Rondreis Suriname, ongerepte natuur en een relaxte mentaliteit

Rondreis Suriname, ongerepte natuur en een relaxte mentaliteit

Een rondreis Suriname staat bekend om zijn ongerepte natuur en relaxte mentaliteit. Suriname bestaat voor maar liefst voor 80% uit oerwoud, wat het voor de natuurliefhebber een topbestemming maakt. Voor culinair en wild life is er ook genoeg te ontdekken in Suriname. Ga heerlijk kanoën in de Amazone of ga met een jeep naar de tropische schildpad kust. Als jij wilt rondreizen door Suriname dan kan je hieronder direct Suriname aanbieders vergelijken.

rondreis Suriname

Paramaribo en Domburg

Paramaribo is letterlijk het hart van Suriname. Je kunt hier nog veel terugvinden van de Nederlandse invloeden. Zo zal je veel van de straatnamen herkennen en voel je je hier en daar zelfs ‘thuis’. Er staan veel houten huizen in het historische centrum en ook de Keizerstraat is een bezoek waar. Hier staan de moskee en de synagoge naast elkaar. Uiteraard zijn er veel bezienswaardigheden te vinden, zoals het Onafhankelijkheidsplein, Fort Nieuw Amsterdam, Fort Zeelandia, Paramaribo Zoo en de palmentuin bij het presidentiële paleis. Vanuit Paramaribo is het een korte reis naar Domburg, een klein dorpje met een kleine markt en een kleine haven. Hier heerst voortdurend rust en is de gastvrijheid groot. Bij Domburg kan je ook genieten van een dagje aan het strand aan het White Beach Marina Resort.

Bezienswaardigheden in Suriname

De Jules Wijdenbosch Brug

Dit is de brug die het mogelijk maakt om direct te reizen tussen Paramaribo en Commewijne (district). Deze twee worden door de Suriname rivier van elkaar gescheiden en de brug heeft ervoor gezorgd dat een directe oversteek mogelijk is. Echter, dit kan alleen wanneer je vervoer hebt, want voetgangers zijn niet toegestaan op de brug. De Jules Wijdenbosch Brug, vernoemd naar de president, werd gebouwd in 2000.

De schoonheid van Brownsberg Natuurpark

Dit natuurreservaat is te vinden in de binnenlanden van het land en mag zeker niet gemist worden als je een rondreis door Suriname maakt. Het Brownsberg Natuurpark is onderdeel van het welbekende Amazoneregenwoud en ligt op korte afstand van het Brokopondostuwmeer. Het reservaat is 12.000 hectare groot en biedt ruimte aan diverse bijzondere dieren, zoals brulapen, ara’s, herten en bosvarkens. Daarnaast kan je er prachtige watervallen vinden en staat er diverse medicinale planten.

Een rondreis Suriname boeken

Als jij van plan bent een rondreis door Suriname te maken dan is het aangeraden om goed te vergelijken bij onze aanbieders. Vaak kan een rondreis Suriname in combinatie met een rondreis Guyana en een rondreis Brazilië. Wij raden ook aan om te kijken of er eerst rondgetrokken kan worden met een gids, leer de fijne kantjes van Suriname kennen en ga er daarna alleen op uit. Het huren van een auto of jeep is over het algemeen makkelijk te regelen in Suriname.

Natuur in Suriname

Suriname bestaat voor het grootste deel uit tropisch regenwoud en is daarmee een van de meest bosrijkste landen ter wereld. Het oerwoud is voor elke toerist een echte pracht, je hoeft niet eens natuurliefhebber te zijn om de schoonheid van deze wouden te erkennen. De wouden zijn voor het oog en de neus een ware beleving, ook is het mogelijk een van de vele vruchten te proeven die in de regenwouden groeien.

rondreis suriname

In de regenwouden van Suriname is nog veel wildlife te vinden, zo zijn er nog veel Jaguars en Poema’s de katsoorten zijn erg schuw en bang voor mensen, dus je moet goed opletten als je er 1 wilt vinden! Voor de vogelliefhebber zijn veel soorten vogels te vinden, waaronder de toekan en papegaaien. Ook leven in de regenwouden witkopapen, spinapen en kapucijnapen en zal je deze regelmatig horen brullen.

Er zijn in de regenwouden veel plant- en boomsoorten te vinden, er zijn zelf woudreuzen van maar liefst 60 meter hoog! De open plekken van de regenwouden zijn mooi versiert met kleurrijke bloemenvelden. Doordat de bomen hoog staan in Suriname is het makkelijk om je door de regenwouden te bewegen. In het binnenland zijn nog veel bosbewoners te vinden(ook wel inheemsen) zei kunnen jouw onder andere leren om echt te overleven in de natuur van Suriname.

De natuur van Suriname is op eigen houtje makkelijk te ontdekken, maar wil je echt diep ingaan op de natuur en cultuur dan is het aangeraden om een georganiseerde rondreis Suriname te boeken. Ook is het bij onze aanbieders vaak mogelijk een mix van vrij en georganiseerd te boeken, oriënteer je dus goed! Wat is de beste reistijd voor Suriname eigenlijk?

Stedentrip Paramaribo

rondreis Suriname

Paramaribo is tijdens jouw rondreis een stad die niet gemist mag worden. Paramaribo is niet een bruisende metropool als Amsterdam, maar staat bekend om zijn gezellige en relaxte stad. De stad heeft 290.000 inwoners dit is ongeveer de helft van heel Suriname, ook al wonen er veel mensen de stad geeft je een dorps gevoel, mensen zijn geïnteresseerd, vrolijk en open. Paramaribo beschikt ook over een historisch centrum en heeft meerdere hotspots. Een paar van die hotspots zijn Fort Zeelandia, de markt en antieke gebouwen. Voor eten en drinken is er ook zat te vinden in Paramaribo en de hotels in Paramaribo zijn over het algemeen van uitstekende kwaliteit.

Plezier aan de Colakreek

De Colakreek is een recreatiegebied waar je in het water plezier kan maken. Het is zeer geliefd onder gezinnen met jonge kinderen. Er is een glijbaan te vinden in het water, dat de kleur van cola heeft. Daarnaast kan je er onder meer waterhangmatten, zwembanden en waterfietsen huren.

De Vogeltjesmarkt

Nee, het is geen markt waar vogeltjes worden verkocht, maar het is wel een markt die daadwerkelijk in het teken van vogels staat. Deze markt vindt plaats op het Onafhankelijkheidsplein, elke zondagmorgen. Het gaat erom welk vogeltje de meest verschillende toonhoogtes kan laten horen en welk vogeltje het mooist kan zingen. Je kunt er diverse vogelsoorten bewonderen, zoals gelebeks, zwarte picolets en tatwa’s.

Vliegtickets naar Suriname

TicketSuriname.nl

Op familiebezoek of een rondreis maken en zelf zorgen voor een ticket? Dan boek je snel en goedkoop op TicketSuriname.nl

Boek je rondreis door Suriname

Via Goedkoperondreis.com vind je jouw ideale rondreis door Suriname. Wij hebben de beste en meest voordelige aanbieders voor je geselecteerd, dus je kunt direct een goede keuze maken uit de diverse mooie rondreizen door Suriname.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Suriname