blog
Monkey Forest in Ubud op Bali

Monkey Forest in Ubud op Bali

In het centrale deel van Ubud ligt het prachtige Sacred Monkey Forest Sanctuary. Dit oogverblindende mooie bosrijke gebied is het thuis van honderden aapjes. Tegen een kleine prijs kan jij het bos bezoeken en genieten van deze aapjes die gewoon langs je heen lopen. De apen zijn wel erg brutaal en hebben willen nog wel eens iets stelen. Zorg er daarom voor dat je spullen goed opbergt, zoals je zonnebril, portemonnee of smartphone.

Monkey Forest in Ubud op Bali  is één van de meest populaire bezienswaardigheden op het eiland. Gek genoeg bieden de meeste reisorganisaties geen uitstapjes meer aan naar Monkey Forest, maar met een taxi ben jij er zo. Er wonen uitsluitend grijze makaken in het bos.

Toegangsprijs Monkey Forest in Ubud

Een bezoekje aan het Sacred Monkey Forest Sanctuary is heel betaalbaar. Een toegangskaartje kost slechts één euro, wat heel wat anders is dan bijvoorbeeld Artis. Er zijn meerdere wandelpaden beschikbaar. Aangezien iedereen eigenlijk komt voor de apen kan het op bepaalde plekken heel druk worden. Maar loop even door en je kan in alle rust genieten van deze prachtige dieren.

Makaken

De tamme aapjes in Monkey Forest zijn de inwoners van het bosrijke gebied. Tegenwoordig wonen er ongeveer zeshonderd makaken in het park. De apen leven in groepen en laten zich duidelijk zien. Aangezien de makaken zijn opgegroeid met mensen is er geen angst naar de bezoekers. Sterker nog, de bezoekers kunnen geïntimideerd worden door de aapjes die vaak erg dichtbij komen. Let goed op al je spullen, de aapjes nemen deze maar als te graag mee het bos in.

Flora en fauna

Het Monkey Forest staat ook bekend om zijn flora en fauna. In dit prachtige natuurrijke gebied zijn ruim honderd verschillende soorten bomen te vinden, maar ook diverse soorten planten en bloemen. Als je goed kijkt zal je ook nog enkele bijzondere vogels voorbij zien komen.

Voor rondreizen op Bali kun je een van de volgende aanbieders bezoeken:

 

0