebruik van al dit gras door het te gebruiken als voer voor grazende kuddedieren. Verder vind je in Mongolië ook bossen en woestijnen.

De bevolking van Mongolië

De bevolkingsdichtheid van Mongolië is zeer laag, nog niet eens 2 inwoners per vierkante kilometer. Hierdoor is Mongolië het minst dichtbevolkte land ter wereld. De meeste inwoners van Mongolië zijn net als hun voorvaderen in Mongolië geboren. Een groot deel van de bevolking leeft er als nomaden.

Weetjes over de bevolking van Mongolië en over het land

landscape 2457170 640

  • De kleuren van de vlag zijn rood, blauw en geel.
  • Ulaanbaatar is de hoofdstad van Mongolië.
  • Mongolië heeft een oppervlakte van 1.565.000 vierkante kilometer.
  • In 2013 woonde er 2,839 miljoen mensen.
  • In Mongolië kun je betalen met de Mongoolse Tugrik.

Bezienswaardigheden tijdens jouw rondreis Mongolië

Gorkhi-Terelj Nationaal Park

Gorkhi-Terelj Nationaal Park is een beschermd natuurpark op 70 kilometer afstand van de hoofdstad van Mongolië. Het nationale park ligt op een geografische hoogte van ongeveer 1600 meter

Erdene Zuuklooster

Voor wie iets meer wil weten over de cultuur van het land is een bezoek aan het Erdene Zuuklooster zeker de moeite waard. Dit klooster is het oudste boeddhistische klooster van Mongolië. Vanwege de historische waarde heeft het Erdene Zuuklooster een plaats gekregen op de werelderfgoedlijst.

National Sports Stadium

Ben je een sportfan of reis je samen met een echte sportfanaat, dan mag een bezoek aan het National Sports Stadium niet op jouw rondreis ontbreken. Het stadion is geopend in 1958 en heeft ruimte voor 20.000 supporters.

Wil je een rondreis Mongolië boeken?

Heb je interesse in een rondreis of excursie reis door Mongolië? Bekijk dan eens één van onze reisorganisaties voor een leuke en goedkope rondreis in Mongolië. Wij raden je aan om zoveel mogelijk aanbieders te gaan vergelijken voor de beste en de goedkoopste rondreis.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Mongolië