Rondreis Peru, Machu Picchu, de Inca Trail en de Cuzco.

Rondreis Peru, Machu Picchu, de Inca Trail en de Cuzco.

Ga jij rondreizen door Zuid-Amerika? Dan is Peru een top bestemming in Zuid-Amerika. Dit heeft meerdere redenen. Peru staat wereldwijd bekend om het prachtige Machu Picchu, De Inca Trail en de Cuzco. Ook heeft Peru veel ongerepte natuur en is het landschap perfect voor een fietstocht of trektocht. Wil jij een rondreis Peru maken? Vergelijk dan onze rondreizen naar Peru aanbieders hieronder of leer meer over rondreizen door Peru in dit artikel.

De hoofdstad Lima

rondreis peru

Naast de vele geweldigen natuur dat tijdens een rondreis Peru ontdekt kan worden is de hoofdstad Lima ook zeker een bezoek waard. De stad heeft uitstekende mogelijkheden om te shoppen, relaxen en om te eten. Er gaan ook meerdere excursiebussen rond die je de stad laten zien. Tijdens excursie zal je het gevoel hebben je in de 16e eeuw te bevinden. De stad is over de eeuwen heen zeer goed bewaard gebleven. Ook zijn er in de stad veel musea te vinden en kan er op het strand La Punta heerlijk relaxed worden. Op een paar kilometer afstand van de stad zijn meerdere grote archeologische vindplaatsen door jouw te ontdekken!

Verder is er iedere dag is er een gezellige gemarkt geopend in Lima. Je kunt hier de meest uiteenlopende producten kopen: van fruit, groente, vlees tot leuk handwerk en souvenirs. De souvenirs zijn hier doorgaans goedkoper dan in de lokale winkels.

Museo Nacional de Antropologia y Arqueología

Het Museo Nacional de Antropologia y Arqueología vertelt je meer over de verschillende culturen die in Peru hebben gewoond. Er is een grote collectie aan onder andere keramiek en textiel opgeslagen. De vondsten geven je een goed inzicht in de pre-Inca tijd. Iedere kamer heeft een eigen tijdlijn met daarin de historie van een bepaalde cultuur. Als je wilt kun je ook een rondleiding boeken in het Spaans of in het Engels. Het museum is dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 geopend. Op zaterdag is het museum geopend van 09.00 tot 16.00.

Museo Amano

Een ander prachtig museum in de stad is de Museo Amano. Je leert in dit museum meer over de Chancay-cultuur. Je kunt de ontwikkelingen van de Colombiaanse beschavingen hier goed volgen. Wat op zich een beetje gek is, is dat je het museum alleen op afspraak kunt bezoeken. Je zult dus van te voren moeten reserveren op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag. Een rondleiding kun je reserveren om 14.00, 15.00, 16.00 of 17.00.

Bezienswaardigheden in Peru

Machu Picchu is een oude stad van de Inca’s. Vroeger toen de Spanjaarden het land Peru aanvielen en overnamen hebben ze zoveel mogelijk van de Inca’s vernietigd. Doordat deze stad zo goed verstopt zat is die nooit ontdekt en is het goed bewaard gebleven. Deze Inca stad is gelegen tussen stijlen bergen op een hoogte van maar liefst 2400 meter!

De Inca trail is bij verre de meest populaire weg in heel Zuid-Amerika. In een wandeling van 43 kilometer weet dit pad je lang geweldige bergen te bregen, regenwouden, jungles, Inca gebieden, grotten en ruïnes. Wanneer je aan het eind van dit pad bent komt je terecht bij de geweldige Inca stad Machu Pichhu, de Inca trail en Machu Picchu liggen in het gebied de Cuz
co.

Cultuur en natuur in Peru

De inwoners van Peru stammen af van de Inca’s en de indianen, het land heeft hier nog veel invloeden van. Het land veel ook veel invloeden van de Spanjaarden dit komt doordat het land bezet was door Spanje van 1570 tot 1820. De hoofdstad Lima is gebouwd door de Spanjaarden, maar er zijn nog veel eeuwenoude gebouwen en ruïnes te vinden.

62 natuurgebieden in Peru

Peru word vaak geboekt door zijn rijke flora en fauna. Doordat Peru over veel schillende klimaten beschikt is er voor de natuurliefhebber in Peru zat te beleven. Doordat er veel verschillen zijn in het klimaat van Peru is er in het noorden veel droog bos te vinden, het hoogland van de Andes en tropische regenwouden. Op dit moment zijn er maar liefst 62 natuurgebieden in Peru, deze natuurgebieden beslaan ongeveer 14% van het gehele land.

In Peru zijn veel rivieren en ravijnen te vinden. Hierin kan heerlijk gezwommen en gesnorkeld worden. Er zijn in Peru ook zat mogelijkheden om te gaan raften of andere avontuurlijke sporten te begaan. Ook heeft Peru duizenden meren en ravijnen met allemaal zijn eigen unieke eigenschappen. Ook staat Peru bekend om zijn vele prachtige watervallen.

Een natuurreservaat die zeker bezocht moet worden als natuurliefhebber is het Nationaal park Manu in de amazonebekken. Dit park bied tijdens een rondreis Peru maar liefst 800 soorten verschillende vogels, 110 soorten vleermuizen, vele vissoorten(vissen mag), 200 soorten zoogdieren en vele verschillende reptielen en insecten.

Ook beschikt het park over een uniek diersoort genaamd de reuzenotter. Ook zijn er maar liefst 250 boomsoorten en 16.000 plantsoorten te vinden. Doordat het park zo bio divers is wordt het door wetenschappers beschouwd als het meest gewaardeerde stuk natuur in heel de wereld. Ook word het park bewoond door 30 verschillende gemeenschappen Quechua-indianen een echte bijzondere beleving.

Een rondreis Peru boeken

Een rondreis Peru boeken is net zo makkelijk als een simpele vakantie, de prijzen lopen ver uit een en door goed te vergelijken kan al gauw 500 euro bespaard worden(per persoon). Wij raden je daarom ook goed aan te vergelijken bij al onze aanbieders, mocht je echt niet vinden wat bij je past dan kan je altijd met de reisorganisatie in overleg voor een rondreis op maat.

Ook kan een rondreis Peru vaak in combinatie met andere landen geboekt worden zoals: Paraguay of Ecuador.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Peru