Rondreis Java, ontdek de hoogtepunten!

Rondreis Java, ontdek de hoogtepunten!

Het eiland Java is een van de mogelijkheden tijdens een rondreis Indonesië, waarbij een rondreis Java veel bezienswaardigheden, culturele activiteiten, ontspanningsmogelijkheden, geschiedenis en natuurgebieden heeft! Meer weten lees dan verder in dit artikel of begin direct met het vergelijken van aanbieders naar Java!

Cultuur op Java

Als jij op Java bent zal je merken dat Java bevolkt wordt door meerdere etnische groeperingen, waarvan de meerderheid moslim is. Op Java vertegenwoordigen de Javanen de grootste groep, met een populatie van maar liefst 90 miljoen zijn ze ook de allergrootste groep van Indonesië. Java heeft veel eeuwenoude gebruiken die worden nageleefd door alle geloven. Zo worden er op Java vaak wijdingsmaaltijden gehouden voor naaste vrienden en familieleden bij belangrijke gebeurtenissen. Op cultureel gebied is  Java een lange ontdekking waar je veel onderzoek naar moet doen!

Natuur die jij kan ontdekken

Een groot gedeelte van de natuur op Java is gecultiveerd. Maar toch kan je tijdens een rondreis Java veel aan natuur ontdekken. Zo zal je tijdens een rondreis Java langs prachtige sawa’s en enorme vulkanen tegenkomen. Er zijn op Java maar liefst twaalf vulkanen, sommige tot wel 3000 meter hoog!

De bekendste vulkaan die jij kan bezoeken tijdens een rondreis Java is de Krakatau. Deze kan je vinden tussen Java en Sumatra, bij de laatste uitbarsting in 1883 kwamen 35.000 mensen om het leven en een rondreis door Java geeft jou de mogelijkheid deze verwoestende vulkaan van dichtbij te zien! Verder heb je dan nog de Merapi ,een vulkaan in de Indonesische provincie Midden-Java. Met in 2006 83 geregistreerde uitbarstingen sinds 1768 volgens het Indonesische BPPTK is het de meest actieve vulkaan van het land. De naam Merapi betekent ” berg van vuur”

De rivieren op Java  zijn vrijwel allemaal lang. Ze stromen vrijwel allemaal noordwaarts en komen dan uit in de Javazee. Naast dat heeft Java veel prachtige bossen die voornamelijk bestaan uit teakaanplant bestemd voor de houthandel van Java. Jammer genoeg is door de overbevolking op Java vrijwel al het laagland-regenwoud verdwenen. Als je regenwouden wilt ontdekken op Java zal je het hogerop moeten zoeken

rondreis java

Bezienswaardigheden op Java

Natuurlijk had je het zelf al kunnen bedenken, maar de hoofdstad Jakarta is iets wat jij niet mag missen. Jakarta is op zichzelf al een bezienswaardigheid maar daarnaast zijn er ook veel bezienswaardigheden te vinden op Jakarta zelf. Zo is er Medan merdeka, een plein vol prachtige monumenten die de onafhankelijkheid van Indonesië laten zien.

Yogyakarta zal je ook tegenkomen tijdens een rondreis in Java. Er is op Yogyakarta een rijke geschiedenis te vinden van de lokale vorsten. Zo is het nummer een op Yogyakarta het “Kraten” oftewel het paleis van de sultan. Ook zijn er veel leuke marktjes te vinden en zelfs zwembaden en ruïnes!

Het Nationale park Bromo Tengger Semeru is zonder twijfel een van de bezienswaardigheden die jij niet mag missen. Het is daarom ook de meest bezochte bestemming voor mensen die Java bezoeken en zelfs Indonesië in het Algemeen!

Rondreis Java

Als laatste wil ik nog zeggen dat er op Java vele prachtige tempels en paleizen zijn te vinden. Zo zijn er prachtige gebouwen uit de 8e en 10e eeuw. Soortgelijke gebouwen zal je nergens in de wereld vinden. Onder al deze tempels is de Borobudur in centraal-Java het grootste heiligdom.

Rondreis Java

Boeken of meer informatie?

Als jij een rondreis wilt boeken raden wij jou aan te gaan vergelijken bij onze aanbieders, als je meer informatie wilt over Indonesië klik dan hier > Rondreis Indonesië.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Indonesië.

 

Rondreizen op Java met Djoser reizen

1 gedachte over “Rondreis Java, ontdek de hoogtepunten!

    • Wat een prachtig land is Java toch!!! Mijn droom is om hier snel een reis naar toe te boeken. Toevallig iemand ervaring met een rondreis naar Java? Zo Ja, met welke touroperator ben je gegaan? Hoor het graag!

Reacties zijn gesloten.