Rondreis Colombia, koffievelden en Caribische stranden

Rondreis Colombia, koffievelden en Caribische stranden

Colombia is een land dat nog geen last heeft van het massa toerisme. Colombia staat bekend als het meest aardige land van Zuid-Amerika en garandeert jou dan ook een warm welkom. Het land kenmerkt zich door zijn koffievelden, Caribische stranden, Steden, Volksdansen en muziekstijl. Voor rondreizen door Colombia kan je direct hieronder gaan beginnen met vergelijken, ook kan je meer leren over rondreis mogelijkheden naar Colombia in dit artikel. Mensen die een rondreis Colombia hebben geboekt, boeken ook vaak een rondreis Brazilië, Venezuela of Peru.

Rondreis mogelijkheden in Colombia

Een rondreis door Colombia is het beste te beschrijven als een actieve rondreis. Wanneer jij dit prachtige land echt wilt ontdekken zal er wat rondgetrokken moeten worden. Het is ook aangeraden om in een groep te rondreizen door Colombia, ook is een gids aangeraden. De mensen in Colombia staan er namelijk niet om bekend Engels te spreken. Voor een rondreis door Colombia is zeker zo’n 16 tot 23 dagen nodig.

Natuur in Colombia

Colombia is een echte aanrader voor de natuurliefhebbers onder ons. Colombia staat bekend om zijn grote hoeveelheid ongerepte natuur. Verschillende wetenschappers hebben maar liefst 78 gebieden in Colombia erkend als onvervangbaar. Dit komt voornamelijk doordat er veel diersoorten leven die nergens anders in de wereld voorkomen.

Het Tayrona National Park is het meest bekend nationale park in Colombia. Het is misschien zelfs het mooiste gebied van heel Colombia. Het Tayrona Nation park is een mix van Tropisch regenwoud en heerlijke stranden. In de vele baaien kan er gezwommen worden en gesnorkeld. Doordat het Nationale Park Tayorna zo gigantisch mooi is, heeft de Colombiaanse regering besloten er meerdere accommodaties te bouwen. In het hoogseizoen zijn er zo’n 1500 mensen te vinden in het park, dit is op een gebied van 150 vierkante kilometer vrijwel niks.

Regenboogrivier

Caño Cristales, de Colombiaanse regenboogrivier, is drie maanden per jaar te zien, maar dit kan uitlopen tot vijf maanden. Als je heel zeker wilt zijn dat je tijdens je rondreis door Colombia de prachtige kleuren kunt aanschouwen, dan is het nodig om je reis te plannen in juli, augustus of september. Afhankelijk van het weer zijn de kleuren ook in oktober en november nog te zien, maar je neemt dan natuurlijk wel het risico dat het schouwspel alweer verdwenen is.

De mooiste bezienswaardigheden in Colombia

Tijdens een rondreis Colombia zijn er veel bezienswaardigheden te vinden. Zo zijn er in Colombia veel Archeologische vindplaatsen, zoals het San Agustín. San Agustín is een archeologische vindplaats met meerdere voorwerpen van mysterieuze indianenstammen uit het verleden. Zo zijn er veel beelden gevonden, die soms wel tot een para duizend kilo zwaar zijn. San Agustín is te vinden midden in de jungle van zuid-west Colombia.

Om weer even terug bij de werkelijkheid te komen is de hoofdstad  Bogota zeker een bezoekje waard. De hoofdstad kent alle luxe die je kent van een westerse metropool. Jammer genoeg kent de stad wel veel armoede. Je vind in de stad onder andere wereldberoemde museums, prachtige kunst en gezellige wijken.

Ben jij van plan om een rondreis tot boeken door Colombia? Dan raden wij jou aan goed te vergelijken bij al onze aanbieders. Je zal merken dat elke aanbieder ze eigen aanbod heeft met ze eigen prijzen. Wil jij onafhankelijk reizen of georganiseerd? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet afvragen voordat je een rondreis naar Colombia boekt.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Colombia