Rondreis Brazilië, adembenemende watervallen en een rijke cultuur

Rondreis Brazilië, adembenemende watervallen en een rijke cultuur

Een rondreis Brazilië garandeert jou de ervaring van je leven! Het land is rijk aan cultuur en bezienswaardigheden, daarom is het voor de cultuurliefhebber het ideale vakantieland. Verder vind je er prachtige natuurgebieden met veel rivieren en adembenemende watervallen. Daarom is de Braziliaanse natuur de perfecte omgeving om te genieten van de rust en de hectische wereld achter je te laten! Dus wil jij Brazilië bezoeken? Ga dan naar één van onze aanbieders hieronder of leer meer over rondreizen door Brazilië in dit artikel.

Rondreis Brazilië

Cultuur in Brazilië

Brazilië is rijk aan cultuur. Door de vroegere invloed van de indianen zijn er veel bezienswaardigheden en tradities overgebleven, zoals tempels en gebouwen. Deze tradities beïnvloeden het dagelijkse leven van het land nog steeds en daarom zal je als toerist ook niet ontkomen aan de rijke historie van dit land.

Vroeger waren er in Brazilië veel indianenstammen met elk hun eigen gewoontes. Het merendeel van deze stammen bestaan niet meer, maar hun gewoontes wel! Uit al deze stammen zijn bepaalde elementen gehaald die nu in de huidige cultuur terug te vinden zijn, daarom is de Braziliaanse cultuur één van de meest veelzijdige van de wereld.

In Brazilië wordt voornamelijk Portugees gesproken. Dit komt door de Portugese invloed van vroeger. Toen de Portugezen koloniën stichtten in het land zijn er veel tradities meegekomen uit Europa. Verschillende, zoals de taal, zijn achtergebleven na het vertrek van de Portugezen.

Godsdienst is voor de Brazilianen erg belangrijk, daarom is ruim 89% van de bewoners rooms-katholiek. Dit zie je terug in de vele kerken die te vinden zijn in de grote steden.

Natuur in Brazilië

90% van het Braziliaanse grondgebied bevindt zich in tropisch gebied. Hierdoor heeft het land voornamelijk een tropisch klimaat. Dit houdt in dat het vrijwel heel het jaar door warm is en daarom altijd een geschikte bestemming is voor mensen die van strand en zon houden.

Het Amazoneregenwoud is een wirwar van rivieren, daarom kan je er mooi varen over de rivieren. Er zijn vaartochten die jou brengen naar de meest onbekende en mooiste gebieden van het Amazonegebied. Je zit er middenin en omdat je alles van dichtbij kan zien verzekert je dat op een prachtige ervaring.

Rondreis Brazilië

Met meer dan 7 km2 is het Amazoneregenwoud het grootste regenwoud ter wereld. Voor backpackers is dit gebied een paradijs. Je kan er doorheen trekken en overnachten in lokale dorpjes. Daar leven de lokale indianenstammen. Doordat deze indianen nog op een traditionele manier leven is er geen betere mogelijkheid om de echte Braziliaanse cultuur te proeven dan deze!

Ook voor echte natuurliefhebbers is dit een prachtige plek. In het Amazonegebied liggen de Iguaçu watervallen. Deze ruim 270 watervallen liggen verspreid over 2,7 kilometer. Door de routes die eromheen liggen kan je alles van dichtbij zien, dit garandeert jou op een adembenemend uitzicht!

Bezienswaardigheden in Brazilië

Het ‘Jezus beeld’ in Rio de Janeiro is misschien wel een van de bekendste bezienswaardigheden van de wereld. Het beeld wat zich op de berg Corcovado bevindt is ruim 38 meter hoog. Na de beklimming van de berg is er een prachtig uitzicht over Rio de Janeiro.

Steden in Brazilië:

Rondreis Brazilië

São Paulo

São Paulo is de grootste stad die je kan ontdekken in Brazilië. In deze stad is er op het gebied van Braziliaanse cultuur veel te vinden. Er zijn veel musea en archeologische gebouwen. Verder zijn er ook veel theaters en bioscopen. De huizen in de stad hebben een stijl die typisch Braziliaans is. Hierdoor straalt de stad een bepaalde sfeer uit waarin je je goed kan inleven in de cultuur van de stad.

Verder zijn er veel lokale markten waar men spullen kan kopen, omdat dit grote markten zijn is het voor westerse mensen op het eerste gezicht een opmerkelijke verschijning: alles loopt en schreeuwt door elkaar. Er zijn veel producten te koop en het is daarom ook een unieke ervaring die niemand in Brazilië zich mag onthouden.

Rio de Janeiro

Rondreis Brazilië

Rio de Janeiro, afgekort ‘Rio’ is een van de grootste steden van Brazilië en direct ook de meest energierijke. Het uitgaansleven in Rio is erg uitbundig. In de binnenstad is er een groot centrum met disco’s en partytenten. Dit zorgt voor een ongekende sfeer en een unieke ervaring.
Carnaval in Rio is één van de meeste uitzinnige evenementen in het land. Tijdens carnaval, wat 4 dagen duurt, gaat heel de stad los. Overal is feest en zijn er prachtige praalwagens te vinden die hun route nemen door het centrum van de stad. Mocht je een rondreis Brazilië gaan boeken is het zeker een aanrader de rondreis te nemen wanneer dit geweldige festival plaats vind.

Algemene informatie

In Brazilië maakt men gebruik van de Braziliaanse Real. Aangezien het land gebruikt maakt van een ander valuta is het verstandig om voordat je op een rondreis gaat geld te wisselen zodat je contact geld op zak hebt. In Brazilië is contant betalen veel normaler dan in Europa, het is daarom verstandig om daar rekening mee te houden als je een rondreis Brazilië neemt.

Inentingen en Brazilië

Als jij een rondreis door Brazilië gaat maken is het niet verplicht om je in te enten. Het is wel aanbevolen om te doen voor bijvoorbeeld hepatitis A, de gele koorts en DTP (Difterie, Tetanus en Polio). Wanneer men langer dan 3 maanden verblijft in het land is het ook aangeraden om je in te laten enten tegen hepatitis B en tuberculose.

Een rondreis Brazilië boeken?

Je kan een rondreis Brazilië boeken door naar een van onze aanbieders te gaan. Zij kunnen jou verder helpen met de keuze en de boeking van de reis. Wij raden jou aan om zoveel mogelijk aanbieders te vergelijken, zodat je een rondreis Brazilië kan vinden voor de beste prijs/kwaliteit verhouding. Een rondreis Brazilië word vaak geboekt in combinatie met een rondreis Bolivia, Argentinië of Venezuela.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Brazilië

 

Een leuke video van Djoser reizen

Djoser Brazilië