Rondreis door de Molukken

Rondreis door de Molukken

Ga naar Ambon, de Lease eilanden, de Kei-eilanden en de Banda eilanden, ofwel maak een rondreis door de Molukken.

Rondreis door de Molukken

Wil je een gevarieerde rondreis? Dan zit je op de Molukse eilanden meer dan goed. Deze eilanden bevinden zich grofweg tussen Indonesië, Maleisië, de Filipijnen en Papoea Nieuw-Guinea, ten noorden van Australië. De Molukken bestaan uit meer dan duizend eilanden, waarvan minder dan de helft bewoond is. Een deel behoort tot Noord-Molukken en het ander tot Zuid-Molukken. De bewoonde eilanden zijn goed te bereizen en bieden een zeer gevarieerd aanbod qua bevolking, cultuur, natuur en activiteiten.

De bekendste en meest bereisde eilanden vormen Ambon, de Lease eilanden, de Kei-eilanden en de Banda eilanden. Deze bevinden zich allen aan de zuidkant van het land. In het noorden zijn slechts enkele plaatsen die weleens worden bezocht. Benieuwd wat dit land je allemaal te bieden heeft? Lees het hier voor een rondreis door de Molukken!

Zeer rijke historie

De Molukse eilanden kennen een ontzettend rijke historie. Door zijn ligging heeft het land invloeden doorstaan vanuit heel veel verschillende bevolkingsgroepen. Dit had vooral te maken met het feit dat het een interessant handelsgebied vormde en er is dan ook veel gevochten om en in het land.

Rondreis door de Molukken

De Molukse eilanden hebben onder invloed gestaan van onder andere Chinezen, Indiërs, Arabieren, Portugezen en Nederlanders. De interesse in het land kwam voor een groot deel voort uit de specerijen die in het land te vinden zijn. Bij veel Nederlanders zijn de specerijen die hier vandaan komen, zoals kruidnagel, nootmuskaat en folie, ook vandaag de dag nog erg populair. Ondanks de vele verschillende volkeren die dit land hebben proberen te overmeesteren, leeft het land tegenwoordig vooral in zijn eigen rust. Het is dan ook nog niet overlopen door toeristen en biedt dus een unieke, authentieke bestemming voor een prachtige rondreis.

Natuur in de Molukken

De natuur wordt gedomineerd door afwisseling. Waan je door echte traditionele plantages, en stukken regenwoud, over eilanden met veel groen en reservaten, terwijl je tijdens dezelfde vakantie op het prachtige witte strand geniet van de zon en meesterlijke uitzichten. Daarnaast zijn er verschillende overweldigende duiklocaties te vinden, waar je door het heldere water de prachtige vissen en onderwaternatuur kunt ontdekken en bewonderen. De Banda eilanden vormen hiervoor bijvoorbeeld een mooi uitgangspunt. Qua flora en fauna zijn er op de Molukken zowel Aziatische, als Australische invloeden te vinden en dat biedt een meesterlijk gezicht. Eén ding hebben alle eilanden gemeen op het gebied van natuur: deze is het grote voorbeeld van ongerept.

Cultuur in de Molukken

Door de rijke historie en de daarna relatieve afsluiting van de buitenwereld, kent dit land een geweldige, oude cultuur die ontzettend goed bewaard is gebleven. Het land staat in het teken van oude volkeren en traditionele dorpjes. Bij oude volkeren en traditionele dorpjes, horen natuurlijk ook oude ambachten. Zo vormen de eilanden nog steeds de bron van eerdergenoemde specerijen, maar ook andere zaken worden nog verbouwd en gemaakt, bijvoorbeeld meubels en snijwerk uit hout, maar ook sago, een van de basisingrediënten van Moluks eten. Naast deze authentieke, eigen cultuur, zijn er door het roerige verleden ook sporen te vinden van het kolonialisme, de handel en de oorlogen die er gevoerd zijn.

De bevolking van de Molukken

Rondreis door de Molukken

De bevolking op de Molukken is zowel heel divers, als eensgezind. De diversiteit is onder andere te zien op het gebied van geloof en taal. Zo worden op de verschillende eilanden ontzettend veel verschillende talen gesproken, met onder andere invloeden vanuit Maleisië en Papua Nieuw-Guinea.

Qua geloof kan grofweg gezegd worden dat ongeveer de helft van de Molukse bevolking islamitisch is en de andere helft christen, waarbij er een duidelijk verschil is in de verdeling tussen noord en zuid. Op de noordelijke eilanden is het overwegende deel islamitisch, terwijl in het zuiden vooral het christendom heerst. Qua cultuur en opvoeding zitten de Molukkers veelal op één lijn. Over het algemeen kan gezegd worden dat het een streng en gedisciplineerd volk is, met een groot plichtsbesef.

Rondreis door de Molukken

Het klimaat

Het klimaat kan tussen de eilanden nog aardig verschillen, maar over het algemeen kan gezegd worden dat er een tropisch klimaat heerst. Er heersen overwegend warme temperaturen, zo rond de 30 graden en de luchtvochtigheid is relatief hoog. Alleen in hoger gelegen gebieden kan het nog weleens wat kouder worden. Het regenseizoen valt in de maanden mei t/m juli. Wil je het liefst gaan duiken? De beste maanden hiervoor zijn september, oktober, november, maart en april.

Combineren van een rondreis

Een rondreis door de Molukken is prima te combineren met een reis door de omringende landen. Zo kun je een langere reis maken waarbij je bijvoorbeeld veel van Indonesië en/of Maleisië kunt ontdekken. Hier op de website is ook over deze gebieden meer informatie te vinden

Vergelijk hier direct alle reizen naar De Molukken.