blog
Bali Zoo: dieren, activiteiten en prijzen

Bali Zoo: dieren, activiteiten en prijzen

De toeristen op Bali kunnen veel verschillende soorten uitjes boeken, waaronder een bezoek aan het populaire Bali Zoo. Je komt op het eiland overal reclame tegen voor de dierentuin en dat begint al op het vliegveld. De afgelopen jaren heeft Bali Zoo veel geïnvesteerd en is het park nog vele malen mooier geworden. Met name voor gezinnen met kinderen is een dagje Bali Zoo een aanrader!

Dieren in de Bali Zoo

Bali Zoo kent een grote diversiteit aan dieren en kan worden vergeleken met de grote parken in Nederland. Je kan bijvoorbeeld de Afrikaanse leeuw bekijken, maar ook verschillende soorten krokodillen, stokstaartjes, gibbon-apen, de Bengaalse tijger en olifanten. De meeste dieren hebben veel bewegingsruimte, er zijn weinig tot geen kleine kooitjes te vinden in het park.

Entertainment

Er worden meerdere keren per dag shows georganiseerd met de exotische vogels. Je kan ook op de foto met enkele dieren. In de middaguren is het mogelijk om een ponyritje te maken. In sommige gevallen mogen bezoekers ook leeuwen en olifanten voeren. Een olifantenritje kan ook worden geboekt, maar jij moet natuurlijk zelf beslissing of je dat wel wilt. Bij de uitgang kunnen de foto’s worden aangeschaft, maar wij raden je aan om deze gewoon met de smartphone te maken. De prijzen voor de foto’s zijn namelijk redelijk hoog, maar dan heb je wel een leuk aandenken.

Grote dierentuin

Bali Zoo is zeer overzichtelijk, maar om je een handje te helpen krijg je bij de ingang nog een kaart mee. De looproute kan je simpel volgen, zodat je er zeker van bent alle dieren te hebben gezien. Er is ook nog een tweede deel, daar kan je eenvoudig komen met de safari bus. Er zijn twee verschillende restaurants waar je terecht kan voor een hapje en een drankje. Het eerste restaurant is bij de ingang te vinden en biedt een fantastisch uitzicht over de olifanten. Het tweede restaurant is in een buffetvorm en biedt een uitzicht over de leeuwen. Let op, de prijzen zijn voor Indonesische begrippen erg hoog in de restaurants.

Unieke activiteiten in Bali Zoo

Je kan een kaartje kopen en gewoon een dagje genieten van deze prachtige dierentuin, maar het is ook mogelijk om een unieke activiteit te boeken. In Bali Zoo kan jij bijvoorbeeld ook een ticket boeken voor ‘Night at the Zoo’. Je krijgt dan tussen 18:00 uur en 21:30 uur toegang tot het park. Het unieke is dat de dieren in de avonduren een stuk actiever zijn. Maar je kan ook een olifantenritje boeken, een paar uur in de huid van de olifantenverzorger stappen of ontbijten tussen de olifanten.

Bali Zoo

Prijzen voor de Bali Zoo

Een los ticket voor Bali Zoo kost 22,50 euro, maar de prijzen kunnen door koersveranderingen wijzigen. Als je een kaartje koopt kan je ervoor kiezen om opgehaald te worden bij je hotel, natuurlijk zal de chauffeur je ook weer terugbrengen. Een ticket voor Night at the Zoo kost 68 euro (inclusief vervoer). Ga je liever op eigen gelegenheid naar Night at the Zoo, dan kan je al een kaartje kopen voor 57 euro.

Een ontbijt bij de orang-oetans kost 35 euro per persoon en dat is ook inclusief vervoer. Een ontbijt bij de orang-oetans en de olifanten is al een stuk prijziger en kost 85 euro per persoon. Een olifantenritje kan al geboekt worden voor 64 euro, dat is inclusief een toegangskaartje en vervoer. Let op, het ritje duurt slechts twintig minuten.

 

Heb jij ook zo’n zin in een rondreis Bali ? Check dan onderstaande reisorganisaties die daarin gespecialiseerd zijn

 

0