Rondreis Panama

Rondreis Panama

Panama-Stad onmisbaar tijdens je rondreis Panama

Panama is een land dat in het Caribisch gebied ligt. Het land grenst aan de Golf van Panama, dat door het klimaat van Panama een heerlijke temperatuur heeft. Rondreizigers kunnen in Panama veel verschillende dingen ondernemen. Door de ligging van het land, kunnen reizigers elke dag van hun rondreis Panama genieten van het heerlijke weer op het strand, terwijl ze toch genoeg tijd kunnen steken in de mooie gebouwen, mooie stukken natuur en de gezellige stadjes in het land.

Rondreis Panama

In Panama heerst er een bijzondere cultuur, waarin de lokale bevolking altijd er altijd van top tot teen prachtig uitzien. De mensen daar hechten veel waarde aan hun uiterlijk, waardoor alle lokale mensen er, in lokale kleding of niet, prachtig uitzien! Verder is deze bijzondere cultuur ook terug te zien in de gezellige winkelstraatjes, de chaotische, maar bijzondere markten, de gezellige afgelegen dorpjes en de prachtige stukken natuur en tropisch regenwoud.

Panama-Stad

Een rondreis Panama is niet compleet zonder bezoek aan Panama-Stad, ofwel Panama City. Deze stad wordt dan ook vaak meerdere dagen aangedaan tijdens een rondreis door het land. Niet voor niets, want deze stad heeft je eindeloos veel leuks te bieden.

De volgende 5 hoogtepunten van Panama City mag je absoluut niet missen tijdens je rondreis door Panama.

1. Metropolitan Park

Niet veel steden hebben een waar regenwoud, maar Panama-Stad heeft het. Midden in de stad kan je een klein regenwoud vinden, met de naam Metropolitan Park, waar diverse soorten wilde dieren leven. Zo kan je hier apen, wasberen, toekans en agoeti’s bewonderen. Het is heel bijzonder om dit stuk intense natuur te lopen, terwijl je het verkeer achter je voorbij hoort razen en de wolkenkrabbers om je heen te zien zijn.

2. Casco Viejo

Als je wilt weten hoe Panama City er in het verleden uit zag, laten we zeggen een ruime honderd jaar geleden, dan kan je dit ontdekken in Casco Viejo. Je kunt een mooie wandeling maken door de smalle straatjes, terwijl je de gerestaureerde bouwwerken met gebogen raampjes, balkons van gietijzer en rijke kleuren kunt bewonderen. Je komt diverse mooie ruïnes tegen en er zijn diverse kerken en musea te vinden in deze bijzondere wijk.

3. Het Biomuseo

Frank Gehry is verantwoordelijk voor de architectuur van het Biomuseo. Het gebouw is wonderlijk, apart en ronduit bizar te noemen, maar juist daarom ook zo inspirerend. Het doel was om de natuur van het land te laten zien door veel kleur te gebruiken. Of dit gelukt is kan je enkel zelf beoordelen. Het museum zelf is leuk voor jong en oud, met diverse interactieve tentoonstellingen.

4. Miraflores locks

Rondreis Panama

De Miraflores locks behoort tot de drie plekken van waar je de engineering van het Panamakanaal kan zien, en deze ligt het dichtstbij Panama City. Het is zeker de moeite waard om hier eens heen te gaan tijdens je rondreis door Panama. Je kunt hier ook een museum bezoeken, maar dit is niet in het bijzonder aan te raden. Er is niet veel interessants te vinden en je krijgt er een film te zien van beroerde kwaliteit. Dit is dan ook niet de reden waarom je echt naar Miraflores locks zou moeten gaan. Je kan hier namelijk vanaf meerdere balkons genieten van een spectaculair uitzicht op de sluizen van het Panamakanaal.

5. De Causeway Amador

De kist van Panama City wordt met drie kusteilanden verbonden door een weg die in zee gerealiseerd is. Dit is de Causeway Amador en het is zeker aan te raden om hier eens overheen te fietsen als je er toch bent voor je rondreis door Panama. Langs de weg kan je eindeloos veel vertier en activiteiten vinden, dus je verveelt je geen moment. Natuurlijk zie je ook reusachtige schepen voorbij komen, heb je een prachtig uitzicht overal om je heen en kan je de Panama City skyline op zijn mooist op de foto zetten.

Bezienswaardigheden in Panama

Panama staat bekend om het Panamakanaal. Dit kanaal wordt hedendaags gebruikt door vele grote schepen, omdat dit Panamakanaal de Caribische Zee met de Grote Oceaan verbindt. Hierdoor hoeven ze niet meer om Zuid-Amerika heen te varen. Dit kanaal laat zien hoe de grootste schepen van de wereld passen in een zeer klein kanaal, waardoor dit kanaal een unieke ervaring is!

Panama City is een zeer unieke stad. Door haar prachtige hoge wolkenkrabbers lijkt de skyline ervan op die van New York. Ondanks de kleine omvang is Panama City hierdoor met recht een wereldstad te noemen. Panama City biedt hierdoor toeristen en reizigers veel leuke activiteiten, heerlijke gerechten, leuke cafés, mooie gebouwen, gezellige disco’s en gezellige winkelstraatjes. Verder kunnen reizigers ook souvenirs of kleding kopen in één van de vele moderne winkelcentra.

Natuur in Panama

Panama staat vooral bekend om haar prachtige natuur. Als eerste is er het Darien National Park. Dit park is zeer bijzonder, omdat hierin veel wilde dieren leven, zoals kikkers, krokodillen en kaaimannen. Het is wel verstandig om vergezeld te worden door een gids tijdens een tocht door dit park, omdat er bendes leven en er gevaarlijke situaties kunnen voordoen buiten de grenzen. Reisaanbieders Sawadee en Shoestring zijn de beste aanbieders voor natuurreizen naar Panama.

Rondreis Panama

Verder zijn er ook de San Blas-eilanden. Tijdens een rondreis Panama moeten deze eilanden gezien worden, omdat hierop nog de oorspronkelijke bewoners, de Kuna indianen, van het land leven. Deze indianen leven nog net zoals vroeger. Wat inhoudt dat ze nog op eigen kracht vissen, jagen en voorzieningen bouwen. Mede hierdoor is het gebied rond deze San Blas-eilanden beschouwd als beschermd natuurgebied, waardoor er geen vissersboten mogen komen, en waardoor er niet gedoken mag worden. In de rest van Panama mag gelukkig wel gedoken worden. Op deze plaatsen kunnen reizigers dus genieten van de prachtige zee met haar mooie koraalriffen en bijzondere vissen.

Ontspannen en genieten in Panama

Panama is een ideaal land voor een rondreis, omdat alles dicht bij elkaar ligt. Tijdens een rondreis is het dus mogelijk om het eerste deel van de dag leuke stadjes en gebouwen te bezoeken, en de tweede dag door te brengen op het strand. Hierdoor wordt een rondreis Panama niet alleen interessant en informatief, maar ook ontspannend. Een rondreis door Panama is perfect in combinatie met een rondreis Costa Rica.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Panama