blog
Vakantie Bakthapur Nepal

Vakantie Bakthapur Nepal

Bakthapur is gelegen in het midden van Nepal. Er wonen zo’n 75.000 inwoners in de stad. De stad staat vooral bekend om haar rijke cultuur. Verschillende bezienswaardigheden in de stad zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Er staan onder andere houten, stenen en metalen kunstwerken in de Aziatische stad. Als je cultuur wilt snuiven tijdens je vakantie naar Nepal, is Bakthapur zeker een goede keuze.

Klimaat in Bakthapur

In de maanden juni tot en met september regent het veel in de stad. In de overige maanden regent het nauwelijks: in november zelfs vrijwel niet. In de wintermaanden kan er heftige sneeuwval voorkomen. De beste reistijd is daarmee maart tot en met mei of oktober. In deze maanden is de temperatuur goed en bovendien is er weinig regen.

Bezienswaardigheden tijdens je vakantie Bakthapur Nepal

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van Bakthapur zijn Durbar Square, de Vatsala Durga Tempel en de nationale kunstgalerij.

Durbar Square

Durbar Square is het belangrijkste plein van de stad. Er staan namelijk verschillende mooie bezienswaardigheden die je kunt bekijken, waaronder paleizen, tempels en musea. Het plein trekt dan ook veel bezoekers. Niet alleen toeristen bezoeken het plein, ook de lokale mensen gaan maar al te graag naar het plein. Het is daarmee ook een echte ontmoetingsplek tussen local en toerist.

Nationale kunstgalerij

De nationale kunstgalerij van Nepal is gevestigd in Bakthapur. Er zijn veelal verschillende schilderingen en stenen beelden te bekijken. Veel van de schilderijen komen uit de 18e eeuw. De eyecatcher van het museum is het beeld van Hari Hara. Het staat achter veilig glas in een prachtige gele schouw.

Vatsala Durga Tempel

Eerder werd Durbar Square al beschreven. Aan dit prachtige plein moet je absoluut de Vatsala Durga Tempel hebben gezien. Deze prachtige tempel is versierd met allerlei artistieke motieven en staat verdeeld over drie terrassen. Aan de ingang van de tempel staan twee olifanten en twee paarden. Het meest opvallende van de tempel is de bronzen bel op het terras. De legende gaat dat deze bel de klank van de dood is. Iedere ochtend hoor je de klank van de bel ter ere van de godin Taleju.

Vervoer

Tribhuvan International Airport is de dichtstbijzijnde luchthaven. Deze is gelegen in de hoofdstad Kathmandu, op zo’n 13 kilometer afstand van de stad. De meeste mensen reizen vanaf de hoofdstad met de bus of taxi naar Bakthapur. Als je een taxi pakt, is het raadzaam om te kijken of de meter wel echt aanstaat. Als er geen meter aanwezig is, of de taxichauffeur wil deze niet aanzetten, is het raadzaam om van te voren een prijs af te spreken. Als alternatief kun je ook met de bus reizen. Er rijden regelmatig bussen tussen de twee steden en het is daarmee ook een prima alternatief.

Als je eenmaal aankomt in de stad moet je alles te voet doen: er zijn namelijk geen gemotoriseerde voertuigen toegestaan binnen de grenzen van de stad. In het regenseizoen (juni tot en met september) is het nogal chaotisch. Houd rekening met verkeer net buiten de stad. Men rijdt aan de linkerkant van de weg.

Een rondreis Nepal boeken

Als jij van plan bent een rondreis Nepal te boeken is het belangrijk om goed te vergelijken bij al onze aanbieders. Zo zal je al snel merken dat de aanbod en prijzen per reisaanbieder flink verschillen. Een rondreis naar Nepal is vaak in combinatie met een rondreis door India, houd dit in je achterhoofd. Wij hopen dat je een leuke rondreis naar Nepal hebt kunnen vinden op onze website.

Pagina’s over Nepal:

Lumbini
Bakthapur
Kathmandu
Het verboden koninkrijk in Nepal
Rondreizen door Nepal
Touroperators met rondreizen naar Nepal

Vergelijk hier direct alle reizen naar Nepal

 

0