Rondreis China, Geweldige steden, natuur en Cultuur!

Rondreis China, Geweldige steden, natuur en Cultuur!

Een rondreis China? Dan is Yangshuo de beste plek om je eerste kennismaking te maken met China

China is een land met geweldige steden, natuur en cultuur. Ga in China op bezoek in de steden Xian, Beijing, Yangshuo of bezoek Hongkong vele prachtige tempels en kloosters en ontdek de culturen op het platteland. Hieronder kan je direct beginnen met het vergelijken van een rondreis China,

Klimaat en natuur in China

China is in afmeting gigantisch en bijna net zo groot als geheel Europa. De temperaturen in China zijn vergelijkbaar met Europa, in het Noorden is het wat kouder en in het zuiden is het wat warmer. Wanneer je in China dichtbij de zee bent heerst er een zacht klimaat. In het binnenland is dit weer compleet anders daar zijn woestijnen, bergen en steppen te vinden met de daarbij horende temperaturen.

Aangrenzende rondreis bestemmingen: Myanmar, Rusland, India, Vietnam en meer! Denk dus is na over een combinatie rondreis China!

China heeft maar liefst 32.000 verschillende plantensoorten, doordat er veel bomen gekapt worden in China is de natuur flink verkleint. Maar desalniettemin zijn er 2.000 verschillende boom soorten te vinden en zijn er nog zat natuurgebieden te ontdekken in China. Zo zijn er in de tropische streken kokospalmen en banenbomen te vinden en zijn er in de koude gebieden dennenbomen en sparren te vinden. Als je goed zoekt kan je zelfs de zeldzame reuzen panda tegenkomen in het wild!

Natuurgebieden in China

Yangshuo en het kartgebergte staan in China bekend als een van de mooiste gebieden. Het is daarom ook een van de meest bezochte gebieden. Als je rondreist door dit gebied komt je vele prachtige resorts tegen en leuke gasthuizen waar je kan overnachten. Yangshuo is de beste plek om je eerste kennismaking te maken met China als je een rondreis China maakt.

Ten noorden van Gullin, vind je de prachtige longji rijstterrassen. Dit is het gebied waar je moet zijn als je van lange wandelingen houdt en tegelijk wilt genieten van prachtige uitzichten. Tijdens het wandelen zal je ook authentieke dorpjes tegen komen, wat je de mogelijkheid geeft de etnische minderheden te leren kennen van China. Vooral de Yao zijn leuk om te ontmoeten, de vrouwen van Yao staan bekend als de vrouwen met het langste haar in de wereld. Voor de wandelaars zijn de lonji rijstterrassen een top bestemming.

Jiuzhaigou is een prachtige vallei in China omringt door de allermooiste gebieden die je in China kan vinden. Alles zou om natuur moeten draaien als jij de Jiuzhai vallei bezoekt in China. Je kan in dit gebied prima wandelen en tijdens jouw wandeltochten prachtige watervallen en gekleurde meren tegen komen. Ook is dit gebied omringt door bergen met witte bergtoppen wat voor een prachtige belevenis zorgt. Er zijn in dit gebied mogelijkheden voor bustrips maar de aanrader is toch echt een lange wandeltocht.

De geweldige steden in China

Als jij gaat rondreizen door China zijn er vele steden die je kan bezoeken tijdens jouw rondreis. Zo is er de prachtige stad Xian. Xian bevindt zich in het midden van China. In Xian leer je de cultuur van China kennen en zijn er veel bezienswaardigheden die je kan gaan bekijken. Zo bevindt zich er het welbekende graf van keizer Qin Shi Huangdi met zijn kleienleger en het symbool van Xian: de klokkentoren. De klokkentoren is gebouwd in 1384 en geeft een kijkje terug in de tijd.

Beijing ook wel peking genoemd door Nederlanders is een prachtige authentieke stad. Je kan in Beijing eeuwenoude tempels ontdekken en verstopte binnenplaatsjes vinden door je te wagen door smalle steegjes. Beijing straalt moderniteit en oudheid tegelijk uit wat het een stad geweldige stad maakt. Een leuk feitje om te weten is dat Beijing bijna net zoveel inwoners heeft als heel Nederland!

Hong Kong is een zeer bekende stad wereldwijd en stond mogelijk al hoog op jouw lijstje van de bestemmingen die jij zou willen ontdekken in China. Hong Kong erkent zich voornamelijk door zijn drukte. Overal waar je je in Hong Kong bevindt kom je veel mensen tegen, veel verkeer en veel wolkenkrabbers. Naast deze intense drukte biedt Hong Kong toch nog veel natuur met maar liefst 26 nationale parken en 150 stranden. Hongkong is ook de bestemming om te gaan shoppen.

Overige bezienswaardigheden in China

Naast al deze prachtige natuur parken en steden zijn er nog wat bezienswaardigheden die individueel zijn aandacht verdienen. Zo is er Pingyao een klein stadje waar de tijd al eeuwenlang niet voortbeweegt. In Pingyao kan je de geschiedenis van China het best leren kennen. Binnen de stadsmuren zie jij versierde huisjes en meerdere musea en tempels. Een stadje dat je niet mag missen.

Ook is er natuurlijk de welbekende Chinese muur met de verboden stad. De verboden stad vindt jij in Beijing en is een leuk hoogtepunt om van (een afstandje) te bekijken tijdens een rondreis China. De Chinese muur vindt je niet ver van de verboden stad vandaan. Een lange wandeling over de Chinese muur is een geweldige ervaring!

Als laatste wil ik het nog hebben over de berg Huangshan, dit word door de Chinese gemeenschap de Gele berg genoemd. De berg Huangshan is voor de Chinezen een zeer belangrijke berg en is daarom ook volledig beschermd. Je vindt op de gele berg vele prachtige uitzichten en kleine tempels. Het kan goed zijn dat jij de Gele berg al vaak op schilderen en/of ansichtkaarten hebt gezien!

Visum voor China

Voor uw vakantie naar China dient u wel een aantal dingen te regelen, u moet namelijk niet te vergeten een visum regelen.Een visum China kunt u snel online regelen.U hoeft niet uw paspoort te verzenden naar de Chinese ambassade of lange Engelse formulieren in te vullen.Klik op de banner voor meer informatie.

Een rondreis China boeken?

Vergelijk hier direct alle reizen naar China