blog
Lombok

Lombok

Lombok is een indrukwekkend eiland in Indonesië, dat een must is voor liefhebbers van stranden, cultuur en avontuur. Lombok is een eiland van verwondering en heeft de gave om tijd stil te zetten. Hoewel programma’s voor toerisme en infrastructuur de afgelopen jaren enorm zijn toegenomen, is het eiland nog steeds rustig en biedt het toeristen een product dat verschilt van andere tropische bestemmingen, luxe hotels en bekende stranden.

Lombok

Wat er te beleven is op Lombok

Het eiland Lombok is ideaal voor vakantiegangers die van het buitenleven houden. Er is een ruime keuze aan activiteiten, zoals wandelen in de heuvels, duiken en snorkelen, kitesurfen, kajakken, raften, paardrijden, klimmen, wandelen in bergwouden, oesters vangen, tempelbezoeken, surfen, bike tours, of dolfijnen spotten. Voor een dagtrip is het kleinste bewoonde eiland ter wereld, Gili , aan de westkust van Lombok een must. De eilanden zijn omringd met helderblauw zeewater, wit zandstranden en talrijke tropische palmbomen waardoor het een paradijs is voor vakantiegangers die van watersporten houden.

Bezoekers kunnen ook het rijke cultuur van het eiland ontdekken. Er liggen oude dorpen waar je lokale culturen en tradities kunt ervaren, waaronder de Sasak-cultuur. Bezoekers kunnen ook luisteren naar traditionele lokale muziek en producten kopen van lokale ambachtslieden. Er zijn ook verschillende tempels in de heuvels en de bekendste is de Hindu Pura Lingsar Tempel, de belangrijkste toeristische attractie van het eiland.

Voor avontuurlijke wandelliefhebbers biedt het eiland Mount Rinjani, een actieve vulkanische berg met een hoogte van 3726 meter. Mount Rinjani is een populaire trekkingsbestemming die mogelijkheden zal bieden aan rock- en alpine climbs, glaciologische en vulkaan exploraties, culturele trekkingen en meer. Het is een avontuur dat u uw leven lang zal bijblijven.

Waarom Lombok tot een must do vakantiebestemming behoort

Lombok is een allesomvattende bestemming met een ruim aanbod aan activiteiten voor iedereen: het perfecte natuurparadijs voor een romantisch vakantie, rustige stranden om te relaxen, culturele tours om te proeven, avontuurlijke trekkingen en bergbeklimmen voor de die hards . Zelfs voor degenen die visumloos willen reizen, is het een aantrekkelijk eiland omdat het visavrij reizen biedt.

Het mag dan ook geen wonder zijn dat Lombok steeds populairder wordt bij toeristen. Het eiland brengt de perfecte mix aan natuur, activiteit, cultuur en avontuur. Er zijn hotels en resorts die ruimte geven aan alle soorten bezoekers, van luxe tot budget, en het is een perfecte aanvulling op de reiservaring door de Indonesische archipel. Of u nu op weg bent om de prachtige natuur te verkennen, watersporten te beoefenen of om te ontspannen op het strand, Lombok heeft iets wat bij elke vakantieganger past.

De reisspecialisten:

0