blog
Vakantie Jakarta

Vakantie Jakarta

Jakarta is de hoofdstad van Indonesië en met ruim 9,8 miljoen inwoners is het ook een enorme stad. Buiten het verstedelijkte gebied wonen ook nog eens ruim 20 miljoen inwoners en daarmee heeft de stad naar schatting zo’n 30 miljoen inwoners. De Indonesische stad is het culturele en economische centrum van het Aziatische land en is daarmee ook erg belangrijk.

De stad bestaat uit zes gemeentes: Pusat, Selatan, Barat, Utara, Timur en Kepulauan Seribu. Laatstgenoemde is een eilandengroep ten noorden van de stad. De meeste Nederlanders die op vakantie gaan naar Indonesië reizen niet naar Jakarta, maar kiezen ervoor om naar Bali te gaan. Echter heeft deze stad wel veel te bieden.

Klimaat

De stad kent een tropisch moessonklimaat. Het gehele jaar door heb je temperaturen rond de 30 graden Celsius. De regenperiode valt van oktober tot en met half maart en in de overige maanden is het relatief droog. Echter valt er wel het hele jaar door regen.

Bezienswaardigheden in Jakarta

Jakarta heeft veel leuke bezienswaardigheden waar je heen kunt gaan. De meest bekende bezienswaardigheden van de stad zijn de dierenmarkt Pramuka en Jalan Surabaya. Ook heeft de stad twee belangrijke musea: het Maritiem Museum en het Nationale Museum.

Jalan Surabaya

Als je een mooie markt wilt zien, moet je absoluut naar de Jalan Surabay gaan. Je kunt hier de typische Indonesische sfeer proeven. Op de markten kun je allerlei items kopen, van antiek tot porselein tot muziekinstrumenten. Je kunt hier gewoon afdingen, want vooral aan toeristen vragen ze hoofdprijs.

Dierenmarkt Pramuka

De dierenmarkt is een grappige markt om te bekijken, vooral als je van vogels houdt. Op de markt vind je zo de meest uiteenlopende vogelsoorten. Echt iets kopen is geen aanrader, want je kunt de diertjes immers vaak toch niet meenemen in het vliegtuig. Bovendien zijn de dieren niet tam, want ze zijn vaak uit het wild gehaald. Verkopers beweren dat ze dieren zelf gefokt hebben, maar dat is over het algemeen niet zo.

Maritiem Museum en Nationaal Museum

Jakarta heeft twee belangrijke musea: het Maritiem Museum en het Nationale Museum. Beide musea zijn erg indrukwekkend. In het Maritiem Museum kun je terecht voor oude gebouwen van de VOC. Ook worden er diverse kunstwerken tentoongesteld. In het Nationale Museum leer je meer over de geschiedenis van het land. Beide musea zijn erg leuk tijdens je vakantie aan de stad.

Vervoer

Qua verkeer is Jakarta op zijn zachtst gezegd een gekkenhuis. Het is namelijk altijd druk op de wegen. Er hangt een enorme smog boven de stad, omdat er talloze brommers en auto’s rijden. Wandelen wordt daarom ook afgeraden, omdat er ontzettend veel vuile lucht is. Het is daarom raadzaam om een mondkapje aan te schaffen, zodat je geen schadelijke gassen inademt. De meeste toeristen reizen met een taxi, de stadsbus, de metromimi en voor verre afstanden met de trein. Je kunt met het openbaar vervoer vrijwel overal komen, maar houd er rekening mee dat een taxi of busje vaak stil staat in het verkeer. Als je weinig bagage hebt, is een motortaxi dan ook een aanrader. Zij kunnen overal nog redelijk gemakkelijk tussendoor rijden.

Check hier de vliegtickets.

Check hier de hotels in Jakarta.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Indonesië

 

0