blog
Vakantie Trujillo Peru

Vakantie Trujillo Peru

Trujillo is gelegen in het noordwesten van Peru. De stad is vooral bekend vanwege het koloniale centrum dat de stad nog heeft. Zo zijn er nog smeedijzeren hekken en houten balkons. De stad heeft meerdere bijnamen, waaronder de ‘’Culturele hoofdstad van Peru’’ en de ‘’Stad van de Eeuwige Lente’’. Je raadt het dus al: veel toeristen bezoeken de stad. De stad is ook nog eens erg modern. Je kunt er winkelen in één van vele winkelcentra, supermarkten en warenhuizen.

Klimaat

De stad kent een warm woestijnklimaat. In de maanden april tot en met december regent het helemaal niet. In januari tot en met maart valt er slechts een klein beetje regen. In de warme maanden kun je rekenen om temperaturen tussen 26 en 27 graden Celsius. Het wordt eigenlijk nooit kouder dan 15 graden Celsius.

Bezienswaardigheden in Trujillo

In de stad kun je verschillende leuke bezienswaardigheden bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van Trujillo zijn het Plaza de Armas, het speelgoedmuseum en de Ruïnes van Chan-Chan.

De Ruïnes van Chan-Chan

Op ongeveer vijf kilometer afstand van de stad bevinden zich de oude ruïnes van Chan-Chan. Vroeger was dit de hoofdstad van het Chimú-rijk. Er wonen in die tijd zo’n 30.000 mensen in de stad. De ruïnes staan genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Er is helaas niet heel veel meer over van de ruïnes.

Speelgoedmuseum

Je kunt in de stad ook op bezoek bij een gezellig speelgoedmuseum. De collectie bestaat uit allerlei soorten handgemaakt speelgoed, waaronder speelgoed uit de oudheid.

Plaza de Armas

Het Plaza de Armas is een indrukwekkend plein. Er staan nog verschillende koloniale huizen aan het plein, die door de jaren heen goed bewaard zijn gebleven. Men heeft de huizen door de jaren heen zelfs gerestaureerd. Je leert er meer over de koloniale geschiedenis. De grootste toeristentrekpleister van het plein is de Het Freedom Monument. Zoals de naam van het beeld al doet vermoeden, symboliseert dit standbeeld de onderdrukking en de slavernij en de afschaffing daarvan.

Huaca del Sol y la Luna

Huaca del Sol y la Luna zijn de meest bezochte tempels in deze regio. Van buitenaf zie je nog vrij weinig, maar als je naar binnen gaat begint het pas echt mooi te worden. Aan de binnenkant vind je verschillende mooie schilderijen en sculpturen die redelijk bewaard zijn gebleven.

Vervoer

Het is helaas niet mogelijk om rechtstreeks te vliegen naar Trujillo vanaf Amsterdam. Je zult daarvoor eerst naar Lima moeten vliegen. Vanaf Lima is het ongeveer een uur en een kwartier vliegen. Er gaan regelmatig binnenlandse vluchten. Je kunt er ook voor kiezen om met de bus naar de plaats te reizen. Houd dan wel rekening met een lange reistijd van zo’n 9 uur. De afstand bedraagt namelijk ruim 550 kilometer en de wegen ernaar toe zijn niet heel comfortabel. Ook lang in een bus zitten is geen pretje. Je kunt natuurlijk ook een huurauto huren en zelf rijden. Een binnenlandse vlucht heeft echter wel de voorkeur. Het is gemakkelijker en bovendien vallen de kosten reuze mee. Budgetreizigers kiezen echter vaker voor de bus.

Een rondreis Peru boeken

Een rondreis Peru boeken is net zo makkelijk als een simpele vakantie, de prijzen lopen ver uiteen en door goed te vergelijken kan al gauw 500 euro bespaard worden(per persoon). Wij raden je daarom ook goed aan te vergelijken bij al onze aanbieders, mocht je echt niet vinden wat bij je past dan kan je altijd met de reisorganisatie in overleg voor een rondreis op maat.

Ook kan een rondreis Peru vaak in combinatie met andere landen geboekt worden zoals: Paraguay of Ecuador.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Peru

 

 

Pagina’s over Peru

Rondreizen door Peru
Vakantie Trujillo
Vakantie Cajamarca
Vakantie Lima
Peru als culinaire vakantiebestemming
Trekken door Peru

 

0