blog
Vakantie naar São Paulo

Vakantie naar São Paulo

São Paulo is met elf miljoen inwoners de grootste stad van Brazilië. De hoofdstad is één van de rijkste steden in Zuid-Amerika. Toch is er nog een heel groot verschil tussen rijk en arm: zo zijn er veel krottenwijken, maar ook reusachtige gebouwen. De stad is een prima vakantielocatie: er zijn veel culturele plekken en bovendien is de stad gelegen aan zee. Er zijn verschillende mooie stranden, zodat jij je vakantie naar São Paulo kunt combineren met zowel strand als stad.

Het klimaat in São Paulo

Het wordt eigenlijk nooit koud in de Braziliaanse hoofdstad. In de zomer liggen de temperaturen standaard boven de 20 graden Celsius. In de wintermaanden ligt de temperatuur gemiddeld tussen 10 en 20 graden Celsius. De hoogste temperatuur die ooit gemeten werd in de stad is 40 graden Celsius. De meeste regen valt in de warmere maanden (oktober tot en met maart).

Vervoer in São Paulo

Er zijn twee luchthavens waar je naar toe kunt vliegen vanuit Amsterdam: de internationale luchthaven São Paulo of de luchthaven Congonhas. Op de internationale luchthaven komen de meeste vluchten aan. De stad heeft een druk verkeersbestaan. Het wegennet is relatief groot, maar er zijn ook voldoende auto’s op de weg. Het loont daarom om gebruik te maken van het metrosysteem.

Winkelen in São Paulo

De Braziliaanse hoofdstad is een paradijs voor winkelfanaten. Er is een divers aanbod aan verschillende merken, waaronder enkele internationale merken. Er zijn verschillende winkelcentra en winkelstraten waar je terecht kunt. Een bekend winkelcentrum is het Morumbi Shopping winkelcentrum. Dit winkelcentrum heeft ruim 450 winkels met uiteenlopende spullen. Je kunt er ook heerlijk eten of zelfs naar de bioscoop.

Bezienswaardigheden in São Paulo

São Paulo heeft diverse leuke bezienswaardigheden, waarvan de kathedraal de meest bezochte bezienswaardigheid is. Deze kathedraal zit overigens gevestigd aan het Prace de Sé plein, wat ook een bezienswaardigheid op zich is.

Kathedraal van São Paulo

De kathedraal van São Paulo is één van de meest bezochte bezienswaardigheden van de stad. De bouw werd begonnen omstreeks 1913 en werd zo’n 40 jaar daarna afgerond. De kathedraal is 111 meter hoog en 46 meter breed.

Museum of Contemporary Art

In de Braziliaanse hoofdstad vind je verschillende schilderijen van onder meer Picasso, Kandinsky, Diego Rivera, Tarsila Do Amral en Condido Porinari. De echte cultuurliefhebber kan dit prachtige museum niet links laten liggen.

Praca da Sé

Praca de Sé is het plein in centrum van São Paulo. Het centrale gelegen plein speelde een belangrijke rol in de geschiedenis. Er hebben hier meerdere historische gebeurtenissen afgespeeld. De Kathedraal van São Paulo zit ook aan dit plein gevestigd.

São Paulo Zoo

Elke dierenliefhebber kan zijn of haar lol op in de São Paulo Zoo. De dierentuin heeft veel verschillende diersoorten, waaronder de jaguar, de tapir, de caracel en verschillende soorten apen. Het park is vol gegroeid met bomen en planten, waardoor het net lijkt alsof je in de jungle loopt. Door de vele bomen en planten is het niet erg geschikt voor ouders met kleinere kinderen (die nog een kinderwagen of buggy nodig zijn).

Rooftop bars

De stad heeft een groot aantal hoge gebouwen. Op een aantal gebouwen heb je gezellige rooftop bars. Het is wel duurder om een drankje of een hapje te nuttigen op een rooftop bar dan in een normaal restaurant, maar het uitzicht is dan ook waanzinnig mooi. Enkele goed aangeschreven rooftop bars zijn Terraco Italia, Skye Bar, Alto da Harmonia en The View Bar. De meeste rooftop bars zijn dagelijks geopend vanaf ongeveer 17.00 of 18.00 uur. Enkele rooftop bars zijn ook in de middag al geopend.

Een reis Brazilië boeken?

Je kan een rondreis Brazilië boeken door naar een van onze aanbieders te gaan. Zij kunnen jou verder helpen met de keuze en de boeking van de reis. Wij raden jou aan om zoveel mogelijk aanbieders te vergelijken, zodat je een rondreis Brazilië kan vinden voor de beste prijs/kwaliteit verhouding. Een rondreis Brazilië word vaak geboekt in combinatie met een rondreis Bolivia, Argentinië of Venezuela.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Brazilië

 

 

0