blog
Vakantie Kathmandu Nepal

Vakantie Kathmandu Nepal

Kathmandu is de hoofdstad en tevens grootste stad van Nepal. De stad telt zo’n één miljoen inwoners en ligt op een hoogte van ongeveer 1400 meter. De hoofdstad van Nepal wordt omgeven door vier grote heuvels: Chandragiri, Nagarjun, Shivapuri en Phulchowki. De stad is een belangrijke stad voor het toerisme en er zijn dan ook veel verschillende bezienswaardigheden in de stad. Veel mensen boeken een vakantie Kathmandu in Nepal vanwege de prachtige tempels, monumenten en paleizen.

Klimaat in Nepal

De stad heeft een warm chinaklimaat met natte, warme zomers en koude, droge winters. In de maanden mei tot en met september valt er ontzettend veel regen in de stad. De gemiddelde temperatuur is dan wel hoog: een gemiddelde waarde van 28 graden Celsius. In de koelere maanden van november tot en met februari is het kouder, maar ook is er veel minder regen. De temperatuur is dan vooralsnog rond 18 graden Celsius. In extreme gevallen kan het wel vriezen in de stad, maar dat komt nauwelijks voor.

Bezienswaardigheden bij een vakantie Kathmandu Nepal

Kathmandu heeft veel verschillende bezienswaardigheden die je kunt bekijken tijdens een vakantie naar de stad. Enkele populaire bezienswaardigheden zijn de Durban Square, het nationale museum en de lokale markt.

Nationaal museum

Het nationaal museum van Nepal is gevestigd in Kathmandu. Als je meer wilt leren over de geschiedenis, de cultuur en de inwoners van Nepal is dit museum een aanrader. Ook vind je er diverse soorten religieuze kunst.

Lokale markten

Door het gehele Aziatische land vind je veel verschillende lokale markten. Je kunt er allerlei producten kopen, waaronder kleding, groenten, fruit, vlees, vis en kruiden. De lokale markt in Kathmandu is vooral gericht op het toerisme. Je kunt er dan ook veel verschillende souvenirs kopen.

Durban Square

Durban Square is een belangrijke trekpleister in de stad. Je vindt er veelal grote paleizen en religieuze tempels. Over het hele plein vind je er namelijk zo’n 50 tempels, schrijnen en andere religieuze monumenten. Het wordt tevens vaak gebruikt als ontmoetingsplek en daardoor is het er ook vaak gezellig. Pelgrims, toeristen en straatverkopers komen hier samen. Ook het koninklijk paleis staat aan dit prachtige plein.

Bouddhanath

Bouddhanath is één van de grootste antieke stoepa’s in Zuid-Azië. Toen Tibet werd geannexeerd door China zijn veel boeddhistische monniken gevlucht naar Nepal. De meeste van hen vluchtte naar Kathmandu. Deze grote stoepa werd toentertijd gebouwd en staat sinds 1979 genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Vervoer

Net buiten de stad ligt het Tribhuvan International Airport. Er vliegen verscheidene internationale vliegtuigmaatschappijen naar de stad. Vanaf Amsterdam is het ook mogelijk om rechtstreeks naar de stad te vliegen. Als je eenmaal aangekomen bent op het vliegveld, kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer. Je hebt voldoende keuze. Er rijden bussen, auto’s, taxi’s en zelfs fietstaxi’s. Het is raadzaam om van te voren een prijs af te spreken als je reist met de taxi. Men heeft namelijk geen meters. Als alternatief kun je ook gewoon met de bus gaan. De stad heeft een prima bussennetwerk en deze brengen je ook naar de meeste bezienswaardigheden in de Aziatische stad.

Een rondreis Nepal boeken

Als jij van plan bent een rondreis Nepal te boeken is het belangrijk om goed te vergelijken bij al onze aanbieders. Zo zal je al snel merken dat de aanbod en prijzen per reisaanbieder flink verschillen. Een rondreis naar Nepal is vaak in combinatie met een rondreis door India, houd dit in je achterhoofd. Wij hopen dat je een leuke rondreis naar Nepal hebt kunnen vinden op onze website.

Pagina’s over Nepal:

Lumbini
Bakthapur
Kathmandu
Het verboden koninkrijk in Nepal
Rondreizen door Nepal
Touroperators met rondreizen naar Nepal

Vergelijk hier direct alle reizen naar Nepal

 

0