Rondreis Patagonië,  het mooiste stukje aarde in de wereld

Rondreis Patagonië, het mooiste stukje aarde in de wereld

Patagonië is volgens veel reizigers een van de mooiste stukjes aarde die zij bezocht hebben. Je vindt er namelijk uitgestrekte natuurgebieden, mooie steden en een vriendelijke bevolking. Patagonië is een enorm gebied wat is verdeeld over Chili als Argentinië. Omdat Patagonië zo groot is kan je het best een rondreis door het gebied maken. Wij hebben voor jou alvast de mooiste plekjes in Patagonië op een rijtje gezet.

Over Patagonië

Over de precieze afbakening van Patagonië is al jaar en dag een discussie gaande. Echter wordt over het algemeen aangenomen dat Patagonië loopt van de rivier Colorado tot het zuidelijke puntje van Chili. Patagonië is erg groot met meer dan een miljoen vierkante kilometer aan oppervlakte. Ongeveer twee derde van Patagonië ligt in Argentinië, de rest in Chili.  De naam Patagonië stamt nog steeds uit de tijd van de Europese ontdekkingsreizigers die het gebied zo noemden na hun aankomst.

Omdat Patagonië zo een enorm gebied is zijn er grote verschillen in weer en klimaat in de regio. Dit komt ook omdat het hoge Andesgebergte de bewolking beïnvloed. Het land ten oosten van de Andes is namelijk erg droog terwijl het gebied ten westen van het gebergte het hele jaar door regenval heeft. Het meest zuidelijke puntje van Patagonië heeft een erg koud klimaat waardoor er veel gletsjers ontstaan. Zorg er dus voor dat je voorbereid bent op zowel warm als koud weer wanneer je een rondreis door Patagonië gaat maken.

Steden in Patagonië

Rondreis Patagonië

Veel mensen die een rondreis Patagonië maken hebben als startpunt Santiago. Santiago de is hoofdstad van Chili en behoort officieel niet tot Patagonië maar is wel een goede uitvalsbasis.

Een populaire stad onder reizigers is Bariloche in Argentinië. Rond Bariloche liggen namelijk enkele prachtige natuurgebieden. Ook wordt Bariloche gezien als een welvarende stad waardoor het vermogende mensen aantrekt. In de stad zijn veel Europese invloeden te zien, vooral in de architectuur.

Punta Arenas ligt in Chili en is een van de grotere steden van Patagonië. Ook hier zijn veel Europese invloeden te vinden, met name uit Kroatië. Veel Kroaten kwamen naar dit gebied op zoek naar succes en geld. Een groot deel van de inwoners van de stad is nog steeds Europees waardoor je soms vergeet dat je in Zuid-Amerika bent.

Wanneer je een rondreis Patagonië maakt kan je de meest zuidelijke stad van de wereld bezoeken. Ushuaia ligt nog in Argentinië en is vooral populair onder natuurliefhebbers. Het wordt ook wel de ‘Poort naar Antarctica’ genoemd. Jaarlijks varen namelijk vele schepen uit vanaf Ushuaia naar Antarctica.

Omdat Patagonië zo groot is zal je een keuze moeten maken welke gebieden je wel en niet wilt bezoeken tijdens je rondreis. Andere interessante steden of gebieden om te bezoeken zijn het schiereiland Valdés, de hoofdstad van Argentinië Buenos Aires en El Calafate.

Natuurgebieden Patagonië

Patagonië is een van de mooiste stukjes land ter wereld als het aankomt op natuurschoon. Er zijn meerdere nationale parken in het gebied die eigenlijk allemaal even indrukwekkend zijn. Het Nationaal park Los Glaciares bestaat voor een groot deel uit ijs en telt maar liefst 50 gletsjers. De Perito Morenogletsjer is de meest indrukwekkende en bekendste van allemaal. Het park ligt volledig in Argentinië.

Rondreis Patagonië

Op de grens tussen Chili en Argentinië ligt het Nationaal park Nahuel Huapi. Dit park werd al in 1934 gesticht en is daarmee het oudste park van Patagonië. Je vindt er vooral veel meren en de toppen van de bergen worden gebruikt als skipistes. Andere indrukwekkende nationale parken zijn nationaal park Tierra del Fuego en nationaal park Torres del Paine.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Patagonië

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Chili

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Argentinië