rondreis door peru

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Rondreis door Peru

Peru is een indrukwekkend land dat de toeristen veel te bieden heeft. Waarschijnlijk is Peru niet de eerste bestemming waar je aan denkt als je een vakantie wilt gaan boeken, maar juist hierom is het zeker de moeite van het overwegen waard. Op rondreis door Peru staat namelijk gelijk aan een onvergetelijke ervaring. Dit prachtige land ligt aan de westkust van Zuid-Amerika en grenst aan Ecuador, Brazilië, Bolivia, Chili, Colombia en de Grote Oceaan. In het grootste deel van het land wordt Spaans gesproken, de officiële taal van Peru, maar in bepaalde regio’s wordt ook wel Quechua of Aymara gesproken. Peru heeft een inwonersaantal van een kleine 30 miljoen inwoners, waarvan 45% bestaat uit indianen. Meer dan 80% van de totale bevolking richt zich tot de rooms katholieke kerk.

Bewonder de mooiste bezienswaardigheden

Als je op rondreis door Peru gaat, dan kun je je hele vakantieagenda inplannen met leuke uitstapjes naar diverse highlights van het land. Peru is namelijk rijk aan prachtige bezienswaardigheden.

rondreis door peru

Bij de kust vind je de Ballestaseilanden, waar vele verschillende en bijzondere dieren leven. Hier kun je onder andere pinguïns en zeeleeuwen in het wild zien. Chan Chan is de ideale stad voor iedereen die graag geschiedenis ziet. In deze stad vind je onder andere de overblijfselen, ruïnes, van negen grote paleizen. Eén van de paleizen is nog goed bewaard gebleven en het paleis van het Tschudi-complex kan worden bezocht. Ook de ruïnes van Caral zijn interessante werken te zien. Het meest bijzondere bouwwerk, en tevens het oudste, is wel de piramide die in de 27ste eeuw voor Christus al werd gebouwd.

Een bezoek aan de hoofdstad, Lima

rondreis door peru

Liefhebbers van musea kunnen het best vertoeven in de hoofdstad van Peru, Lima. Hier bevinden zich ontzettend veel musea, waaronder het bekende Goudmuseum. Er zijn musea op het gebied van bijvoorbeeld kunst, cultuur en geschiedenis. Natuurlijk kan je in Lima ook heerlijk eten en drinken, gezellig een terrasje pakken, gaan winkelen of een avondje uitgaan. Als je in Lima bent, dan mag je enkele bezienswaardigheden zeker niet missen, zoals onder meer de Plaza Mayor, de Monastery of San Francisco, het Torre Tagle Palace en de Cathedral of Lima.

Tijdens de rondreis door Peru genieten van de natuur

rondreis door peru

Een heel bijzonder verschijnsel zijn wel de Nazcalijnen. Dit zijn eeuwenoude figuurtekeningen in het zand midden in de woestijn. Deze figuren zijn het best vanuit de lucht te bezichtigen. Niemand weet overigens hoe de figuren zijn ontstaan. In Peru vind je ook het hoogst bevaarbare meer ter wereld, het Titicacameer met een hoogte van een kleine vier kilometer. Wie van natuur houdt kan zich helemaal uit leven in Peru. Aan de kust kun je de woestijnen bezoeken, er zijn hoogvlaktes te vinden en op bepaalde plaatsen in het land kun je een bezoek brengen aan de tropische regenwouden.

Vergelijk direct alle rondreizen naar Peru


Voor meer inspiratie bekijk je onze Zuid-Amerika rondreizen overzicht!

Ook kan een rondreis Peru vaak in combinatie met andere landen geboekt worden zoals: Paraguay of Ecuador.

Vergelijk direct alle rondreizen naar Peru


Voor meer inspiratie bekijk je onze Zuid-Amerika rondreizen overzicht!

Ook kan een rondreis Peru vaak in combinatie met andere landen geboekt worden zoals: Paraguay of Ecuador.

Rondreis Peru
0 Reviewer
0 Gemiddeld (0 beoordelingen)
Activiteiten0
Bevolking0
Cultuur0
Eten / drinken0
Natuur0
Steden0
Strand / zee0
Touroperator0
Alle beoordelingen en ervaringen: 0 Plaats beoordeling

Ben jij de eerste die een beoordeling achter laat?

Plaats beoordeling

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*