blog
De mooiste plaatsen in Chili

De mooiste plaatsen in Chili

Leestijd 2 Minuten

Chili is een natuurrijk land in Zuid-Amerika dat het ontdekken meer dan waard is. Rondreizen door Chili levert je niet alleen veel onvergetelijke herinneringen op, maar ook absoluut eindeloos veel mooie foto’s. Dat wil zeggen, als je je camera niet vergeet! Natuurlijk mag je Santiago niet missen als je op rondreis door Chili bent, maar er zijn nog zoveel meer schoonheden te vinden in het land.

De mooiste plaatsen in Chili mag je beslist niet overslaan:

1. De Moai op Paaseiland

5 Highlights tijdens een rondreis door Chili

Paaseiland, of ook wel Easter Island, mag natuurlijk niet gemist worden. Hier kan je de prachtige en zeer indrukwekkende Moai bewonderen. Deze stenen beelden kan je al van grote afstand zien staan. Er staan zeven Moai op een rij, en deze zijn dan ook het meest bekend, maar er zijn er op het eiland nog veel meer te vinden.

De Moai, gemaakt van vulkanisch gesteente, maken op iedereen een grote indruk. Als je naar Paaseiland gaat tijdens je rondreis door Chili, dan zou je er zeker een hele dag voor uit moeten trekken. Je kan er namelijk ook optimaal genieten van een prachtige natuur.

2. Torres del Paine

5 Highlights tijdens een rondreis door Chili
Als je tijdens je rondreis door Chili echt kennis wilt maken met de mooiste natuur van het land, dan reis je af naar het meest zuidelijke deel, naar Patagonië. Hier is namelijk het mooiste nationale park van het land te vinden. Torres del Paine is vernoemd naar de hoge torens die er staan, drie in totaal, welke gemaakt zijn uit graniet. De Paine Grande is de hoogste van de torens. Trek wel goede wandelschoenen aan, want je loopt regelmatig over een grillige ondergrond. Natuurlijk kan je hier echt genieten van de mooiste natuur om je heen, met onder meer gletsjers en hoge bergen.

3. Cerro San Cristóbal

5 Highlights tijdens een rondreis door Chili
De hoofdstad Santiago is natuurlijk bijzonder de moeite waard tijdens je reis door Chili. Je kan de hele stad in één keer overzien wanneer je naar de Cerro San Cristóbal gaat. Dit is de hoogste berg die je in de stad kan vinden. Vanaf een hoogte van 300 meter kan je de hele stad overzien. Je kan direct ook een bezoek brengen aan het park dat zich op de top bevindt.

4. Pucón

5 Highlights tijdens een rondreis door Chili
Pucón is een kleine plaats waar eigenlijk altijd rust heerst. De plaats ligt direct naast de Villarica vulkaan. Deze plaats wordt erg veel aangedaan door rondreizigers, waardoor je er kennis kan maken met tal van nationaliteiten, terwijl je de vulkaan bewondert.

5. Valparaíso

5 Highlights tijdens een rondreis door Chili
Valparaíso is een indrukwekkende havenstad met een groot winkelcentrum, eindeloos veel terrassen en leuke horecagelegenheden. Vanuit de stad kan je ook een deel van het Andesgebergte bewonderen en je kunt je prima vermaken aan de kust. Hier kan je ook een bezoek brengen aan Cerro Concepción, waar alle huizen een andere kleur hebben.

De Chili reizen specialisten:

 

0