blog
Vakantie Iquitos Peru

Vakantie Iquitos Peru

Iquitos is een grote stad met zo’n 410.000 inwoners in Peru. De stad is gelegen aan de rivier de Amazone en was voor een lange periode een belangrijke haven in dit gebied. De stad is vrij moeilijk te bereiken, omdat de stad wordt omringd door verschillende rivieren. Je kunt de stad daarom alleen bereiken met het vliegtuig of de boot. Het is wel een erg interessante stad met verschillende leuke bezienswaardigheden. De stad wordt dan ook vaak aangedaan tijdens een rondreis in Peru.

Klimaat

De stad heeft een tropisch regenwoudklimaat. Het gehele jaar door zijn er vrij constante temperaturen, maar er is ook ontzettend veel regen. Tijdens de grote regenbuien kan de temperatuur aardig dalen. Desondanks is het er vaak zo’n 32 graden Celsius het gehele jaar door. De luchtvochtigheid is vrij hoog in de stad. Dat heeft te maken met de hoeveelheid regen in combinatie met de hoge temperaturen.

Bezienswaardigheden in Iquitos

In de stad kun je verschillende leuke bezienswaardigheden bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van Iquitos zijn het Amazonemuseum, Casa de Fierro, Juan de Miraflores (alleen in de maand juni) en de wijk Belén.

Belén

Belén is een prachtige wijk in Iquitos. In de wijk vind je namelijk een drijvende markt. Je kunt de markt op door in een boot te stappen. Je kunt er allerlei fruit en tropische drankjes kopen. Je ziet dan ook de bevolking van de lokale regio en dat is ontzettend leuk.

Casa de Fierro

Casa de Fierro is een huis dat goed bewaard is gebleven uit de koloniale tijd. Het gebouw is ontworpen door Gustave Eiffel. Dit is tevens de ontwerper die de Eiffeltoren heeft ontworpen. Het is zeker een aanrader om dit gebouw te bekijken.

Amazonemuseum

Het Amazonemuseum is gevestigd in een historisch gebied in de regio. Alleen voor het gebied zal je al naar het museum willen gaan. Als je aankomt in het museum vind je ontzettend veel standbeelden. Die beelden de verschillende stammen uit de regio uit. De beelden hebben de traditionele kleding van vroeger aan.

Juan de Miraflores

Indien je in juni in de regio bent, moet je absoluut een bezoekje brengen aan Juan de Miraflores. Dit ligt ongeveer vier kilometer van de stad af. Men viert hier San Juan, een religieuze activiteit.

Vervoer

Je kunt helaas niet rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Iquitos vliegen. Je zult dus eerst naar Lima moeten vliegen. Vanaf Lima kun je het stadje bereiken met het vliegtuig. Als je dus vanuit Lima komt, is dit in principe ook de enige mogelijkheid om de stad te bereiken. Je kunt de stad namelijk niet bereiken via de wegen. Natuurlijk kun je wel vanuit Lima een groot deel met de auto reizen en vervolgens verder reizen met de boot, maar dat duurt dagen. Het vliegtuig heeft dan natuurlijk de voorkeur. Een vlucht van Lima naar Iquitos duurt bijna twee uur. Als je aankomt in de stad kun je gebruikmaken van de gemotoriseerde driewielers. Deze ‘taxi’s’ brengen je naar de belangrijke bezienswaardigheden in de stad.

Een rondreis Peru boeken

Een rondreis Peru boeken is net zo makkelijk als een simpele vakantie, de prijzen lopen ver uiteen en door goed te vergelijken kan al gauw 500 euro bespaard worden(per persoon). Wij raden je daarom ook goed aan te vergelijken bij al onze aanbieders, mocht je echt niet vinden wat bij je past dan kan je altijd met de reisorganisatie in overleg voor een rondreis op maat.

Ook kan een rondreis Peru vaak in combinatie met andere landen geboekt worden zoals: Paraguay of Ecuador.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Peru

 

 

Pagina’s over Peru

Rondreizen door Peru
Vakantie Trujillo
Vakantie Cajamarca
Vakantie Lima
Peru als culinaire vakantiebestemming
Trekken door Peru

 

0