Rondreis Sumatra

Rondreis Sumatra

Rondreis Sumatra, niet te missen in Indonesië!

Sumatra is een van de vele rondreis bestemmingen in Indonesië. Sumatra is een bestemming dat op grote schaal bezienswaardigheden, natuur, activiteiten, ontspanning en cultuur bied. Als jij meer te weten wilt komen over een rondreis Sumatra lees dan snel verder! Ook kan je hieronder direct beginnen met het vergelijken van rondreizen naar Sumatra.

De cultuur van Sumatra

Rondreis Sumatra

Als jij een rondreis gaat maken kom je  erachter dat er meerdere stammen zijn die jij kan ontmoeten. Zo is er de Batak stam en de Minang stam, deze stammen weten zich zo speciaal te maken doordat zij een rijke cultuur hebben en zich hebben gespecialiseerd op het bouwen van prachtige bouwwerken. Een ontmoeting met een van deze stammen is zeker een aanrader in Sumatra. Ook zijn er op Sumatra nog vele kleinere stammen te vinden met interessante culturen.

Landschap en klimaat

Sumatra is een eiland dat maar liefst 200 kilometer lang is. Vroeger was een groot deel van Sumatra een regenwoud, maar door het snel groeiende aantal inwoners in Sumatra heeft het regenwoud ruimte moeten maken voor de bevolking. In Sumatra is er nog veel aan ongetemde natuur, zeker de helft van het eiland Sumatra is bedekt met oeroude bossen en vooral het noorden is een plek die jij niet mag missen!

Rondreis Sumatra

Sumatra kent meerdere ruige bergketens. De bekendste bergketen is Bukit Barisan en loopt bijna langs de gehele westkust en gaat over in de hooglanden van Aceh en Danau Toba. Er zijn bijna 100 vulkanen te vinden in Sumatra, waarvan maar liefst 15 nog actief zijn. De hoogste vulkaan die jij kan ontdekken tijdens een rondreis Sumatra is Gunung Keinci die is maar liefst 3.805 meter hoog! Jij gaat merken als je in Sumatra bent dat het heel erg warm is op het eiland Sumatra. In April, Mei en Juni is het gewoon normaal dat het elke dag tussen de 25 en 27 graden is!

Wat zijn nu de beste reisperiodes voor Sumatra?

In april, mei en juni is het op Sumatra dagelijks tussen de 25 en 27 graden en is het de perfecte tijd om lekker van het weer te genieten, wel kan in het hoge noorden genoten worden van temperaturen rond de 21 graden.

De beste periode voor Sumatra is tussen mei en september. In deze periode is het heerlijk droog en liggen de temperaturen rond de 25 graden.

De rest van het jaar is Sumatra afgeraden. Dit wordt afgeraden omdat het van oktober tot ongeveer februari zeer regenachtig is. De temperaturen blijven in deze periode wel gunstig.

Bezienswaardigheden op Sumatra

Danau Toba: Zo’n 100.000 jaar geleden is er een vulkaanuitbarsting geweest dat heeft veroorzaakt dat het grootste verswatermeer van Zuidoost-Azië is ontstaan. Dit meer heeft maar liefst een diepte van 450 meter en is indrukwekkend om te bekijken.

Toba Batakdorpjes Ambarita, Simanindo en Tomok: In deze dorpjes kan jij de traditionele huizen van de stammen bekijken. Ook heb je de mogelijkheid stenen sculpturen en indrukwekkende tombes te bewonderen.

Museum van Simanindo: In het hoogseizoen kan je het museum van Simanindo bezoeken. Alleen in het hoogseizoen kan jij in dit museum genieten van prachtige traditionele dansvoorstellingen.

Rondreis Sumatra

Gunun Leuser National Park: De laatste bezienswaardigheid die we aan jou voorstellen. Dit Nationale park is maar liefst 950.000 hectare groot en is daarmee een van de grootste parken van Indonesië. Je zal er versteld van staan wat je hier allemaal kan ontdekken!

Een rondreis Sumatra boeken?

Als jij van plan bent een rondreis naar Sumatra te boeken dan raden wij jou aan om te gaan vergelijken bij onze aanbieders voor de beste en goedkoopste rondreis naar Sumatra.

Als je meer informatie wilt over Indonesië klik dan hier >>> Rondreis Indonesië

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Indonesië.

Zo ziet een rondreis door Sumatra eruit met 333Travel: