Rondreis India, een land rijk aan cultuur en lekker eten.

Rondreis India, een land rijk aan cultuur en lekker eten.

Rondreis India

Als er iets rijk aanwezig is in India dan is het wel cultuur en lekker eten. Het is dan ook niet vreemd dat jaarlijks vele toeristen een rondreis India als bestemming nemen. Zij genieten dan namelijk massaal van de bijzondere en prachtige cultuur en zij smullen dan van de heerlijkste lokale gerechten met de fijnste specerijen klaargemaakt.

rondreis India

Met een immens groot landoppervlakte is India een land dat van alles te bieden heeft. Strand, bossen, rotsen, reuze steden en leuke dorpjes, in India kan iedereen zijn tijd verdrijven op een andere manier. Maar één ding staat vast, wat je ook doet in India, het zal sowieso een bijzondere ervaring opleveren!

Cultuur in India

India barst van de cultuur. Van de heerlijke traditionele gerechten tot de lokale bijzondere dansen, India is één en al cultuur. Veel toeristen kiezen daarom voor een culturele vakantie naar het land. Zij zullen dan bijvoorbeeld theaterstukken toeschouwen, dansen bekijken, eten in kleinschalige en gezellige restaurants, wandelingen maken door de bijzondere wijken in steden of Indiase souvenirs shoppen op de rommelmarkten.

In het land zijn ook verschillende mogelijkheden om de traditionele dansen van de Indiërs mee te maken. Deze dansers zijn voornamelijk vrouwen die heel mooi aangekleed zijn met verschillende kleurrijke Indiase jurken. Voorbeelden van bekende dansen zijn de Odissi, en Kathakali (een gedanst drama).

rondreis india

Natuur in het land

India staat ook bekend om de mooie natuur. Aan de kust zijn er natuurlijk de prachtige stranden, maar in het binnenland is er ook veel mooie natuur te vinden. Zo zijn er grote bossen en wouden waar toeristen wandelingen kunnen  maken. Wat bijzonder is aan een rondreis India, is dat toeristen een toer door het bos kunnen maken op een olifant!

Olifanten zijn zeer speciale dieren in het land. Het komt ook niet zelden voor dat de olifanten er kunnen schilderen. De Indiase bevolking traint de olifanten werkelijk overal voor. Dat is natuurlijk erg grappig en leuk, maar dat biedt ook de ideale mogelijkheid om een leuke foto te maken, want hoe vaak zie je in je leven nou een schilderende olifant? rondreis india

Een rondreis India kan uitgebreid worden met een rondreis Sri Lanka (een eiland zuid van India) of een rondreis Nepal (een land noord van India).

Bijzondere feitjes over India

Zoals vele mensen wel weten worden koeien in India als heilig beschouwd. Dit betekent dat deze dieren onaantastbaar zijn in het land. Deze dieren opeten is dus uit den boze. Er zullen daarom ook nooit koeien staan op de menukaarten van de restaurants. Dit is ook de reden dat een Big Mac in dit land geen Big Mac, maar een Majahara Mac heet. Verder is het ook grappig dat heel het verkeer vast staat als er een koe op de weg staat. Gelukkig kunnen toeristen gebruik maken van de leuke tuk-tuks die overal in de steden rijden. Op die manier kun je zowel langs een koe rijden als de stad op een leuke manier ontdekken!

Vergelijk hier direct alle reizen naar India