blog
De 7 leukste activiteiten op Bali

De 7 leukste activiteiten op Bali

Het Indonesische eiland Bali is een weergaloos populaire vakantiebestemming. De lokale bevolking is vriendelijk, de stranden zijn prachtig en in het binnenland is er nog zoveel te ontdekken. Geniet van het heerlijke klimaat terwijl je op ontdekkingstocht gaat over het eiland. Wij hebben voor jullie zeven geweldige activiteiten op een rijtje gezet.

Huur een scooter

Het verkeer op Bali is soms behoorlijk chaotisch, maar eigenlijk gaat het altijd goed. Jij kan jezelf eenvoudig in het verkeer mengen en een scooter huren. Voor een bedrag van ongeveer vijf euro per dag heb jij al de beschikking over een eigen scooter. En voor een euro heb je weer een volle tank, dus daar hoef je jezelf geen zorgen over te maken. Het is een bijzonder simpele manier om het eiland voor een klein bedrag te verkennen, het is in ieder geval een stuk goedkoper dan steeds een taxi te pakken.

Tegenungan waterval

Als je op vakantie gaat naar Bali kan je eigenlijk op elke straathoek wel een excursie boeken, zeker in de populaire toeristische gebieden. Veel excursies gaan naar een waterval, maar de Tegenungan waterval is onze favoriet. Dit natuurrijke fenomeen is echt een bezoekje waard. Vanaf Ubud ben je binnen een kwartiertje al aangekomen bij de waterval, vanaf waar je nog een paar minuten moet lopen. Het is ook een geweldige plek om een leuke foto te maken, voor op Facebook of Instagram bijvoorbeeld.

bali zonsondergang

Zonsondergang aan het strand

Bezoek in de avonduurtjes één van de stranden gelegen aan het Zuidwesten om te kunnen genieten van een prachtige zonsondergang. Gelukkig zijn er op de stranden genoeg restaurantjes en cafés te vinden waar je onder het genot van een hapje en een drankje kan genieten van de zonsondergang.

Dit raden wij dan ook wel echt aan, je zal het nooit meer vergeten. Het is overigens ook een hele romantische setting!

Fietsexcursie in Ubud

Reisgidsen staan er vol mee, de fietsexcursies in Ubud. Dit heeft zo zijn redenen, want het is gewoon een activiteit die niet mag ontbreken als je op vakantie bent op Bali. Het toeristische gebied van Ubud zal je overslaan, want je fietst door de rustigere dorpjes en natuurrijke omgeving. De fietstocht begint al vroeg in de ochtend, maar gelukkig krijg je vaak wel een heerlijk ontbijt met een mooi uitzicht. Daarna bezoek je het kratermeer en ga je op bezoek bij één van de Luwak koffieplantages. Je moet zeker een kopje van deze unieke koffie proeven, het is namelijk de meest zeldzame en duurste koffie ter wereld. Een fietstocht neemt een groot deel van de dag in beslag, maar je zal wel veel meekijken.

Surfles

Surfen is de meest populaire activiteit op de stranden van Bali. Liefhebbers van de over de hele wereld reizen af naar dit gebied. Vooral in zuiden van Bali zijn de golven immens goed voor surfen. Je kan op de meeste stranden voor een klein bedrag al een surfplank huren en ook gelijk een les nemen. Bekende stranden waar je een surfles kan nemen zijn Echo Beach en Padang-Padang.

Huur een eigen villa

Een hotelkamer is ook niet alles, soms wil je even wat anders. Op Bali kan je echt spotgoedkoop leven, zo kost een glas bier nog geen euro en kan je uitgebreid dineren voor een paar euro. En ook villa’s kan je gemakkelijk voor een klein bedrag huren. Een privé villa huren is een belevenis, want er komt nog veel meer om de hoek kijken. Je kan zo in je eigen zwembad springen, maar er staat ook dag en nacht een chauffeur en een privé kok voor je klaar. Het is misschien iets duurder dan een hotelkamer, maar je krijgt er zo ontzettend veel voor terug.

Bali Zoo

Bali Zoo is één van de modernste dierentuinen ter wereld. Enkele jaren geleden is een groot deel van het park nog verbouwd. Tientallen verschillende dieren zijn te bekijken in deze dierentuin. Het park bestaat uit twee delen, je kan met een safari bus van de ene naar de andere kant. Daarnaast zal een chauffeur je ophalen bij het hotel en ook weer naar huis brengen. Bali Zoo organiseert ook nog activiteiten, zo kan je een olifantentocht maken of dineren tussen de dieren.

Wil je een rondreis maken op het eiland Bali ? Kijk dan hieronder voor de speciale tours naar dit prachtige eiland.

 

0