Rondreis Tibet

Rondreis Tibet

Voor iedere avontuurlijke reiziger die wel eens wat anders wil….Een rondreis Tibet

Het kan gezien worden als een oerbestemming van de rondreis. Het gaat dan natuurlijk over Tibet. Dit Aziatische land heeft zoveel bijzonders te bieden dat het maken van een rondreis eigenlijk de enige manier is waarop je alles zoveel als mogelijk kunt beleven. Dit maakt het dan ook een zeer interessante optie voor iedereen die weleens iets heel anders wil of voor elke reiziger die van nature al avontuurlijk is ingesteld. Het is dan natuurlijk wel goed om een aantal zaken te weten te komen voor je eraan begint. Deze informatie kan je hier dan goed bij helpen.

Hoogtepunten

Wanneer je een rondreis door Tibet maakt, dan zal dat letterlijk een aantal hoogtepunten met zich meebrengen. Het is immers zo dat hier een belangrijk deel van de Aziatische bergen te vinden zijn. Dit betekent dus dat er veel geklommen zal worden. Ook betekent dit dat de kans op zeer diverse en bijzondere natuur flink groot is. Dit is immers juist de reden waarom veel mensen deze reis willen maken. Het zogenaamde Tibetaans Plateau hoort immers altijd in deze reis te worden opgenomen. Al is het alleen al omdat je hier letterlijk over de wereld kunt uitkijken. Alle reden om dit te doen dus.

Buurlanden

Het maken van een reis door Tibet kan ook onderdeel zijn van een grotere reis. Bedenk immers alleen al welke bijzondere en aantrekkelijke landen er nog meer in deze regio van de wereld te vinden zijn die de moeite van het bezoeken waard zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld om Nepal en China. Het kan dus ook heel aantrekkelijk zijn om deze landen direct met elkaar te combineren in een grote en aantrekkelijke lange reis. Al is het land zelf al meer dan groot en bijzonder genoeg om als enige bestemming voor een rondreis langs meerdere stop te dienen tijdens een vakantieperiode.

Boeddhisme

Wie naar deze regio van de wereld gaat kan natuurlijk niet om het Boeddhisme heen. Ook een rondreis door Tibet zal voor een deel gaan over de gebruiken en gewoontes binnen de cultuur van het Boeddhisme. Dit is een bijzondere ervaring die je vaak ook voor een groot deel zelf kunt beleven. Het is vaak bij bezoeken aan heilige plaatsen en tempels goed mogelijk om te participeren in allerlei festiviteiten en gebruiken die bij deze geloofsvorm horen. Juist wanneer de rust gezocht wordt tijdens deze reis is dit natuurlijk ideaal. Daarnaast geeft het indrukken mee die nimmer meer vergeten zullen worden.

Simpele kwaliteit

Een belangrijke zaak als het gaat om een rondreis door Tibet is dat een misverstand uit de weg wordt geruimd. Zo is het bijvoorbeeld niet zo dat er hier geen moderne goede faciliteiten te vinden zijn. In de steden waarin verbleven wordt is het gewoon goed mogelijk om gebruik te maken van eenvoudige, maar kwalitatief goede hotels. Zo kan er dus gewoon gedoucht worden en is het prima mogelijk om op een normale manier te overnachten en te ontbijten en dineren. Natuurlijk is ook de andere, meer traditionele kant van het land goed zichtbaar tijdens de reis, maar dit hoeft niet de boventoon te voeren

Met een gids

Het is aan te raden om deze reis te maken met een gids. Het land is dermate bijzonder dat het vaak zo is dat je niet alles mee kunt krijgen omdat de hoeveelheid indrukken heel groot kan zijn. Juist wanneer je dan met een gids de rondreis door Tibet gaat maken kan je ervoor zorgen dat je de juiste dingen meekrijgt en er niet aan je voorbijgaat wat je eigenlijk niet mag missen. Er zijn reizen met een gids voor groepen, maar ook wanneer individueel gereisd wordt kan er gewoon met een gids op stap worden gegaan.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Tibet