Stedentrip HongKong

Stedentrip HongKong

Hongkong is een speciale administratieve regio van de volksrepubliek China. Het gebied bestaat uit 236 verschillende eilanden met een totale oppervlakte van 1.104 km². De eilandengroep grenst aan de Zuid-Chinese Zee. Er wonen ruim zeven miljoen mensen. Hongkong bestaat uit het gelijknamige eiland ten oosten van de Parelrivier. Tegenwoordig is het vooral een metropool en een nog vrij jonge en moderne stad. Officieel behoort het gebied tot China, maar in principe is het een land op zich.

Stedentrip Hongkong

Het land heeft namelijk haar eigen regering, behalve op het gebied van buitenlandse zaken en defensie. Het is een belangrijk centrum voor financiën, handel en industrie in het oosten. Het is een belangrijke plek voor de handel tussen China en het Westen. Je kunt er verscheidene leuke dingen doen, waaronder culturele of actieve uitstapjes maken. Jaarlijks trekken zo’n tien miljoen toeristen naar de stad. Je kunt er genieten van verschillende leuke bezienswaardigheden en tevens kun je er gezellig winkelen in een van de vele winkelcentra. In het Engels schrijf je plaats als Hong Kong, maar in het Nederlands als Hongkong.

Stedentrip Hongkong

Klimaat

De regio heeft een warm zeeklimaat met warme en relatief droge winters. In de zomer kent men vooral tropische warme zomers met veel neerslag. De gemiddelde maximumtemperatuur in Hongkong is 25,6 graden Celsius. De minimumtemperatuur is 21,1 graden Celsius. Daarmee wordt het nooit echt koud in de speciale administratieve regio van de volksrepubliek China.

Bezienswaardigheden in Hongkong

Er zijn ontzettend veel bezienswaardigheden die je kunt bekijken tijdens een stedentrip Hongkong. De belangrijkste bezienswaardigheden van de regio zijn Aberdeen met zijn honderden Chinese jonken, Causeway Bay, Disneyland, Sam Tung UK, Wong Tai Sin, het Hong Kong Museum of History en de Temple Street Night Market.

Causeway Bay

Causeway Bay is een grote winkelbuurt in Hongkong. Er zijn talloze winkelcentra en warenhuizen gevestigd. Het grote winkelcentrum Times Square is een van de grotere in het gebied. Je vindt hier diverse grote merken, waaronder Gucci en Prada, maar ook kun je hier terecht voor elektronica. Het warenhuis Sogo is een bekend warenhuis met maar liefst 13 verdiepingen.

Stedentrip Hongkong

Hong Kong Disneyland

Het Hong Kong Disneyland is een van de Walt Disney-pretparken. Het park is gelegen op het eiland Lantau. In 2005 werd het park geopend en het is nog steeds erg populair. Wat vooral uniek is aan het park, is dat er rekening is gehouden met een oosterse bouwstijl. Het past dus ook helemaal in de omgeving. Het park is opgesplitst in meerdere delen.

Stedentrip Hongkong

Sam Tung Uk

Sam Tung Uk is een prachtig openluchtmuseum waar je kunt kijken naar een gerestaureerd dorp. Het dorp werd in 1786 gebouwd en werd in 1981 als historisch monument verklaard. De Hakka hebben dit dorp destijds gebouwd en daarom leer je ook veel over deze bevolkingsgroep. Zo krijg je onder andere elementen te zien zoals authentiek meubilair, landbouwwerktuigen en verscheidene mooie handwerken.

Wong Tai Sin

Wong Tai Sin is een tempel in Hongkong. De betekenis van tempel is letterlijk ‘Grote Onsterfelijke Wong’. De tempel heeft haar naam te danken aan de heilige onsterfelijke Huang Daxian die ook wel bekend staat als Wong Tai Sin. De tempel is een van de drukbezochte tempels in het gebied en bovendien een van de belangrijkste.

Hong Kong Museum of History

Het Hong Kong Museum of History is een museum die je meer leert over de geschiedenis van China. De Chinese geschiedenis telt maar liefst 400 miljoen jaren. Uit ieder thema krijg je een uitgebreid aanbod aan informatie. Je kunt er verder onder andere archeologische vondsten bekijken. Het Hong Kong Museum of History leert je ook meer over de geschiedenis van Hongkong zelf. De geschiedenis en de cultuur van speciale administratieve regio van de volksrepubliek China komt uitgebreid aan bod. Er worden verscheidene Engelstalige rondleidingen gegeven.

Temple Street Night Market

Temple Street Night Market is de bekendste markt van Hongkong. Het is de laatst overgebleven ‘Night Market’ in deze regio en is vooral populair vanwege het brede aanbod in herenmode. Om 14.00 gaat de markt open. Pas middernacht sluit de markt weer. Tijdens de markturen kun je de wegen niet bereiken met de auto. Deze worden volledig afgesloten voor autoverkeer. Op de markt kun je naast herenmode ook allerlei andere artikelen kopen, waaronder eten en drinken, souvenirs of kleding.

Vervoer

Hongkong heeft een uitgebreid openbaarvervoernetwerk. Je kunt te voet al relatief ver komen. De voetpaden zijn immers ook erg goed. Als je iets verder wilt reizen, kun je ook kiezen voor het openbaar vervoer.

Stedentrip Hongkong

MTR

MTR staat voor Mass Transit Railway. Dit is het metrosysteem van Hongkong. Het is een snelle en goedkope manier van reizen. Je kunt er zowel kleine als grote afstanden mee overbruggen. Er zijn in totaal zes verschillende metrolijnen waar je gebruik van kunt maken. Net als in Nederland heb je een ov-kaart. Deze heet hier de Octopus Card. Bij iedere rit wordt er tegoed afgeschreven.

Bus

De bus is goed alternatief voor de plekken waar de metro niet langskomt, waaronder Aberdeen en Stanley. Als je met de bus reist betaal je contant of met de Octopus Card. Laatstgenoemde is goedkoper.

Tram

Op Hong Kong Island rijden ook trams. Alle trams hebben een gesloten dubbeldek en dat ziet er erg uniek uit. Als je op de bovenste verdieping zit, kun je genieten van een goed uitzicht.

Taxi

Zo als iedere stad kun je er ook voor kiezen om met de taxi te reizen. Die zijn volop aanwezig. Je betaalt een starttarief voor de eerste twee kilometer en daarna komt er een bedrag op per 200 meter. Je betaalt geen wachttijd, dus als het druk is op de weg betaal je niets extra. De meeste taxichauffeurs spreken maar beperkt Engels.

Star Ferry

Stedentrip Hongkong

Een leuke manier van reizen is met de Star Ferry. Deze veerboot verplaatst je over de oevers. Je kunt de hele dag reizen met de Star Ferry. Alleen in de nacht stopt de veerboot met varen. De volgende ochtend om half 7 gaan er wederom boten. Een overtocht kost bijna niets. In euro’s uitgedrukt kun je uitgaan van 25 eurocent.

Vliegticket naar Hongkong

De vlucht van Schiphol naar Hong Kong International Airport duurt ongeveer 11 uur. Je kunt al een vliegticket boeken vanaf 450 euro (retour).

Vergelijk hier direct alle reizen naar HongKong

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar China

 

Meer interessante pagina’s

4 toppers in China

Rondreis in China

Stedentrip Beijing

Rondreis Taiwan

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Hongkong gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in Hongkong niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.

Wil je graag 1,5 tot 2 uur in de rij staan dan moet je beslist vooraf geen tickets kopen.

Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.